Marco Mengoni

 SHUTTERSTOCK/EDITORIAL
sva njegova lica

Talijanski miljenik žena ponovno je potvrdio status modnog znalca: "Njemu čak i suknja pristaje"

Prošlogodišnji talijanski predstavnik na Euroviziji, Marco Mengoni, koji na kraju završio na visokom četvrtom mjestu, vratio se u Sanremo, ali ovaj put u ulozi suvoditelja i ovaj put potpuno očarao svojim modnim odabirima.

Prošlogodišnji talijanski predstavnik na Euroviziji, Marco Mengoni, koji na kraju završio na visokom četvrtom mjestu, vratio se u Sanremo, ali ovaj put u ulozi suvoditelja i ovaj put potpuno očarao svojim modnim odabirima.

Kada je lani pobijedio na glazbenom festivalu Sanremo i postao talijanski predstavnik na Eurosongu, gotovo instant je postao top tema žena diljem svijeta. Daleko od toga da je Marco Mengoni bio nepoznat javnosti jer je između ostalog pobijedio u talijanskoj verziji X Factora, ali i dobio nagradu MTV nagradu za najbolji europski nastup 2010. No, naočit Talijan lani je postao prava internacionalna zvijezda koji osim stasom i glasom osvaja svojim smislom za modu.

38-godišnji glazbenik koji je rođendan slavi baš na sam Božić, vratio se u Sanremo, no ovog puta kao suvoditelj prve večeri slavnog glazbenog festivala. Simpatičan Marco je tijekom večeri i pjevao i najavljivao svoje kolege koji se bore da upravo oni predstavljaju Italiju na Euroviziji u Švedskoj. A tijekom večeri se Marco prevlačio nekoliko puta i svaki put je bio nepogrješiv.

Naime, večer je otvorio u tamnoplavom odijelu Emporio Armani bez revera sa šljokičastim uzorkom na sakou te dijamantnim nakitom Tiffany & Co. Marco je proglasio festival otvorenim te se otišao presvući za nastup.

Svoj hit "Due Vite" izveo u šljokičastoj i custom made mrežastoj majici dugih rukava modne kuće Versace i crnim hlačama. Styling je to koji je mnoge podsjetio na onaj kakav je imao lani u Liverpoolu, no tada je nosio šljokičastu majicu bez rukava.

Marco se potom presvukao još jednom, i to u bordo kožno odijelo također modne kuće Versace. Marco je tako još jednom potvrdio kako će upravo bordo biti boja koja će obilježiti ovu godinu. Ispod sakoa na jednostruko ni ovaj put nije ni majicu ni košulju. Riječ je o odijelu iz nove kolekcije ove modne kuće koja je inspirirana lookom legendarnog glazbenika Princea.

image

Marco Mengoni s glavnim voditeljem večeri Amadeusom i Mahmoodom koji se i ove godine natječe na festivalu

ANTONELLI/AGF/SHUTTERSTOCK

Za četvrtu kombinaciju večeri izabrao je potpuno crnu kombinaciju. On kao i svi plesači oko njega bili su u crnom, a on je nosio crnu hlače, košulju i dugi plašt. Taj look je za talijansku zvijezdu napravio Andrea Incontri, dizajner modne kuće Benetton.

image

Za potpuno crni outfit zadužen je bio Andrea Incontri

ANTONELLI/AGF/SHUTTERSTOCK

Glazbenik je se potom presvukao u styling modne kuće Valentino. U njihovoj prepoznatljivoj crvenoj boji odjenuo je svečane hlače s crtom i smjelu rupičastu majicu s izvezenim cvjetovima preko koje je imao dugi crveni kaput bez rukava koji je potom i skinuo.

image

U jednoj od dvije Valentino kreacije

TERENGHI/POOL SANREMO/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK

Marco je uskočio i u šestu kreaciju te večeri koju je za njega osmislila modna kuća Fendi. Crna pomalo prozirna majica ipod koje je imao crnu potkošulju, crni kožni sako i suknja bile su pun pogodak. Mengoni je i u tome izgledao sjajno.

image

Izdanje sa suknjom oduševilo je mnoge

TERENGHI/POOL SANREMO/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK

"Njemu sve pristaje, pa i suknja", "Kakav divan muškarac. Zabavan, jednostavan i poseban", "Želimo da Marco vodi sve večeri Sanrema", samo su neki od komentara na društvenim mrežama na Marcovo vođenje, ali i modni izričaj.

Za posljednju kombinaciju večeri Marco se odlučio za jednostavnu eleganciju. Bijelu košulju i hlače koji na prvi pogled izgledaju kao traperice, a zapravo je riječ o posebnom materijalu u koje je upleteno više od 5000 staklenih perlica koje su potom obojeni u indigo boju kako bi izgledali poput trapera. I zadnja kombinacija večeri djelo je talijanskog dizajnera i kreativnog direktora modne kuće Valentino, Pierpaola Picciolija.

image

U jednostavnoj no efektnoj kombinaciji Valentino

MAURIZIO D‘AVANZO/IPA-AGENCY.N/SHUTTERSTOCK

Pretpostavlja se kako će Marco biti i na finalnoj večeri,10. veljače kada će se saznati tko će Italiju ove godine predstavljati na Euroviziji. A mnogi jedva čekaju vidjeti što i ovaj put odjenuti ovaj očito, pravi modni znalac.

Linker
26. travanj 2024 04:49