ZORANA RAJIĆ

Volim naglasiti duge noge

Zagrepčanku Zoranu Rajić, 21-godišnju studenticu treće godine montaže na Akademiji dramske umjetnosti, TV gledatelji su upoznali kao maturanticu Sunčicu u serijalu “Sve će biti dobro”. No, osim glume i montaže, zanimaju je i moda, brza vožnja, motori.

Stoga ovo ljeto provodi radno: puno učiti, jer je u jesen čekaju dva ispita, paralelno uči voziti automobil i motor, a smisao za lijepo odijevanje pokazuje noseći dimije, gladijatorice i ljetne haljine. Na more odlazi tek vikendima, najprije je bila u Pulu, gdje se održavao filmski festival, a potkraj kolovoza će i u Crikvenicu.

Što ste sve kupili za ovo ljeto? – Brdo haljinica: kratkih, dugih, do koljena, svilenih, pamučnih, plavih, bijelih, šarenih… Koji vam je omiljeni detalj ovog ljeta? – Ne volim se pretjerano kititi. Draža mi je jednostavnost.

Smatrate li se šopingholičarkom? – Ne pretjerujem u shoppingu i nikad ne kupim nešto što mi ne treba. A kad mi se nešto doista svidi, a preskupo mi je, dovoljno sam strpljiva da čekam i nekoliko mjeseci na sniženje.

Koliko vam vremena treba da se uredite za izlazak? – Da se stvarno “skockam”, treba mi 45 minuta. Ali obično sam gotova i za dvadesetak. Primijetila sam da sam sve nervoznija i neodlučnije što se dulje spremam, pa da si skratim muke, nastojim što prije odlučiti što ću odjenuti.

Imate li svoj modni fetiš? – Moj su fetiš cipele: od onih sa visokom potpeticom do čizmi i japanki.

Kakav je vaš stil? – Mislim da bi se mogao nazvati jednostavnim urbanim stilom. Nosim sve što mi se sviđa, a volim i eksperimentirati. Trendovi ne utječu pretjerano na ono što nosim. Uvijek kupim neku sitnicu koja je tu sezonu vrlo “in”, ali ne mijenjam se od glave do pete čim u trgovine stignu trendi kolekcije.

Što je vaša spasonosna kombinacija za svaku priliku? – Cipele s visokim potpeticama, uske traperice, košulja i razbarušena kosa da izgledam nehajno i izazovno, ili haljina otvorenih leđa.

Pazite li više što ćete odjenuti otkako ste se pojavili u TV serijalu da ne biste “zaradili” koji loš modni komentar? – Odijevam se kao i prije. Pripazim jedino što ću odjenuti ako odlazim na neko događanje vezano uz posao. A na komentare se uopće ne obazirem. Prihvaćam dobronamjernu kritiku, ali ne bih se presvukla čak ni kad se mom dečku ne bi svidjelo ono što imam na sebi. Obično kažem: “Ako ti smeta, ne gledaj me!”

Smatrate li da stil moramo prilagoditi godinama? – S godinama svatko nauči dobro izbrusiti stil, pa se starije žene češće odijevaju bolje od mlađih. Volite li svoj vitak stas naglasiti odjećom? – Da bih pokazala svoje duge noge, nosim kratke suknje, haljine i hlačice. Čak i zimi nosim kratke stvari, ali se ispod njih zabundam da se ne smrznem. Ipak, u nekim prilikama radije ću se odlučiti na izrez na leđima jer je to vrlo ženstveno.

Koja vam je najseksepilnija kombinacija? – Mislim da sam najprivlačnija u pidžami, kad se probudim. Drugima sam vjerojatno izazovnija u minici i štiklama od 14 centimetara.

Volite li da je seksi i vaša dnevna odjeća? – Sigurno na faks neću otići u izazovnoj odjeći, ali u slobodno vrijeme u dnevni se look uvijek može ubaciti ponešto što će malo potaknuti maštu.

Kad idete na plažu, uskladite li ručnik i kupaći kostim? – Na moru ne izlazim iz vode, pa se ono malo vremena koje provedem na plaži ne želim opterećivati razmišljanjima jesam li uspješno uskladila badić s ostalim detaljima.

Kakvi su vam kupaći kostimi najdraži? – Dvodijelni. Praktični su, pogotovo ako su jednobojni, jer tad pristaju uz sve. Željela bih nabaviti jedan bez naramenica. Jednodijelni, pak, previše pokrivaju pa je u njima teško pocrniti. Zato ih ni ne nosim.

Kakvu torbu nosite na plažu? – Dosad sam na plažu nosila ruksake i tek sam nedavno kupila svoju prvu ljetnu torbu. Ali u njoj ću nositi samo ručnik jer ne želim strahovati hoće li mi tko ukrasti novčanik ili mobitel.

Što ćete nositi u gradu za ljetnih vrućina? – Svaki dan po jednu od haljina koje sam kupila, a uz njih balerinke, japanke ili gladijatorice.

Pratite li modnu scenu i imate li omiljenog kreatora? – Moda me zanima još od srednje škole, a na revijama me svakom kolekcijom ugodno iznenade ELFSI. Još nisam kupila ništa s njihovim potpisom, ali nadam se da uskoro hoću. Tko je vaša modna ikona? – Nemam je. Kad bih baš trebala nekog istaknuti, to bi bila Kate Moss, ali samo zato što zna dobro pomiješati različite stilove u odlične kombinacije. Ali ni ona nije uvijek savršeno odjevena.

Helena Štahan

Linker
05. svibanj 2024 01:12