NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX
STIL I BEAUTY

Nova it cura na glazbenoj sceni otkriva tko je njezin "fashion guru" i zašto je iz rutine izbacila popularne proizvode

Gabriela Zrilić, odnedavno poznata i pod umjetničkim imenom Selestia, studentica je novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i novo ime na glazbenoj sceni, na koju se probija pjesmom "Lane switching" što ju je napisala sama u svoja četiri zida. Gabriela nam je u razgovoru otkrila kakve veze ima jednorog s njezinim umjetničkim imenom, zbog čega ne prati trendove i kako joj izgleda beauty rutina.

Gabriela Zrilić, odnedavno poznata i pod umjetničkim imenom Selestia, studentica je novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i novo ime na glazbenoj sceni, na koju se probija pjesmom "Lane switching" što ju je napisala sama u svoja četiri zida. Gabriela nam je u razgovoru otkrila kakve veze ima jednorog s njezinim umjetničkim imenom, zbog čega ne prati trendove i kako joj izgleda beauty rutina.

U samom centru Zagreba, u Tkalčićevoj ulici, nastaje glazba 21-godišnje pjevačice Gabriele Zrilić, poznatije kao Selestia, koja je početkom godine objavila prvi singl "Lane switching". S njom smo prošetali po Kaptolu i snimili modni editorijal u street style stilu koji i inače, kaže, preferira u odijevanju. Inače, Gabriela je glazbenu karijeru počela u Beogradu, no ipak se odlučila vratiti u Zagreb i sada u svojoj sobi snima demo pjesme, s obzirom na to da si je, kaže, za 21. rođendan kupila studijsku opremu. Uz glazbu Gabriela studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Voli pratiti modu, a najveća modna inspiracija joj je baka Jadranka iz Dubrovnika kojoj krade vintage komade iz ormara.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Zašto Selestia?

- Kada sam bila mala, obožavala sam jednoroge, a najviše sam voljela jednoroga Selestiju. I kada mi je producent rekao da moram smisliti umjetničko ime, to mi je prvo palo na pamet. Željela sam i da prati moju osobnost. Razgovarala sam s mamom o tome i spomenula joj da bih se mogla nazvati Selestia, ona me podržala i tako je nastala Selestia.

Kako biste opisali svoj stil?

- Volim nositi štikle, haljine i srediti se, ali najčešće sam u trenirkama, hoodicama i tenisicama. Dulje vrijeme sam nosila samo crno i bijelo pa to sada nastojim promijeniti i polako uvodim boje u svakodnevne outfite. Podignu mi raspoloženje. Plava mi je zasad najdraža, baš poput ove jaknice koju sam nosila na snimanju.

Tko je najviše utjecao na vaš stil?

- Moja baba Jadre iz Dubrovnika. Ona mi je velika modna inspiracija i moj osobni "fashion guru". Najbolja je savjetnica jer prati modnu scenu i screenshota mi često fotografije kako bih se trebala odjenuti. Jako puno njezine odjeće danas nosim, jer materijali su tada bili mnogo kvalitetniji pa je roba babe Jadre i dandanas kao nova. Svaki put kad dođem u Dubrovnik ona izvlači još odjeće iz ormara, a bundice i sakoi od kože su mi najdraži.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Kako je izgledao vaš životni i poslovni put?

- Do petog razreda osnovne škole sam živjela u Dubrovniku, nakon toga sam se preselila u Sisak gdje sam završila Opću gimnaziju. Posljednje dvije godine sam živjela na relaciji Zagreb - Beograd gdje sam snimala glazbu. No, nedavno se cijela ekipa raspala i sada sam u Zagrebu, gdje živim punim plućima i ovdje bih idućih pet do deset godina željela graditi karijeru. Nadam se da će se publici svidjeti moj singl "Lane switching" i glazba koju stvaram. Kupila sam si za rođendan prošle godine studijsku opremu i počela sam snimati demo verzije pjesama kod kuće u studiju. Cijela priča se pokrenula kada sam upoznala producenta Filipa Majdaka, spremamo i drugi singl. Nadam se da će i album uskoro ugledati svjetlo dana.

Nedavno ste snimili i spot za "Lane Switching", kako je bilo na snimanju?

- Snimali smo od 17 popodne do 8 ujutro. Dočekali smo zoru na snimanju, ali ni tada nisam otišla doma odmarat jer smo nakon cijelog snimanja fotograf i ja ostali napraviti cover za singl. Bilo mi je jako uzbudljivo, ipak je to bio moj prvi spot. Najvažnije mi je bilo da imam energije cijelo vrijeme i da budem pozitivna i usredotočena.

image

Na snimanju spota ‘Lane Switching‘ koji potpisuje udruga Unity of Colors, bilo je zabavno i uzbudljivo

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Razlikuje li se vaš stil privatno i za scenu?

- Želim samu sebe upoznati kao osobu još bolje da bih mogla razviti svoj vlastiti modni stil. Naporno mi je isprobavati odjeću pa sam često u istim stvarima privatno, ali za scenu se volim srediti. Čim obujem štikle, odmah se osjećam da imam više samopouzdanja.

Pratite li trendove?

- Ne. Nikada nisam odjenula nešto samo zato što je u trendu, nosim samo ono što se meni sviđa. Nisam trendseterica. Ako je popularna žuta, ja ju neću nositi ako je ne volim.

Kako izgleda vaša beauty rutina?

- Imala sam period kada sam stavljala retinol, serume, dnevnu i noćnu kremu, jako puno proizvoda, i to sve prije 20. rođendana, i shvatila sam da mi je to potpuno nepotrebno. Sada koristim samo nježni čistač za lice i hidratantnu kremu. Trudim se dobro se hraniti, piti puno vode, biti zdrava jer ljepota dolazi iznutra.

Kako izgleda vaš kreativni proces?

- Ako me prati inspiracija, znam stvarati tijekom cijelog dana. Nekad zaboravim i jesti jer se posve udubim u glazbu. Imam jako puno pjesama koje čekaju u mojim ladicama. Melodije su mi najdraži dio procesa, s njima se volim igrati, nadodati nešto zanimljivo. Jako me zanima i glazbena produkcija, želim znati napraviti cijelu pjesmu.

image

Na snimanju spota ‘Lane Switching‘

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Tko su vam glazbeni uzori?

- Moji najveći glazbeni uzori su Beyoncé i The Weeknd, a na mojoj playlisti ćete naći i puno house muzike, mladih nada i srpskih repera. Uglavnom glazbu slušam kod kuće jer vrlo rijetko izlazim, ponekad na house partyje.

Koliko je po vama teško uspjeti na hrvatskoj glazbenoj sceni?

- Prvo bih se htjela ostvariti u Zagrebu, imati puno nastupa, a onda će, nadam se, s vremenom doći i nastupi na regionalnoj sceni, kao i albumi.

Koliko koristite društvene mreže?

- Učim ne biti ovisna o društvenim mrežama. Deinstalirala sam TikTok i Instagram, na koji sam se vratila zbog posla, i počela sam čitati knjige.

Linker
26. travanj 2024 11:18