PRIVATNI ALBUM
Piše: Emma Prkušić

Jeste li ikad razmišljali što zapravo znači biti manekenka u Parizu?

Kako izgleda tipičan dan, koliko je audicija potrebno i kako putovanja i revije u inozemstvu prolaze? Naša kolumnistica vodi nas u fascinantan svijet mode i otkriva svoj put kao manekenka showrooma u Parizu.

Kako izgleda tipičan dan, koliko je audicija potrebno i kako putovanja i revije u inozemstvu prolaze? Naša kolumnistica vodi nas u fascinantan svijet mode i otkriva svoj put kao manekenka showrooma u Parizu.

Sve je počelo kad sam imala 17 godina tijekom jedne shopping ture u Parizu. Slučajni susret s ljubaznom damom promijenio mi je život. Zaustavila me i pitala jesam li manekenka, a ako nisam, jesam li zainteresirana postati manekenka uz njenu pomoć. Taj susret izgledao je kao trenutak iz epizode "Emily in Paris" i ostao je urezan u mom pamćenju zauvijek. Povjerovala sam joj, postala je moj vodič, naučila me hodati s povjerenjem, graciozno defilirati, predstavljati se na audicijama, elegantno pozirati i istaknuti kreacije koje sam nosila.

image
PRIVATNI ALBUM

U prosincu 2018. godine potpisala sam svoj prvi ugovor s agencijom Women 360, smještenom u Parizu, nedaleko od Opere. Moj prvi casting bio je za prestižnu kuću Dior. Studio me odabrao da sudjelujem na svim showroomima i "trunk showovima" u inozemstvu, nevjerojatna prilika za manekenku showrooma.

image
PRIVATNI ALBUM

Što točno znači showroom?

Zamislite prostor koji podsjeća na trgovinu gdje marke i dizajneri predstavljaju svoje najnovije kolekcije. Kupci trgovina dolaze vidjeti proizvode, dotaknuti ih, isprobati ih i odlučiti što žele naručiti za svoje trgovine. To je vrsta prirodne prezentacije koja omogućuje profesionalcima iz svijeta mode da otkriju proizvode prije nego što stignu u obične trgovine. Osim toga, showroomi su mjesta gdje se susreće i raspravlja o modnim trendovima. Moja uloga manekenke showrooma za Dior bila je utjeloviti svaku odjevnu kombinaciju baš onako kako je bila predstavljena na revijama Tjedna mode. To je bio uzbudljiv izazov, ali i nevjerojatno iskustvo koje me duboko uronilo u modnu industriju Pariza.

image
PRIVATNI ALBUM

Što reći o "trunk showovima" Diora ?

Ti posebni događaji organiziraju se za povlaštene kupce, pružajući im jedinstvenu priliku da otkriju i kupe komade nove kolekcije prije nego što budu dostupni u običnim trgovinama. Često se održavaju na ekskluzivnim lokacijama, poput večeri u Courchevelu na skijalištima. "Trunk showovi" su mješavina ekskluzivnosti i personalizacije. Kupci mogu prilagoditi svoj izbor prema vlastitim željama, stvarajući tako zaista jedinstveno iskustvo kupovine. Imala sam priliku putovati po Aziji, posjetiti Hong Kong, Kinu i Koreju. Fascinantni su to bili doživljaji za osamnaestogodišnju djevojku, ispunjeni nezaboravnim susretima.

image

Prvi "trunk show" u Hong Kongu za Dior 2018. godine

PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

Izvan moje karijere manekenke showrooma u Parizu, imala sam sreću održavati svoju tjelesnu kondiciju vježbajući na apsolutno prekrasnim mjestima u glavnom gradu Francuske. Moja agencija Women 360 surađuje s teretanama, trenerima, restoranima i spa centrima u hotelima. To je iskustvo koje želim podijeliti s vama, ali ću tu priču sačuvati za budući članak posvećen tom uzbudljivom tematskom području - očuvanju tjelesne kondicije. Ukratko, život manekenke showrooma u Parizu je uzbudljivo putovanje ispunjeno neočekivanim susretima, modnim revijama, ekskluzivnim prezentacijama i putovanjima kroz svijet mode. To je svijet gdje se elegancija i kreativnost susreću kako bi oživjeli modne snove.

Linker
27. travanj 2024 06:12