Margot Robbie

 PROFIMEDIA/CANVA
XL "murse" trend

Margot Robbie zna kako nositi it torbicu koju će obilježiti sezonu, imamo i ideje za svaki džep

Nova sezona na modnu scenu uvijek donosi uzbudljive trendove kada su u pitanju torbice. I dok se neki trendovi kratko zadržavaju, drugi obećavaju dugoročniju vladavinu, a upravo je ovo jedan od must have modela koji će, ako je za vjerovati trendsetericama, dominirati u narednim mjesecima.

Nova sezona na modnu scenu uvijek donosi uzbudljive trendove kada su u pitanju torbice. I dok se neki trendovi kratko zadržavaju, drugi obećavaju dugoročniju vladavinu, a upravo je ovo jedan od must have modela koji će, ako je za vjerovati trendsetericama, dominirati u narednim mjesecima.

‘‘Što veće, to bolje‘‘... Pravilo je kojeg se ove sezone drže brojne poznate modne kuće i high-street brendovi. Od oversized hlača, blejzera pa sve do XL kaputa koji prekrivaju gotovo cijelo tijelo, velike dimenzije odjevnih komada definitivno će biti hit u mjesecima koji su pred nama. Isto tako, na ulicama, kao i na modnim pistama, sve češće možemo vidjeti upravo XL velike torbe, a jednu od njih obožava nositi australska glumica Margot Robbie čiji stil i inače rado pratimo.

image
BLACKBELTS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BLACKBELTS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Viđena u ležernom izlasku u Santa Monici, zvijezda filma ‘‘Barbie‘‘ nosila je vrlo zanimljivu modnu kombinaciju - kratki crop top s predimenzioniranim sivim blejzerom, plave traperice ravnog kroja i crne kožne čizme modne kuće Bottega Veneta. No ono što je posebno privlačilo pažnju bila je njezina crna oversized torba koju je nosila ispod ruke te tako među prvima isfurala takozvani XL ‘‘murse‘‘ trend.

Riječ je o trendu koji nastoji popularizirati nošenje oversized ‘‘muških‘‘ torbi kao sastavni dio ženske garderobe, a ako možemo vjerovati trendsetericama i it djevojkama, izgleda kako će upravo ovakve torbe biti jedan od must have modnih dodataka ove sezone. Modne kuće poput Fendija, Ferragama​, Bottege Venete i MSGM-a u svojim najnovijim kolekcijama već su predstavili prve XL‘‘murse‘‘ modele torbica, a ne sumnjamo kako će njihov primjer uskoro slijediti i ostali.

Ove minimalističke torbice podsjećaju na pismo torbice, ali su, za razliku od njih, poprilično velike i imaju zatvarače umjesto magenta ili kopči. Ono što ih zapravo svrstava u kategoriju pismo torbice jest izostanak ručke zbog čega se prvenstveno i trebaju nositi ispod ruke.

Kako bismo vas inspirirali, pronašli smo nekoliko modela velikih ‘‘murse‘‘ torbi za svaki budžet. Osim klasične crne i smeđe boje, u ponudi brojnih modnih kuća i brendova možemo pronaći ovakve torbe u mnogim drugim nijansama poput ružičaste, bež i ljubičaste.

image

Loewe zlatna torba (2400 eura)/Bottega Veneta bež velika kožna clutch torba (4200 eura)/Loewe smeđa kožna torba (1416 eura)/Bottega Veneta crna velika kožna clutch torba (4200 eura)/Gabriela Hearst bež kožna torba (725 eura)

NET-A-PORTER/MYTHERESA
image

Cos ljubičasta oversized teddy torbica (50 eura)/Arket ružičasta velika torba (53 eura)/Celine torba (288 eura)

MYTHERESA/LYST
Linker
27. travanj 2024 13:49