LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Fashion Report

Miu Miu je najpopularniji brend godine, a veliki skok doživjela je i ova španjolska modna kuća

Izvješće platforme Lyst još je jednom pokazalo apsolutnu dominaciju brenda koji već nekoliko sezona uvjerljivo drži prvo mjesto na popisu najpoželjnijih modnih brendova u svijetu.

Izvješće platforme Lyst još je jednom pokazalo apsolutnu dominaciju brenda koji već nekoliko sezona uvjerljivo drži prvo mjesto na popisu najpoželjnijih modnih brendova u svijetu.

Platforma za analizu Lyst četiri puta godišnje objavljuje izvješće koje pobliže opisuje trenutno stanje u modnoj industriji. Ovog puta objavljena je analiza o najpopularnijim brendovima za prvi kvartal 2024. I dok nas neki od rezultata nisu previše iznenadili, druge baš i nismo očekivali. Na prvom se mjestu tako našla Miu Miu koja je već nekoliko sezona zaredom na samom vrhu, dok drugo mjesto uvjerljivo drži njezina "starija sestra" Prada. Uspjeh talijanskog brenda nimalo nas nije začudio budući da ima čak tri komada na popisu najpoželjnijih u proteklim mjesecima, a prvo mjesto uvjerljivo drže tenisice nastale u suradnji sa sportskim brendom New Balance koje su se rasprodale u samo nekoliko sati nakon lansiranja na tržište.

Osim tenisica, na popisu najprodavanijih komada našle su se i njihove kupaće gaćice te bazična polo majica crne boje kao must have komad sezone, naročito sada kad je "tenniscore" zahvaljujući Zendayi ponovno zavladao svjetskom modnom scenom. Zanimljiv je podatak kako se Miu Miu proslavio i kod muškog dijela publike koji su ga pretraživali čak 88 posto više nego što je to bio slučaj proteklih godina. Treće i četvrto mjesto na ljestvici najpopularnijih zauzeli su Loewe i Bottega Veneta, dok se modna kuća Saint Laurent nalazi na petom mjestu.

Zanimljiv skok za čak četiri mjesta doživio je poznati španjolski brend Balenciaga koji se nakon nekoliko sezona ponovno nalazi na popisu deset najpoželjnijih, a ovaj uspjeh prvenstveno može zahvaliti popularnosti svoje Rodeo torbe koja je ove sezone jedan od it modnih dodataka.

Isto tako, povećano pretraživanje za brendom Valentino poraslo je za nevjerojatnih 84 posto nakon što je potvrđeno da tu poznatu modnu kuću preuzima dizajner Alessandro Michele, što ga je očigledno uvrstilo na popis deset najpopularnijih. Na Lystovom se popisu još nalaze modne kuće Moncler, Versace i Jacquemus, a cijeli izvještaj možete pronaći ovdje.

Linker
26. travanj 2024 14:46