Instagram
PSIHOLOGIJA

Ženska intuicija može se naučiti

Svi su čuli za pojam ženske intuicije, unutarnji glas koji većina žena ima i koji im na neki način govori o stanju stvari. Vjerovali u nju ili ne, postoji logično objašnjenje za ovo šesto čulo.

Istraživanje o razumijevanju neverbalne komunikacije je pokazalo da žene, kao spol, imaju predispoziciju bolje iščitati ekspresije lica i neverbalnu komunikaciju svojih sugovornika.

Rezultat toga je zaključivanje na temelju podsvijesnih poruka koje primaju od svog sugovornika, iz čega onda žene imaju onaj “Znala sam da nešto nije u redu” osjećaj.

Žene su također bolje u izražavanju vlastitih emocija kroz ekspresiju lica, ton glasa i govora tijela. To se posebice odnosi na pozitivne emocije.

Drugim riječima, žene su otvorenije prema emocionalnim i neverbalnim porukama svojih sugovornika i onome što bi oni mogli misliti i osjećati te se lakše mogu staviti u “tuđe cipele”.

Međutim, bez obzira na spolnu predispoziciju, i muškarci mogu ovladati vještinom čitanja emocija i neverbalnih znakova pa samim time biti intuitivniji.

Stoga, kao odgovor na pitanje postoji li ženska intuicija nameće se odgovor da ona postoji i da ju definira emocionalna i neverbalna pismenost, a ona se može naučiti.

Linker
02. svibanj 2024 02:56