zlatne usne med

 FILIPPO FORTIS/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Bez lijepljenja!

Medene usne novi su viralni beauty trend: Evo kako ih postići u samo nekoliko koraka

Svaki tjedan društvene mreže počaste nas novim trendom u ljepoti, a sad su na red došle "honey lips". Bez brige, za njih vam med neće biti potreban.

Svaki tjedan društvene mreže počaste nas novim trendom u ljepoti, a sad su na red došle "honey lips". Bez brige, za njih vam med neće biti potreban.

Beauty influenceri na TikToku, čini se, svoju inspiraciju crpe iz hrane. Prvo su svi poludjeli za strawberry girl summer trendom koji je postao popularan nakon što je Hailey Bieber objavila svoju interpretaciju rumenih obraza i nosa s nacrtanim pjegicama, a sad je red došao na med na usnama. Honey lips zaludio je ovu društvenu mrežu i s više od 5 milijuna pregleda #honeylip postao jedan od vodećih trendova u kolovozu.

Za njega je zaslužna beauty kreatorica Eva Larosa i, kako mu samo ime kaže, inspiraciju crpi iz omiljenog zlatnog zaslađivača. Ipak, med slobodno možete ostaviti u kuhinji jer vam za kreiranje ovog looka neće biti potreban. Međutim, trebat će vam malo više proizvoda nego što biste ih inače nanosili na usne, ali rezultat je itekako vrijedan malo truda jer garantira zamaman izgled punih i sjajnih usana koje se presijavaju pod svakim kutem.

Kao i kod šminkanja lica, i ovdje je vrlo važna priprema prije samog nanošenja proizvoda. Usne je potrebno prvo dobro ispolirati pilingom. Birajte nježniji proizvod koji će istovremeno ukloniti odumrle stanice kože, ali i hidrirati usne kako bi ih pripremio za iduće korake. Uz to, piling je važno nanositi nježnim i kružnim pokretima kako biste izbjegli iritaciju i neželjeno crvenilo te postigli sjajne i glatke usne.

image

Burt‘s Bees piling za usne (9,50 €)

PROMO

Idući korak je nanošenje zlatnog sjaja koji je zaslužan za sam naziv dodijeljen trendu. Iako zvuči pogrešno, njega ćete najbolje postići zlatnim sjenilom za oči. Trik je u tome da na sredinu usana, bilo prstima ili spužvastim aplikatorom za sjenilo, lagano utapkate proizvod koncentrirajući se na područje luka gornje usne i samu sredinu donje usne.

image

Urban Decay sjenilo za oči (20,90 €)

PROMO

Tek nakon nanošenja zlatnog sjaja slijedi uokvirivanje usana olovkom. Larosa, kreatorica trenda, savjetuje da olovka koju koristite bude u neutralnim nijansama ružičaste ili smeđe boje, odnosno u tonu koji se najbolje slaže s prirodnom bojom vaših usana. U slučaju da želite postići definiraniji izgled, savjetuje olovku u nijansi koja je tek neznatno tamnija od vaše boje usana.

image

Charlotte Tilbury olovka za usne (22,60 €)

PROMO

Na kraju dolazi red na dodavanje sjaja usnama koji će povezati bazu i biti odgovaran za postizanje karakterističnog cakljenja meda. Za to se možete poslužiti ili sjajilom za usne ili pak uljem, a iako će i prozirne opcije biti sasvim dovoljne za postizanje medenog efekta, možete se poigrati s onima zlatnog sjaja ili pak uljem koje u svom sastavu sadrži med. Tako ćete dodatno pojačati zlaćanu boju na usnama i lijepo zaokružiti temu medenih usana.

image

Maybelline sjajilo za usne (9,30 €)

PROMO
image

Kylie Skin ulje za usne (29,07 €)

PROMO
Linker
28. travanj 2024 02:35