U svako odličje ugrađen je komadić čelika s Eiffelovog tornja

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/PROFIMEDIA
Partnerstvo s LVMH-om

Dašak Pariza na medaljama: Louis Vuitton izradio odličja za najbolje olimpijce

Najekskluzivnija pariška modna kuća lani je potpisala partnerstvo s organizatorima Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Izbor nije mogao biti bolji i ekskluzivniji: francuska luksuzna modna kuća Louis Vuitton, čiji je monogram LV zaštitni znak ekskluzivnih torbi i kožne galanterije, cipela, parfema, satova, nakita, modnih dodataka, sunčanih naočala i svih ostalih proizvoda iz palete koja se s godinama sve više širi, odabrana je za proizvođača odličja i kutija za medalje koje će pobjednici Olimpijskih igara u Parizu 2024. ponijeti kući iz francuske prijestolnice.

image

Olimpijske medalje izradio je najdugovječniji pariški draguljar

© STéPHANE FEUGèRE/LVMH

Partnerstvo s LVMH-om je dogovoreno 2023. godine, Louis Vuitton je u međuvremenu za svoje ambasadore i zaštitna lica angažirao najbolje francuske sportaše i paraolimpijce, a izgled olimpijskih i paraolimpijskih zlatnih, srebrnih i brončanih odličja predstavio početkom veljače na pariškom trgu Place Vendome. I to u najdugovječnijoj pariškoj draguljarnici Maison Chaumet, koja na istoj adresi posluje već 212 godina, a danas je dio grupacije 75 luksuznih brendova pod nazivnikom Moët Hennessy Louis Vuitton SE (LVMH).

image

Olimpijski pobjednici kući će ponijeti dašak Parizy

© STéPHANE FEUGèRE/LVMH

Prema riječima organizatora Olimpijskih igara dvojbi nije bilo, jer Louis Vuitton u sebi utjelovljuje savršen spoj prošlosti i sadašnjosti, i jedan je od najprepoznatljivijih francuskih brendova u svijetu. A svako olimpijsko odličje sadrži i komadić čelika korištenog za izgradnju Eiffelovog tornja, čiji su ostaci sačuvani za renovaciju čudesnog spomenika.

image

Partnerstvo je dogovoreno lani

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT AFP

Ovih dana predstavljene su i kutije u kojima će olimpijski i paraolimpijski prvaci kući ponijeti i u njima čuvati svoja odličja, kao i kutije u kojima se čuvaju baklje za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024.Tako će najuspješniji olimpijci i paraolimpijci iz Francuske ove godine sa sobom kući doslovce ponijeti ekskluzivni dašak Pariza i neponovljivog pariškog chica, prepoznatljivog po savršenom majstorstvu izrade i najboljim materijalima, koji se već stoljeće i pol diči titulom kralja luksuzne prtljage.

image

Olimpijska baklja čuva se u specijalnom kovčegu

© LOUIS VUITTON MALLETIER
image

Svaki detalj je bitan

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT AFP
Linker
20. travanj 2024 19:47