grandpa stil

 INSTAGRAM
Predviđa Pinterest

Vrijeme je da zavirimo u djedov ormar: "Grandpa" stil bit će hit ove godine, evo kako ga nositi

Poznat i pod nazivom grandpa core, ovaj modni trend koji će biti veliki hit u 2024. inspiriran je našim djedovima i njihovim stilom odijevanja.

Poznat i pod nazivom grandpa core, ovaj modni trend koji će biti veliki hit u 2024. inspiriran je našim djedovima i njihovim stilom odijevanja.

Početak godine ističe se po mnogim predviđanjima, a to se, između ostaloga, odnosi i na modne trendove. Značajnu ulogu u tome ima i platforma Pinterest koja za godinu koja je pred nama nagađa veliku popularnost takozvanog eclectic grandpa stila. Upravo bi on, ako možemo vjerovati spomenutim nagađanjima Pinteresta, mogao biti jedan od najvećih modnih trendova u 2024. Na društvenim ga mrežama još nazivaju i grandpa core.

‘‘Generacija Z i Boomers prigrlit će grandpa core te unijeti ekscentrične i izražajne elemente u svoju garderobu. Razmislite o retro street style modi, chic kardiganima i prilagođenoj odjeći‘‘, navodi Pinterest Predicts. Prema podacima njihove analize u godini koja je počela najviše će se nositi mokasinke i pletivo u stilu generacije djedova, a to je samo dio informacija koje su rezultat podataka koje je ova platforma lani zabilježila.

Eclectic grandpa stil podrazumijeva kombinaciju odjevnih predmeta koje bismo mogli pronaći u ormaru naših djedova - košulje, oversize blejzere, kardigane s kariranim uzorkom, tople samterice, traperice ravnog kroja, čarape argyle uzorka te niske, ravne cipele. Upravo bi ovi komadi mogli biti must-have u našoj garderobi, a nije ih nimalo teško iskombinirati jer su nositi u gotovo svim prilikama. Naime, savršeno pristaju svakodnevnom looku, poslovnom stilu, ali i svečanijem stylingu.

To vrlo dobro znaju i trendseterice koje ovaj styling sve češće furaju, a jedna od njih je Gigi Hadid. 28-godišnja manekenka i inače je poznata po svom istančanom stilu, a također obožava pratiti najnovije trendove. Kada je riječ o eclectic grandpa stilu, Gigi najviše nosi oversize blejzere i niske tenisice.

image

Američka manekenka Gigi Hadid redovito prati najnovije modne trendove pa joj tako nije stran niti eclectic grandpa stil

DIAMOND/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA DIAMOND/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Naglasak je na kvalitetnim komadima koji će nam potrajati dulje vrijeme, a svojom estetikom doslovno oblikuju cjeloživotni stil. Za sve one koji ovaj trend žele nositi svaki dan, odnosno u onim najležernijim prilikama, savršeni komadi za to su bazični T-shirt, oversize blejzer, traperice ravnog kroja i udobne tenisice. Ako nastojite dodatno osvježiti svoj stil, mala statement torbica i jednostavni nakit uklopit će se u takvu modnu kombinaciju.

image

The Frankie Shop blejzer (345 eura)/Valentino traperice visoki struk (980 eura)/Loewe bijeli t-shirt (380 eura)/Golden Goose niske tenisice (490 eura)/Zara torba za nošenje preko tijela (17,99 eura)

MYTHERESA/ZARA

Isto tako, udobni kardigan u grandpa stilu također je moguće odjenuti preko neke lepršave haljine, ali i na odijelo hlače muškog kroja te uvijek rado viđene mokasinke. Za koju se god kombinaciju odlučili, možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

image

Max Mara teddy kaput (2685 eura)/Saint Laurent odijelo hlače (1290 eura)/Gucci crna torbica (890 eura)/Miu Miu kožne cipele (890 eura)/Zara pleteni pulover s ovratnikom (4,99 eura)

MYTHERESA/ZARA
Linker
28. travanj 2024 09:39