PRIVATNA ARHIVA
ŽIVOTNI STIL

Zagrebačka influencerica i manekenka: "Noćne izlaske zamijenila sam ranim buđenjem, meditacijom i zdravom prehranom"

Pričali smo s Lunom Valas koja nam je otkrila svoj najdraži komad iz garderobe, kozmetički proizvod koji je nedavno otkrila, ali i kako zapravo izgleda njezina skincare rutina koje se strogo pridržava.

Pričali smo s Lunom Valas koja nam je otkrila svoj najdraži komad iz garderobe, kozmetički proizvod koji je nedavno otkrila, ali i kako zapravo izgleda njezina skincare rutina koje se strogo pridržava.

Luna Valas jedna je od najpopularnijih domaćih influencerica na čiji profil redovito odlazimo po dozu modne ili beauty inspiracije. Iako vlastiti stil prvenstveno opisuje kao jednostavan s dozom minimalizma, ne boji se ni eksperimentiranja. Ova zagrebačka influencerica i manekenka također naglašava kako se njezin modni izričaj mijenja periodično te je najviše inspiriran glazbom ili brojnim svjetskim metropolama u koje je dosad imala prilike putovati.

Poznata po tome što jednostavne i minimalističke komade često kombinira na efektan način, Luna je dokaz kako bismo u ormaru uvijek trebali imati bezvremenske klasike poput kožne jakne ili bazičnih traperica. Osim o modnom izričaju, s influencericom smo razgovarali i o najdražim make-up proizvodima, svakodnevnoj skincare rutini, ali i zdravim navikama koji se u posljednje vrijeme počela strogo pridržavati.

image

Zagrebačka manekenka i influencerica isprobala je mnogo različitih stilova, ali trenutno teži jednostavnosti i minimalizmu

PRIVATNA ARHIVA

Stil

- Dosta mi je teško reći kakav je zapravo moj stil jer se on mijenja periodično, odnosno na neki ga način smatram ogledalom raspoloženja za taj dan ili period. Najviše me inspiriraju glazba i gradovi u koje sam putovala, ali naravno tu su neizostavni Instagram i Pinterest jer živimo u takvom dobu. Bilo je tu svega i mogu reći da sam baš sve isprobala, od ružičaste kose i obrva do "old money" klasike. Trenutno nosim sve puno jednostavnije nego prije, iako bih u isto vrijeme bila i neutralni minimalist i eklektični maksimalist. Mislim da se nikada neću odlučiti za samo jednu estetiku i to nositi do kraja života. Po mom mišljenju netko tko ima dobar stil, odnosno smisao za modu je osoba koja nosi ono u čemu se osjeća originalno i svoje te može pratiti trendove (jer to svi radimo), ali na neki svoj način.

image

Ne libi se eksperimentiranja, a jedan od must have komada u njezinom ormaru su basic traperice koje rado kombinira na različite outfite

PRIVATNA ARHIVA

Rekla bih da svatko u ormaru treba imati vintage kožnu jaknu. Da, znam da se to često čuje, ali kad pronađeš onu pravu, ta ti ostaje za cijeli život. Isto tako, u garderobi bismo uvijek trebali imati i dobar jeans, bezvremenski zimski kaput te, dakako, crni muški sako. Ja osobno ne mogu bez kožne jakne i jedne bunde čija dužina seže do poda. Nju sam kupila u jednom vintage shopu u New Yorku i nosim je često, a mislim i da će upravo ova dva komada iz mog ormara jednog dana biti legacy (smijeh).

Od omiljenih modnih brendova posebno bih izdvojila Attico. Mislim da bih jedino od njih kupila baš svaku stvar iz kolekcije, a razlog je taj što kombiniraju taj, rekla bih, minimalizam s maksimalizmom, "furaju" neku glam otkačenost, ali na opušteni street način.

Njega kože i make-up

- Ja sam totalni skincare freak i ne mogu zamisliti svoj dan bez skincare rutine koja se najčešće sastoji od masaža lica s Gua Sha i EMS uređajem, korištenjem light therapy uređaja, raznih tonika, seruma, krema i maski. Od brendova, najviše koristim one korejske i uistinu smatram kako su stotinu koraka ispred drugih.

Kozmetički proizvod bez kojeg nikako ne mogu su olovka za obrve, rumenilo i lip balm/lip gloss. To je nešto što koristim doslovno svaki dan. Nešto novo što sam također nedavno uvela umjesto pudera je tonirana krema s dovoljno visokim SPF-om.

Selfcare je možda i najbitniji pojam njege za mene, pogotovo sada, u kasnim 20-ima, kada sam duge noćne izlaske zamijenila s ranim buđenjem, redovitom meditacijom, odlaskom u teretanu ili na pilates te puno zdravijom prehranom. Trudim se kretati što više, otići na trening prije ili poslije posla, uživati u čajevima i dobrim knjigama, premda uvijek nađem priliku i vrijeme za odlazak na koktele s curama ili neki dobar party. Zapravo, kod mene je sve stvar balansa.

image

Luna tvrdi da se sve više posvećuje zdravom načinu života - redovito vježba, a lude izlaske zamijenila je ranim buđenjem i meditacijom

PRIVATNA ARHIVA

Briga o sebi

- Svakodnevno se trudim jesti raznoliko i svjesnije jedem nego prije - ne zbog toga što pazim na kalorije, nego jer se bolje osjećam od kvalitetnih namirnica. Tako da pazim na unos proteina i vlakana, ali i da je moj tanjur uvijek šarolik povrćem. No s obzirom na to da također volim uživati u hrani i onome što jedem, ako imam neki craving, izguštam se, ništa si ne uskraćujem. Osim toga, svakodnevno koristim razne suplemente - od vitamina do elektrolita, a periodično radim i detoks.

Linker
29. travanj 2024 12:56