PATRICK HERTZOG/AFP/PROFIMEDIA
Modna inspiracija

4 kultna looka Kate Moss koja volimo kopirati i danas

Izdvojili smo nekoliko najboljih stylinga britanskog supermodela koja je zahvaljujući svom istančanom stilu postala prava modna ikona.

Izdvojili smo nekoliko najboljih stylinga britanskog supermodela koja je zahvaljujući svom istančanom stilu postala prava modna ikona.

Kate Moss svjetsku je slavu stekla ranih 90-ih kao dio modnog trenda "heroin chic", a njezina suradnja s Calvinom Kleinom dovela ju je do statusa modne ikone. Osim po brojnim naslovnicama kultnih časopisa koje je krasila, kao i revijama koje je nosila, poznata britanska manekenka istaknula se i svojim bezvremenskim lookovima koji nas i danas inspiriraju. Naime, zahvaljujući povratku trendova iz devedesetih, njezin stil i dalje može poslužiti kao lookbook kada je riječ o raznim outfitima, od casual, ležernih pa sve do onih večernjih.

Na Filmskom festivalu u Cannesu 1998. Kate je tako nosila malu crnu haljinu koja je neizostavni modni komad u garderobi svake žene, a njezina se isticala otvorenim ramenima i perjem na obrubu koje je kreaciji dalo chic notu.

image

Kate Moss i Johnny Depp

PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Sličnu haljinu pronašli smo u bogatoj ponudi luksuznih brendova, a posebno nam se svidjela Rebecca Vallance mini crna haljina koja neodoljivo podsjeća na model koji je poznata manekenka nosila u Cannesu.

image

Rebecca Vallance crna haljina (371 eura)

MYTHERESA

S obzirom na to da u ovoj sezoni svjedočimo povratku komada s animal printom, nipošto ne smijemo zaboraviti na look koji je Moss nosila u nekoliko navrata, a u središtu je, dakako, njezin krzneni kaput sa životinjskim uzorkom.

Jedan sličan model ima REDValentino, a riječ je o kaputu s trendi leopard uzorkom od umjetnog krzna koji će svakoj modnoj kombinaciji dati određenu dozu sofisticiranosti.

image

REDValentino kaput s animal printom (577 eura)

MYTHERESA

Osim mini haljina i krznenih kaputa, Kate Moss 90-ih je bila i velika ljubiteljica strukiranih slip haljina koje je nosila u mnogim prilikama. S obzirom na to da je riječ o jednostavnom, ali opet vrlo efektnom komadu, slip haljina bezvremenski je klasik s kojim nikada ne možemo pogriješiti.

image

Kate Moss 1995. godine na dodjeli CFDA Fashion Awards

SHUTTERSTOCK

Sličan model slip haljine kakvu je rado nosila Kate u 90-ima pronašli smo u novoj kolekciji Zare, a u ovom se slučaju radi se o satiniranoj midi haljini s ravnim izrezom i naramenicama.

image

Zara slip haljina negliže stila s perlicama na naramenicama (35,95 eura)

ZARA

Što se tiče casual looka, Kate je bila, ali i ostala vjerna bazičnom bijelom T-shirtu koji je najčešće nosila u kombinaciji s trapericama i udobnim tenisicama. Baš poput male crne haljine, oversized sakoa ili niskih tenisica, riječ je o svestranom komadu koji se može nositi na gotovo svaku modnu kombinaciju.

image

Kate Moss obožavala je nositi obične bijele majice

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Bijeli T-shirt odlična je baza za raznovrsne outfite, a mi smo kao jedan od naših favorita izdvojili onaj iz Zare. Riječ je o majici izrađenoj od 100-postotnog pamuka, okruglog ovratnika i kratkih rukava.

image

Zara bijela pamučna majica kratkih rukava (12,95 eura)

ZARA
Linker
27. travanj 2024 11:53