pomorski kapetan

Ovo je Kaštelanin koji je potegnuo pištolj i sjekiru na HGSS-ovce: već je osuđivan, nedavno mu je istekla uvjetna...

Joško Krivić, 58-godišnji kapetan duge plovidbe iz Kaštel Štafilića, 1. travnja u večernjim satima teško je ozlijedio dvojicu muškaraca

 Ante Čizmić/Cropix, Screenshot

Joško Krivić, 58-godišnji kapetan duge plovidbe iz Kaštel Štafilića, koji je 1. travnja u večernjim satima hicima iz revolvera te napadom sjekirom teško ozlijedio dvojicu muškaraca, bio je 2007. godine pravomoćno osuđen na dvije godine i mjesec dana zatvora te je svoju kaznu i izdržao.

U napadu vatrenim oružjem prije dva dana prvo je hicima iz revolvera izrešetao automobil 44-godišnjeg K.B.-a, člana HGSS-a koji se nedugo prije dovezao automobilom s cjelodnevnog dežurstva. Kada je ovaj uspio tako teško ranjen u trbuh, nogu i ruku dovući se do uličice te kada mu je u pomoć priskočio 49-godišnji M.J., pomahnitali pomorac napada i njega udarajući ga sjekirom u glavu i u ruku.

Za sada sve dostupne informacije govore da je do "ludila" došlo zbog parkiranja, odnosno jer se HGSS-ovac parkirao ispred kapetanove kuće na zemljištu koje je zapravo općinsko, a koje on svojata i smatra svojim.

Dakle, pomorac je bio osuđen zbog ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog državanja oružja i eksplozivnih tvari jer je u studenom 2003. godine nožem u trbuh i leđa dva puta ubo tada 18-godišnjaka koji se šetao kraj njegove kuće s dvojicom maloljetnih prijatelja. U jednom mu je trenutku došla "sila" te se momak, ne razmišljajući, pomokrio uza zid Krivićeve kuće. On je sve to vidio i toliko se iznervirao da je izletio s nožem zato što se mladić, kako je to poslije kazao u iskazu istražnom sucu, "popišao ravno u prozor dnevne sobe".

image
Ante Čizmić/Cropix

Nakon uhićenja je pred sucem sve priznao, a tužiteljstvo tada, kako su pisali mediji, nije ni tražilo određivanje istražnog zatvora. Prilikom pretrage mu je policija pronašla pušku M-48 te punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu. Četiri godine kasnije je osuđen na jedinstvenih 25 mjeseci zatvora.

Stravični detalji napada na HGSS-ovca u Kaštelima, otac emotivno istupio: ‘Bori se za život, na aparatima je...‘

Horor u Kaštelima! Slobodna donosi fotografije s mjesta događaja, započeo je očevid, građani su jako uznemireni

Kriviću je, doznajemo, prije nekoliko mjeseci istekla uvjetna kazna od osam mjeseci s rokom kušnje na dvije godine na koju je, pak, bio pravomoćno osuđen u siječnju 2022. godine zbog prijetnji smrću 80-godišnjem članu rodbine. Tada je prijetio jer je taj član obitelji iznajmio stan u kući osobi iz BiH, a Kriviću se to nije sviđalo pa je zaprijetio da će ubiti i njega i "Bosanca" ako još jednom prođe blizu njegove kuće. Isto tako, sukobio se s njim i oko legalizacije nekakvih apartmana i garaže. U tom je slučaju svog rođaka optuživao da laže i tvrdio je da nije kriv niti da je ikome prijetio.

image
Ante Čizmić/Cropix

Kapetan duge plovidbe koji je, kako to sam ističe u svom životopisu na društvenim mrežama, radio za mnoge svjetske kompanije koje imaju tankere za prijevoz nafte i kemikalija, ima u tijeku i postupak pred Općinskim sudom u Splitu zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom iz nehaja. U tom mu je predmetu bio izdan kazneni nalog, no žalio se pa je isti povučen te je podignuta optužnica koja ga tereti da je u ožujku 2020. godine vozeći motor naletio na ženu koja je skupljala boce te ju je oborio. Naravno, on tvrdi da mu je ona sama izletjela pred motocikl.

Doznajemo i da je početkom prošle godine u više navrata slao prijave policiji u kojima je tvrdio da su mu huligani koji piju u obližnjem parku u nekoliko navrata kamenovali kuću. Prijavljivao je i druge susjede za razne "kriminalne radnje", od kojih se neke, smatrao je, događaju i u kući nekih policajaca, a kaštelanska policija nije napravila ništa da to zaustavi.

Splitska policija u utorak je, po nalogu suda i na zahtjev ŽDO-a, obavila i pretragu njegove kuće, a svi tragovi koji su izuzeti dan prije na očevidu poslani su na vještačenje.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:40