U svijetu ljepotu

Beauty tajne nove radijske voditeljice: "Jednom proizvodu vjerna sam još od srednje škole"

Marta Gabrić čiji glas slušamo vikendom na radiju bravo! završila je kratku edukaciju za vizažisticu, najviše je sklona nude looku i najbolje se osjeća kada je okružena ljudima koji ju razumiju.

Zahvaljujući svojoj majci koja je također tijekom studiranja radila na radiju i televiziji, Marta Gabrić kaže da se u radio zaljubila još kao djevojčica. Metkovčanka sa zagrebačkom adresom trenutno je apsolventica komunikologije na Hrvatskim studijima, a vrijeme van studija provodi u ulozi voditeljice i DJ-ice na radiju bravo! pa njezin glas možemo slušati vikendom od 10 do 14 sati. Svijet ljepote počeo ju je privlačiti tijekom djetinjstva – voljela je gledati majku kako se sprema za svoje nastupe, zbog čega je kasnije završila i kratku edukaciju za vizažisticu. Danas uživa u šminkanju, a posebnu pažnju pridaje i kosi.

SVE ILI NIŠTA

Kod šminkanja ili odradim sve ili ne odradim ništa. Šminkam se često jer vidim to kao vrijeme za sebe – stavim slušalice i uživam u procesu. Sklonija sam neutralnim bojama, mislim da nude lookom najviše postignem, a nije napadan. Budući da više volim mat finiš, u torbici uvijek imam sjajilo Fenty Beauty by Rihanna u nijansi fussy. Osim što mi hidrira usne, sjajno se slaže s bilo kojim ružem i, meni osobno najvažnije, nije ljepljivo. Proizvod kojem sam ostala vjerna još od srednje škole je L‘Oréalova maskara Paris Lash Paradise. Nedavno sam probala Golden Coral nijansu rumenila Unlimited Blush, brenda Kiko Milano, i mogu reći da me oduševilo jer ima zdrav finiš – nije presjajan, a opet nije ni mat.

image
VEDRAN PETEH/ CROPIX

VJERNA SVOJOJ RUTINI

Ujutro se umijem Evelineovim gelom C Sensation 3u1, nakon čega nanesem SPF 50+ kremu brenda L‘Adria. Navečer uvijek očistim lice metodom dvostrukog čišćenja - Skintegrinim uljnim čistačem Atomic, a zatim Biobazinim gelom za čišćenje osjetljive kože Beauty All Skin Types. Nakon toga nanesem L’Adrijin tonik Restorative Mist, Olivalov vitaminski serum B3 i L’Adrijinu kremu za regeneraciju kože. S podočnjacima se borim otkad znam za sebe, pa mi je zadnji korak Olivalov vitaminski fluid B3 za okoloočno područje. Osim toga, dva puta godišnje odlazim na mehaničko čišćenje lica i nikada ne preskačem SPF. Prošle godine promijenila sam neke proizvode, što je rezultiralo iritacijom na licu. Zbog toga sam sada vjerna ovoj rutini.

image

Podočnjaci su mi slaba točka, zbog njih koristim Olival vitaminski fluid B3 za okoloočno područje/ Za njegu tijela treba mi nježan piling kao što je Dove Crushed Macadamia & Rice Milk Moderate, i krema koja se brzo upija - Elizabeth Arden Green Tea/ Hranjivi piling za tijelo Dove

PRESS

BRIGA O TIJELU

Za njegu kože tijela najčešće koristim Doveov piling Crushed Macadamia & Rice Milk Moderate Exfoliating Body Scrub. Jako je nježan i koža mi nakon njega nije masna, što mi je izrazito važno. Za tuširanje koristim L’Angelicin gel sa zobenim mlijekom, a od krema za tijelo volim Skinlick Rouge365 Essential Creme i Elizabeth Arden Green Tea jer se brzo upijaju. Jednom mjesečno idem na manikuru i pedikuru, te uvijek biram nude look jer volim kada mi se nokti slažu s odjećom. Smatram da su rekreacija i relaksacija tijelu prijeko potrebne, no iskreno nisam najbolji primjer – u teretanu malo krenem, malo stanem, trenutno sam u procesu ponovnog „kretanja“. No dnevno dosta hodam i nastojim spavati koliko god mogu, a opuštam se u druženju s prijateljima ili uz film i seriju.

image

Na samopouzdanje joj najviše utječu osobna postignuća i odnosi

VEDRAN PETEH/ CROPIX

PUŠTENA KOSA

Kosa mi je izrazito važna i jako pazim na nju. Kod frizera sam svaka tri do četiri mjeseca i najbolje se osjećam kad mi je kosa oprana i stilizirana – uvijena ili ispeglana, no bitno da je puštena. Nikada ju nisam farbala niti čak razmišljala o tome. Perem ju jednom do dvaput tjedno, a prije pranja obavezno stavim Olivalov losion od piskavice i ružmarina, kao i ulje na vrhove kako ne bi ispucali. Nakon pranja nanesem silikonski serum, a zatim ju sušim ručnikom od mikrofibre. Nedavno sam počela koristiti četku za feniranje, no još uvijek učim. Od proizvoda uvijek moram imati pri ruci ulje, kojim ju zaližem kada ju vežem, i gel za kosu got2b Glued.

image

Nekim proizvodima sam vjerna već godinama, a jedan od takvih je maskara L‘Oreal Paris Lash Paradise/ U posljednje vrijeme mi pašu cvjetne mirisne note, zato mi se sviđa parfem Armani Si/ Unlimited Blush - rumenilo brenda Kiko Milano - ima divnu teksturu, ni mat ni sjajnu

PRESS

PARFEMI

Prije sam više voljela neke jače note, a sada slatke i cvjetne. Moj ukus najbolje poznaje mama, jer sam joj krala parfeme kao djevojčica – uzela, našpricala se i otišla. Danas ih najčešće kupujem sama. Trenutno koristim Calvin Klein Euphoria i Giorgio Armani Sì. Kada idem u izlazak, volim staviti jači parfem kao što je Versace Crystal Noir, dok za posao, fakultet ili druženja biram lakše note.

SAMOPOUZDANJE I IZGLED

Na samopouzdanje mi najviše utječu osobna postignuća i odnosi. Izgled može pridonijeti, ali nikada mi nije bio od presudne važnosti. Naravno, volim lijepo izgledati, ali ako se taj dan nisam potrudila to me ne priječi ni u čemu. Nikada ne bi išla pod nož ako ne moram. U vlastitoj koži osjećam se sretno i zadovoljno kada sam s ljudima koji me razumiju i kada nisam pod pritiskom.

Linker
08. travanj 2024 09:40