Ispovijest komičarke

Mučno iskustvo Marine Orsag: ‘Jedna od bivših djevojaka me dvije godine psihički i fizički zlostavljala‘

Nakon što joj je stan u centru Zagreba stradao u potresu, komičarka i deklarirana lezbijka preselila se u Dubrovnik gdje je, govori samo za Gloria magazin, napokon pronašla ljubav.

Zagrebačka komičarka Marina Orsag (41) u posljednje vrijeme nije imala razloga za veselje. Zbog koronavirusa je morala zatvoriti svoj stand­up comedy klub Studio Smijeha i prekinuti snimanje emisije “Tvoje lice zvuči poznato” (u međuvremenu je nastavljeno i sad se prikazuje), a nakon potresa u Zagrebu ostala je bez doma. Mali stan u potkrovlju u središtu grada, koji je naslijedila od bake, oštećen je pa se Marina početkom kolovoza preselila k najboljoj prijateljici u Dubrovnik, a tamo je našla i - djevojku.

Dvije godine nakon prekida trogodišnje veze Marini, koja je 2010. “izašla iz ormara”, osmijeh na lice vratila je magistrica politologije i međunarodnih odnosa iz Dubrovnika.

- Imam novu djevojku i predivno mi je. Jako sam sretna i zadovoljna. Upoznale smo se prije nešto više od godinu dana na mom nastupu u Dubrovniku. Kad sam je ugledala, osjećala sam se kao da me pogodio grom ­ ali ugodno i lijepo ­ i toliko se zbunila da samu sebe nisam mogla prepoznati. Nakon što sam se pribrala, shvatila sam da je razlog moje zbunjenosti to što je ona jedna od najljepših žena koju sam ikad vidjela - govori Marina koju kod nove djevojke više privlači intelekt nego fizički izgled, ali u ovom slučaju dobila je "cijeli paket".

Trpjela fizičko i psihičko zlostavljanje

Marina Orsag je u prošlosti bila i s dečkima, a svoju seksualnu orijentaciju osvijestila je u ranim dvadesetima. Jedna njezina lezbijska veza, ispričala nam je, nije bila tako bajna.

- Uključivala je psihičko i fizičko zlostavljanje s manipulacijama i financijskim iskorištavanjem. Najgore je što se uopće nisam snašla - i što sam doživjela svojevrsni Stockholmski sindrom - pa je to trajalo oko dvije godine. Teško je prihvatiti da se nalaziš u takvoj situaciji, ni sada mi nije lako govoriti o tome, no svojim primjerom želim pomoći onima koji se nađu u sličnom problemu. Želim da znaju da nisu sami, da nisi manje inteligentna i kvalitetna osoba ako ti se tako nešto dogodi... - ističe Marina te poručuje:

- Nemojte dopustiti da vas nasilna osoba uvjeri da ste vi krivi za to što vam se događa i da ste, zapravo, vi zlostavljač u odnosu. Niste sami i zato pokušajte naći nešto za što ćete se uhvatiti da vas izvuče iz toga!

Što joj je pomoglo da izađe iz nezdravog odnosa i ponovno "stane na noge" te kako su izgledali njezini najteži dani pročitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od četvrtka 15. listopada 2020.!

image
GLORIA

U novom broju čitajte i:

DOMINIC WEST I LILY JAMES Preljub u Rimu

PRINČEVI WILLIAM I HARRY Za sukob braće kriva je žena

MATEUSZ KOŚCIUKIEWICZ Poljska zvijezda hrvatskog filma

STIL ŽIVOTA Sofisticirani modernizam Virgila Abloha

MOJA OAZA: SAŠA ŠEKORANJA Novi studio nalik na muze

PUTOVANJE: MIA BEGOVIĆ Svijet u malom na obali Vardara

FELJTON: TOM STOPPARD Skrivene strasti britanskog dramatičara

Linker
02. travanj 2024 17:11