shopping košarica

 INSTAGRAM/GLORIA EDIT
Modne inspiracije

Što je na radaru našim "it" djevojkama ovog proljeća? Zavirili smo u njihove shopping košarice

Podijelile su s nama svoje modne ulove, ali i otkrile kojem se proljetnom trendu posebno raduju.

Podijelile su s nama svoje modne ulove, ali i otkrile kojem se proljetnom trendu posebno raduju.

Bez obzira na to što nam topli i sunčani dani tek dolaze, modni trendovi za proljeće koji su označili početak uvjerljivo najraskošnije sezone već su ovdje. Od dominacije takozvanog "tenniscorea", vladavine kožnih komada pa sve do velikog povratka trapera u raznim varijantama, sa sigurnošću možemo reći kako ove godine ponovno svjedočimo raznovrsnosti u svijetu mode. Osim toga, upravo je proljeće idealno razdoblje za obnovu garderobe, a toga su svjesne i naše it djevojke koje su nam odlučile otkriti koji se komadi ovih dana nalaze u njihovim shopping košaricama.

KORANA MAROVIĆ

Influencerica Korana Marović već je nekoliko godina očarana francuskim modnim brendom Jaquemus u čije komade, kako nam kaže, najradije ulaže.

Što se nalazi u tvojoj shopping košarici ovog proljeća?

- Ovoga proljeća pikiram nekoliko Jacquemus komada, od kojih prve planiram kupiti "kitten" heel salonke. Nadalje, već nekoliko mjeseci gledam Mugler traperice i doista sam na korak tome da ih kupim, a posljednje što sam ulovila su H&M x Rokh komadi, za koje se nadam da stižu super kvalitetni. Nedavno sam kupila fantastične leopard traperice u Stradivariusu, jedino što su niskoga struka, što će mi svakako biti neobično za kombiniranje, a jedan od dražih novih komada su mi vintage kožne hlače ravnoga kroja te baseball jakna. Od kraja prošle godine odlučila sam da ću kupovati samo artikle koje uistinu želim, koji su posebni, kvalitetni i unikatni u slučaju vintage odjeće, te što manje shoppingirati u high street sektoru. Iz toga razloga, nakon leopard hlača, nemam više nijedan pristupačniji artikl u košarici. Moram reći da sam ponosna na to koliko sam probirljiva u shoppingu jer moj ormar postaje sve "šareniji" kvalitetnim komadima.

Kojem proljetnom trendu se veseliš?

- Nisam više ni sama sigurna što su neki aktualni trendovi s tim koliko sam okružena mikrotrendova, ali ja se osobno ipak najviše veselim niskim cipelama u špic, balon suknjicama, naglašenim ramenima i tim 80‘s momentima u modi, kao i generalnom slojevitom odijevanju koje osobno smatram najkreativnijim.

LARA DEMARIN

Pjevačica Lara Demarin koja, kako kaže, najviše cijeni hrvatske dizajnere i brendove, naročito je slaba na modne dodatke poput nakita ili hand made torbica lokalnih dizajnera.

Što se nalazi u tvojoj shopping košarici ovog proljeća?

- Ovog proljeća smatram da je nezaobilazno u svom ormaru imati jedan dobar komplet prsluka i širokih hlača, koje se mogu iskombinirati na ležerniji i svečaniji način. Ja sam svoj bež boje već kupila u Bershkoj po pristupačnoj cijeni i volim ga kombinirati na tenisice ili s nekim elegantnijim cipelama.

Kojem proljetnom trendu se veseliš?

- S obzirom na to da sam općenito veliki fan proljeća i slojevitih kombinacija, posebno se veselim oversized košuljama pastelnih boja.

IVANA MIŠKOVIĆ

Influencerica Ivana Mišković kao najdražeg modnog dizajnera ističe Simona Portea Jacquemusa. Razlog je taj što joj se sviđa njegov "pročišćeni" dizajn, pristupačnost komada u usporedbi s ostalim brendovima u istom rangu te sama lakoća s kojom stvara.

Što se nalazi u tvojoj shopping košarici ovog proljeća?

- S obzirom na to da mi se trenutno uz ovakve vremenske (ne)prilike čini da proljeća neće biti, u potrazi sam za dobrim trenchom. Osim toga, sezona je vjenčanja tako da neće moći proći bez barem jedne večernje haljine, a nekoliko komada iz Mango Capsule kolekcije strpljivo me čekaju u košarici.

Kojem proljetnom trendu se veseliš?

- Definitivno predimenzioniranim torbama. Inače sam obožavateljica velikih torbi jer volim sa sobom ponijeti apsolutno sve, čak i sitnice koje nikome ne bi pale na pamet. Naime, jednom sam u torbi pronašla blender (smijeh). Posebno mi se sviđa trend glomaznih clutch torbi jer za to možete uzeti bilo koju veliku torbu iz ormara, presavinuti je i voila!

KATE SUŠIĆ

I influencerica Kate Sušić također obožava Jacquemusa, a kako kaže, razlog je taj što je njegov dizajn u potpunosti u skladu s njezinom stilom, bez obzira na to je li riječ o odjeći, nakitu ili torbicama.

Što se nalazi u tvojoj shopping košarici ovog proljeća?

- Trenutno su mi na wishlisti bijela mini suknja s ružom i crvena torbica iz Manga. Kombinacija jarkih boja s bijelom mi je definitivno idealna za proljeće i ljeto.

Kojem proljetnom trendu se veseliš?

- Čini mi se da su još uvijek u trendu detalji u obliku ruže na odjeći, a sada i krem/svijetlo žute nijanse odjeće, tako da se tome jako veselim, kao i proljetnoj klasici - balonerima. Obožavam nositi balonere i imam ih u nekoliko boja.

NIKA BIJELIĆ

Personal shopperica i poduzetnica Nika Bijelić osobno nema omiljenog dizajnera, ali ističe kako su joj vrlo dragi Celine, YSL, Attico, Loewe, Blumarine, Y Project, Acne Studios i Jacquemus. Što se tiče torbica, tu su Chanel iz devedesetih, Bottega Veneta, limitirane vintage kolekcije Louis Vuittona, Diora i Guccija, dok od dizajnerskih favorita za cipele navodi Loewe, Bottegu Venetu, Balenciagu i Louboutin.

Što se nalazi u tvojoj shopping košarici ovog proljeća?

- U posljednje vrijeme dosta manje kupujem nego inače, vjerujem da je samo faza, i generalno ne ulazim u butike niti na webshopove planski. Što mi se sviđa, ako si mogu priuštiti kupim, ako ne, najvjerojatnije zaboravim na to do sljedećeg puta kad opet vidim taj komad. Voljela bih uloviti jedne vintage Louis Vuitton natikače u što boljem stanju, kao i jednu multicolor LV torbicu. Naime, kolekcionar sam njihovih multicolor komada već godinama.

Kojem proljetnom trendu se veseliš?

- Da budem sasvim iskrena, uopće više ne razumijem što znači pojam trend, mijenjaju se tolikom brzinom, a isto smo tako na društvenim mrežama konstantno preplavljeni svakojakim mikro i maxi trendovima. S druge strane, često primjećujem koji će komadi postati statement komadi prije nego što to postanu pa mi stvara male osobne satisfakcije baciti ljudima "bubicu u uho" i reći im da će se nešto nositi i biti popularno kroz šest mjeseci, godinu dana, pa slušati njihovo zgražanje.

Linker
26. travanj 2024 14:46