LAUNCHMETRICS
Antimikrobna maskara

Inovacija koja nam se sviđa: Nova maskara ima četkicu koja se sama čisti

Među proizvodima za make-up, maskara je jedna od najpovoljnijih podloga za razvoj bakterija. Ova inovacija trebala bi to promijeniti.

Među proizvodima za make-up, maskara je jedna od najpovoljnijih podloga za razvoj bakterija. Ova inovacija trebala bi to promijeniti.

Različite su studije dokazale da šminka može biti stanište opasnih mikroorganizama, a kao potencijalno najpovoljnije podloge za razvoj bakterija ističu se spužvice za šminkanje, sjajilo za usnice i – maskara. U njima i na njima mogu se nastaniti i tako opasne bakterije kao što su stafilokok i Escherichia coli, a tome u velikom dijelu pridonose naše loše navike. Make-up bismo trebali održavati čistim i ne izlagati ga visokim temperaturama, jer toplina pogoduje razmnožavanju bakterija, i nipošto ga ne bismo smjeli dijeliti s drugima. Što se tiče maskare, ako se osušila, bacite je. Nije uputno pokušavati joj produljiti vijek pomoću vode ili, još gore, sline, jer ćete tako unijeti bakterije koje će se u malom prostoru brzo namnožiti. Pojavi li se bilo kakva infekcija na oku, prestanite šminkati oči, a make-up koji ste koristili kad vam se infekcija pojavila jednostavno bacite.

Pritisni, okreni, primjeni

Čuvanje maskara uskoro bi mogli olakšati proizvođači, ako prihvate prototip antimikrobne maskare, predstavljen nedavno u Parizu. Francuska tvrtka Somater, proizvođač ambalaže za kozmetičke proizvode, izumila je, u suradnji s inovativnim tvrtkama Pylote i SIMP, maskaru s antimikrobnom četkicom, koja se k tome može ponovo puniti. Inovativna maskara ima i CTA tehnologiju (kratica za Click Turn and Apply, odnosno pritisni, okreni i primjeni) koja omogućuje kvalitetnije otvaranje i zatvaranje, piše Premium Beauty News.

image

Inovativna četkica sama će uništavati bakterije i viruse

SOMATER

Bakterije i virusi nestaju

Četkica je izrađena od plastike iz bioloških izvora i ne sadrži ni najmanje čestice metala, ni u dršci, ni u dlačicama. Laboratorijska testiranja pokazala su da nakon nanošenja na četkicu s nje nestaju gotovo sve bakterije. Preciznije, s drške nestaje 99,99 posto raznih sojeva bakterija, a s kistića čak 99,9999 posto. Kod virusa, kao što su SARS-CoV-2, virus gripe, herpesa i konjuktivitisa učinak je iznad 96 posto, a sve se to može zahvaliti antimikrobnoj tehnologiji koja omogućuje samočišćenje četkice od štetnih mikroba. Novo rješenje za maskaru pazi i na okoliš – ambalaža se može u potpunosti reciklirati, a može se i izraditi od recikliranog materijala. Zahvaljujući ponovnom punjenju smanjuje se količina otpada.

Linker
27. travanj 2024 22:31