ŽENSTVENO U FOKUSU

Dorin Zelenika: ‘Obožavam trend haljina s izrezima, a ‘dad-look’ mi se nikako ne sviđa‘

Tko se želi istinski odmoriti i napuniti baterije, bira kontinent, a ne more: inluencerica Dorin Zelenika na gospodskom imanju Contessa osjećala se poput grofice.

Konji, engleski vrt, prekrasna barokna kurija na imanju Contessa nedaleko od Karlovca bili su savršena kulisa za modni editorijal s influencericom, ženstvenom Dorin Zelenika koja je bez problema uskočila u ulogu manekenke iako je prije samo godinu dana drugi put postala mama. Trogodišnji Loris i jednogodišnja Vanessa centar su njezinog svijeta i njima je, kaže, posvećena od jutra do mraka. U svemu joj pomaže i nekadašnji hrvatski reprezentativac, a danas igrač Varaždina, njezin suprug Oliver Zelenika. Nedavno su bili na prvom ljetovanju u četvero, uživali su u Šibeniku.

"Bilo nam je predivno. Oliver se morao vratiti u klub, pa uskoro odlazim sama s djecom k obitelji u rodnu Pulu te ću, kao i svakog ljeta, obilaziti Istru, to me uvijek posebno veseli, a možda uspijemo uloviti još koji dan u Dalmaciji, nekada su neplanirana putovanja najbolja putovanja", govori Dorin. Na snimanje je došla savršeno sređena, a romantične ljetne haljine koje smo joj izabrali odlično su se uklopile jer ih, kaže, i privatno nosi.

"Cijelo vrijeme sam bila u nekoj “Bridgerton” vibri i baš sam uživala. Lokacija je bila san snova. Ispalo je sjajno s obzirom na to da i privatno najviše ljeti nosim haljine. Bio je ovo jedan od projekata koji sam od prvog do posljednjeg trenutka s guštom odradila."

image

Haljina BOUDOIR/ Ukrasna kruna ROBERT SEVER

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Je li se vaš stil promijenio otkako ste postali majka?

- Ne bih rekla, ali priznajem da nešto više pazim da mi je ono što nosim prije svega udobno, jer znamo što znači imati dvoje vrlo male djece, od kojih je jedno često na rukama. Budući da volim elegantne i ženstvene komade, sreća je što su oni često i vrlo funkcionalni i udobni za nositi.

Što nikada ne biste odjenuli?

- Obožavam trend haljina s izrezima i prorezima te jeans u svakom obliku, a ono što mi se nikako ne sviđa je ‘dad-look’. Recimo, nikada ne bih odjenula cargo hlače niskog struka i slične komade.

image

Pamučna haljina s čipkom TWINSET/ Ukrasna kruna ROBERT SEVER

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Postoji li neki komad u vašem ormaru koji čuvate godinama?

- Posebno mi je važan prsten koji sam dobila za drugu godišnjicu braka od supruga, vežu me predivne uspomene na trenutak kada mi ga je darovao i jednog dana ću ga pokloniti našoj kćerkici. Ne vežem se inače za odjeću niti kupujem pomahnitalo sve što je u trendu. Kroz godine sam naučila da mi je draže imati nekoliko kvalitetnih komada koje mogu međusobno kombinirati uz pokoji trendovski komad. Svakih nekoliko godina pročistim garderobu i uvijek doniram u domove ono što više neću nositi.

image

Pamučna vezena haljina NAF NAF/ Ukrasna kruna ROBERT SEVER/ Metalne narukvice s vezom ETNO BUTIK MARA/ Satenske sandale KARLA

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Kada je počela vaša ljubav prema modi?

- Kada su mi bile tri, četiri godine, čuvala me susjeda, mamina prijateljica, i uvijek bih je tražila njezinu kukicu i minkicu, u prijevodu - suknjicu i šminkicu. Zaista, oduvijek sam znala što mi se sviđa i volim uvijek lijepo izgledati, odmah se dobro i zadovoljno osjećam. Na prvoj godini faksa sam počela voditi svoj modni blog Lucissima, pa možemo reći da sam tada konkretno i hrabro zakoračila u svijet mode.

U čemu je tajna vaše savršeno njegovane kose i lica bez ijedne nepravilnosti?

- Svaki dan provodim double-cleansing i smatram da je on ključ mog čistog i sjajnog tena. Potom nanesem serum za hidrataciju Caudalie, hidratantnu kremu za lice La mer i okoloočnu kremu Collistar. Navečer ubacim Biologique Recherche lotion P50W i nakon kreme brzinsku masažu lica arganovim uljem. Obožavam se tuširati L’Occitaneovim uljem za kupanje od badema, a potom nahraniti kožu tijela LRP Lipikar losionom. Kada sam drugi put zatrudnjela, otkrila sam domaći brend za kosu Flora i već dulje od godinu dana koristim samo njihove proizvode. Obožavam piling za vlasište koji napravim jednom tjedno, čisto i zdravo vlasište je ključ sjajne i lijepe kose. Prije bilo kakvog toplinskog tretiranja uvijek nanesem termičku zaštitu, čak i na plaži, ili stavim malo maske za kosu. Puno brige i pažnje posvećujem njezi kose. Negdje sam pročitala da je čista kosa pola mentalnog zdravlja, smatram da u tome ima istine.

image

Haljina MONA/ Ukrasna kruna ROBERT SEVER/ Metalik sandale KARLA

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

Stilistica Ana Strizić

Šminka Saša Knežević

Snimljeno na posjedu Contessa u Draganiću

Linker
24. travanj 2024 09:55