11.11.

Znate li što je Singles Day? Idealan dan da počastite sebe - s popustom

Trgovine diljem svijeta će 11.11. ponuditi privlačne popuste koje bi trebali iskoristiti da počastite sebe, jer nekako to i je poanta Singles Daya - slavljenje samih sebe.

U moru posebnih shopping dana koji nude velike popuste kao što su Black Friday ili Cyber Monday, posljednjih nekoliko godina sve je veći fokus i na Singles Dayju. I dok će neki odmahnuti rukom i reći kako ih Singles Day uopće ne zanima, drugi će jedva dočekati popuste koje će možda iskoristiti za obavljanje predblagdanskog šopinga po povoljnijim cijena. No, Singles Day je dan u kojem ljudi diljem svijeta slave svoju slobodu i singl status time što na popustu razvesele sami sebe nekom dobrom kupovinom. Marketinški trik ili ne, zašto ne bismo iskoristili jedan dan u godini i počastili se s nečim što doista želimo, bili singl ili ne? 11.11. zvuči kao odličan dan u kojem smijemo razmaziti sami sebi. A zašto baš 11.11.? Jer 1 označava jednu osobu, jedinku, solo osobu.

No, znate li zapravo što je Singles Day. Nastao je u Kini a osmislili su ga studenti 1993. godine na Sveučilištu u Nanjingu kada je skupina studenata odlučila slaviti svoju slobodu, odnosno solo status. Singl studenti odlučili su organizirati tulume i različita društvena događanja, ali i upravo na taj dan priuštiti si dugo željeni dar. Uskoro je Singles Day postao najomiljeniji i najpopularniji shopping event u Kini, odnosno u gotovo svim zemljama Azije. Prema nekim podacima, samo lani je u Kini za Singles Day promet bio veći od 128 milijardi dolara. A kupuje se gotovo sve. Iako je na prvom mjestu uglavnom elektronika i kućanski aparati, na drugom su sitnice za ljepotu i moda. Upravo zato smo i mi odlučili provjeriti što bi mogli uštedjeti ove godine i priuštiti si dan u kojem ćemo potpuno razmaziti sebe.

Jedna od mnogima omiljenih shopping destinacija, 24s ove godine je dio asortimana snizila za 25 posto, a dio čak 30 posto što je odličan popust. Primjerice, 25 posto manje ćete platiti ultra popularnu Tote bag Marca Jacobsa umjesto 500 eura platiti 125 eura manje.

image
PROMO/MARC JACOBS

Osim toga pronašle smo i ultrapopularne tenisice Veja koje su ondje snižene za 25 posto, pa umjesto 120 eura platiti 90 eura.

image
PROMO/24S

Ondje je moguće pronaći i parfeme pa je sada tako s 25 posto popusta moguće kupiti i slavni Acqua di Parma i to pakiranje od 150 ml.

image
PROMO/24S

I mnogima omiljeni shop Luisa Via Roma ima posebnu ponudu za 11.11. Naime, dio asortimana je snižen za 30 posto. Tako primjerice možemo uhvatiti i Isabel Marant čizme. Umjesto 999 eura, platit ćete ih 700.

image
PROMO/LVR

Tommy Hilfiger također ima popust od 22 posto na gotovo čitav asortiman, što nije nimalo loše jer bi mogli uhvatiti kakvu toplu jaknu ili kaput. Posebne ponude ima i Victoria‘s Secret, pa ako slučajno već neko vrijeme razmišljate obnoviti donje rublje ili se želite počastiti udobnim šlapicama ili kućnim ogrtačem, ima zanimljivih stvari. Šlapice su umjesto 45 eura, sada 17, a kućni ogrtač je sa 68 eura snižen na 28 eura.

image
VICTORIA‘S SECRET

Mnogobrojne domaće web trgovine nude popuste ovog vikenda. Kako u samim trgovinama, tako i online. Ipak, ako za Singles day ne pronađete nešto za sebe u novom broju Glorije čekaju vas čak 28 kupona do 40 posto s kojima možete uštedjeti i kad nije Singles Day - sve do iduće srijede, 15. studenoga.

Linker
25. travanj 2024 00:35