everlane.com
Svi ih žele

Hit komad: Za ove cipele postoji lista čekanja na kojoj je 28 tisuća ljudi

Rijetko kad jedan par cipela privuče toliko pažnje koliko je uspio model The Day Heel američkog brenda Everlane.

Rijetko kad jedan par cipela privuče toliko pažnje koliko je uspio model The Day Heel američkog brenda Everlane.

Kada su prvi put stavljene na online dućan brenda planule su u svega nekoliko dana, pa su zbog mnogih upita odlučili napraviti listu čekanja sa svima koji ih tad nisu uspjeli kupiti. Na listi se zasad nalazi oko 28 tisuća ljudi, a od danas se upisuju i prednarudžbe te će se baletom inspirirane cipele, kad stignu iz tvornice u talijanskom gradiću Montopoli in Val d’ Arno gdje se proizvode, početi slati onima upisanima na listu.

everlane.com
Popularan model 'The Day Heel' (Everlane, 145 dolara)


Udobne cipele izrađene su od tanke kože, imaju blok petu visine 5 cm te elastični dio na stražnjem dijelu pa su idealan odabir za provesti u njima cijeli dan. Osim u crvenoj, dostupne su i u crnoj, plavoj i bež verziji, a jednostavne su za kombiniranje na traperice, ljetne haljine ili poslovni outfit.

everlane.com


Brend Everlane ima praksu objavljivanja troškova proizvodnje i izračuna prodajne cijene pojedinog para. Pa tako, troškovi izrade modela The Day Heel iznose 61 dolar, od čega je 17,36 dolara utrošeno za materijal, 2,8 za metalne dijelove, 32,48 dolara za šivanje, 5,26 za porez te 3,26 za transport. Online cijena od 145 američkih dolara ne čini se tako visoka kad pročitate da bi se u dućanima popela čak na 305. U nastavku pogledajte dva slična para koja smo pronašli u ponudi naših dućana.
hm.com
Cipele (H&M, 148 kn)

hm.com
Cipele (H&M, 370 kn)

Linker
28. travanj 2024 15:33