INSTAGRAM
Novi trend

Manikura koju je popularizirala Hailey Bieber odlazi u povijest, mogla bi ju zamijeniti "Aurora"

Efektna manikura, inspirirana bojama polarne svjetlosti, prvi se put javila u Južnoj Koreji, a prema objavama na Instagramu izgleda da ćemo ju ove godine sve češće vidjeti na trendsetericama.

Efektna manikura, inspirirana bojama polarne svjetlosti, prvi se put javila u Južnoj Koreji, a prema objavama na Instagramu izgleda da ćemo ju ove godine sve češće vidjeti na trendsetericama.

U posljednjih nekoliko godina jedan od najpopularnijih trendova na društvenim mrežama bila je glazed-donut manikura koju je popularizirala poznata trendseterica Hailey Bieber. Međutim, prema objavama beauty umjetnika za manikure na Instagramu, izgleda da će 2024. godinu obilježiti malo modernija verzija, tzv. aurora manikura. Dok se glazed-donut noktima nastojao imitirati sjaj glazure američkih krafni, beauty umjetnici su za aurora nokte inspiraciju pronašli u polarnoj svjetlosti, poznatoj i kao aurora borealis.

Trend, koji se također može naći pod imenom uru uru nails i ice nails, prvi put se pojavio u Južnoj Koreji, a za ovakav izgled ipak je potrebno otići u salon. Karakteristika ove zaigranije verzije manikure je sjajni gel koji mijenja boju dok pomičete ruke, a njegov holografski sjaj podsjeća na polarnu svjetlost ili zamrznutu površinu.

No kako se postiže efekt polarne svjetlosti? Aurora nails zapravo započinje kao i glazed-donut manikura, međutim, gel i holografska folija nanose se u više slojeva kako bi se postigao 3D efekt, a kao top coat koristi se deblji gel koji objedinjuje sve slojeve. Potrebna je naravno pravilna hidracija ruku i uređivanje kožice oko noktiju kako bi dizajn zauzeo cijelu površinu nokta.

Za razliku od minimalističkih manikura, za ovu ćete se manikuru odlučiti ako stvarno želite podići cijelu odjevnu kombinaciju i postići "wow" efekt na nekom događanju. Odlična je stvar i to što se možete poigrati s bojama baze, folije i gela te ih uklopiti s odjećom. Na primjer, kombinacija ružičastog i prozirnog gela dobit ćete elegantniji look koji je vrlo sličan glazed-donut manikuri. S druge strane, kombinacija plave i ljubičaste boje predstavlja malo moderniju varijantu, dok će za narančastim i crvenim nijansama posegnuti oni odvažni.

Linker
03. svibanj 2024 00:23