poigravanje modom

Povratak brenda VETEMENTS u velikom stilu: Od kaputa s plišanim medvjedićima do svađe Aniston- Jolie

Samo nekoliko sati prije revije na pariškom Tjednu mode, popularni brend je na društvenim mrežama najavio da sve posjetitelje očekuje revija koja će ih natjerati na razmišljanje, i nisu razočarali. Reviju je nosila i zaručnica Cristiana Ronalda koja je prošetala u stiliziranoj dres haljini s njegovim imenon, brojem i potpisom.

Guram Gvasalia, kreativni direktor slavnog brenda VETEMENTS okupio je mnogobrojne zvijezde i zaljubljenike u modu na svom predstavljanju na pariškom Tjednu mode. Samo nekoliko sati prije na društvenim mrežama brend je najavljivao kako se uzvanici trebaju spremiti za reviju na kojoj će predstaviti najautentičniju verziju sebe i dodali da su fanovi na to čekali deset godina. Objasnili su da žele da uzvanici osjete njihov izričaj, ali i da njihovi modeli izazovu reakciju. Željeli se da se uzvanici nakon revije pitaju se što su zapravo sada vidjeli, ili kako su u brendu poručili "da kažete WTF". I doista reakcija nakon revije nije nedostajalo. VETEMENTS je u Parizu predstavio golemu kolekciju od gotovo 90 modela, a vidjeli smo svašta od oversize kaputa i odijela, ali doista golemih silueta, pa do haljina s kapuljačama, kožnih jakni, vojničkih hlača i kaputa i stiliziranih trenirki koje izgledaju vrlo fashion. Hit su svakako bili kaputi izrađeni od plišanih medvjedića.

image
MIGUEL MEDINA AFP
image
MIGUEL MEDINA AFP
image
LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image
MIGUEL MEDINA AFP
image
MIGUEL MEDINA AFP
image
MIGUEL MEDINA AFP
image
MIGUEL MEDINA AFP

No, oduševile su i majice s grafičkim printom. Ogromne majice s natpisom "Team Jolie" i "Team Aniston" referirale su se na dramatičan događaj između dvije glumice koji se odigravao prije 20-ak godina. Nije lako zaboraviti kada su milijuni raspravljali o tome jesu li u timu prevarene "djevojke iz susjedstva" Jennifer Aniston koju je Brad Pitt ostavio zbog Angeline, ili su ipak tim Jolie, odnosno smatraju li da Angelina nije bila ništa kriva.

image
MIGUEL MEDINA AFP
image
LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Mnoge je oduševio kad je Anwar Hadid izašao u prevelikoj majici s natpisom "Not Mom‘s Favorite" "Your Basic T-Shirt". A između ostalog reviju su nosile i glumica Marcia Cross, koju mnogi pamte iz serije "Desperate Housewifes", ali Georgina Rodriguez. Zaručnica Cristiana Ronalda prošetala je u crvenoj haljini stiliziranoj dres haljinom s brojem, imenom i potpisom Ronalda. Za majicu "Not Mom‘s Favorite" neki su pomislili kako je to Guramova poruka njegovom bratu Demnonu.

image
MIGUEL MEDINA AFP
image
MIGUEL MEDINA AFP
image
MIGUEL MEDINA AFP
image
MIGUEL MEDINA AFP

Naime, prije deset godina braća Gvasalia, Demna i Guram zajedno su osnovali brend i bili su prava senzacija te 2014. godine. Demna koji je danas u u Balenciagi bio na čelu kreativnog tima, dok se Guram koji je trenutačno kreativni direktor na početku više bavio poslovnim dijelom brenda. Rane kolekcije nudile su neke sada već itekako poznate motive poput, cvjetnih uzoraka u bakinom stilu, prevelikih silueta i prizvuka ismijavanja mode. Zapravo, to je bio cilj braći od samog početka nastanka brenda- ismijavati industriju koja se ponekad previše ozbiljno shvaća.

VETEMENTS je ubrzo postao jedan od predvodnika streetwear pokreta, postajući predvodnik zahvaljujući potpori Kanyea Westa koji je tada također bio gotovo na vrhu svoje popularnosti. Ipak, 2019. godine, Demna se povukao iz brenda i posvetio se Balenciagi, a Guram je ostao gdje je bio. Tada je kreativno vodstvo prepustio dijelu tima, no ove godine se odlučio uzeti sve u svoje ruke i nije pogriješio. No, jedno je sigurno, Guram je oduševio modnu kritiku i vratio brend u žižu zbivanja u velikom stilu.

image

Guram Gvasalia kreativni direktor VETEMENTS

TOM NICHOLSON/SHUTTERSTOCK TOM NICHOLSON/SHUTTERSTOCK

Linker
24. travanj 2024 16:25