LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
novi hit

Kosa puna volumena vraća se u velikom stilu i obilježit će ovu godinu

Ovaj je trend najveću popularnost stekao tijekom 70-ih i 80-ih godina, a sada je dobio svoje suvremeno ruho.

Ovaj je trend najveću popularnost stekao tijekom 70-ih i 80-ih godina, a sada je dobio svoje suvremeno ruho.

U suvremenom svijetu trendovi se izmjenjuju vrtoglavom brzinom pa tako stalno svjedočimo povratku hitova iz prošlosti. Sudeći po modnim pistama, ali i holivudskim zvijezdama, izgleda da se i ove godine vraća jedan takav hit - big hair iliti kosa puna volumena počela je dobivati sve više pažnje u svijetu mode. Ovaj je trend svoju popularnost stekao tijekom 70-ih i 80-ih godina, a sada je dobio svoje suvremeno ruho.

image

Frizura Miley Cyrus podijelila je mišljenja. Jedina je bila odlična, a drugima ne.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Ovaj je look u posljednje vrijeme postao izrazito popularan među slavnima, ali i Tjedan mode je potvrdio da smo spremni za volumen u kosi. Prva je ovu frizuru isfurala Miley Cyrus, koja se na dodjeli nagrada Grammy pojavila s frizurom koju ćemo teško zaboraviti. Američka pjevačica odstupila je od svog uobičajenog rokerskog stila i pojavila se s frizurom koja je mnoge podsjetila na kosu kakvu je nekad nosila i njezina kuma, legendarna country diva Dolly Parton. Ubrzo nakon Miley, s golemim su perikama modnom pistom u New Yorku prošetali modeli Marca Jacobsa. U sklopu brenda The Blonds, stilistica Lacy Redway također se odlučila za ekstremno voluminozne frizure. Trendu izgleda nije mogla odoljeti niti Beyoncé koja je tijekom Super Bowla najavila nadolazeći country album Act II s kovrčavom voluminoznom kosom.

image

Marc Jacobs je na pisti u New Yorku manekenkama napravio big hair look

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
image

Brend The Blonds također je dodao volumen uz svoje modele

LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Jasno je da se trend vraća, no iduće je pitanje: "Kako postići ovaj look?" Big hair zahtijeva malo više stiliziranja nego dosad popularni "valovi s plaže". Bilo bi dobro prije samog stiliziranja na kosu nanijeti pjenu za kosu, a zatim ju posušiti. Kako bi postigli blowout, treba uviti kosu nekom od tehnika kovrčanja kose, na primjer običnim ili električnim viklerima, ili pak nekom drugom metodom koju volite koristiti. Svakako će vam dobro doći i češalj poznat kao teasing comb, kojim ćete lakše natapirati kosu. Na kraju nanesite lak za kosu kako bi vam frizura ostala postojana. Kosu možete oblikovati u polupodignutu frizuru, rep ili ju ostaviti raspuštenu, postoji cijeli niz mogućnosti pa se slobodno poigrajte s ovim stilom.

Linker
25. travanj 2024 23:55