Feljton Sofia Vergara

Najplaćenija holivudska ljepotica svoje izrazito velike grudi nikad nije voljela: ‘Išle su mi na živce‘

Kolumbijska ljepotica, koja je postala najbolje plaćena holivudska glumica, studirala je stomatologiju, no iz svoje zemlje je pobjegla zbog nasilja kartela, a najveći uspjeh postigla je ulogom u seriji ‘Moderna obitelj’ - i dizajnom traperica koje sama najbolje reklamira.

Sofia Vergara najbolje je plaćena glumica na svijetu, izračunali su ovih dana u časopisu Forbes te izvijestili da je zvijezda serije “Moderna obitelj” u posljednjih 12 mjeseci zaradila ravno 43 milijuna dolara i tako nadmašila oskarovku Angelinu Jolie, koja se može pohvaliti sa “samo” 35 milijuna, Gal Gadot iz “Wonder Woman” sa zaradom od 31 milijuna i Ellen Pompeo iz “Uvoda u anatomiju” s 19 milijuna. Čak je ni korona nije omela u zarađivanju jer je dio novca koji je sjeo Vergari na račun honorar za rad u ocjenjivačkom sudu u gledanoj TV emisiji “Američki supertalent”, kojoj se priključila baš ove nesretne godine, a koji iznosi barem 10 milijuna dolara. No, Sofia je još mnogo više zaradila od suradnje s robnom kućom Walmart s kojom je pokrenula vlastitu modnu liniju, uključujući i traperice kojih se prodalo toliko da bi, kad bi se naslagale na hrpu, bile više od Eiffelova tornja.

image
U suradnji s robnom kućom Wallmart pokrenula je vlastitu liniju odjeće
FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM SOFIA VERGARA

Osim toga, na tržište je lansirala i nekoliko parfema, kao i liniju namještaja, a odlično zarađuje i kao zaštitno lice šampona Head & Shoulders, kozmetike CoverGirl, Pepsi Cole i lijeka Synthiroid, nadomjestka za hormon štitnjače koji i sama mora svakodnevno uzimati. No, lijepa 48-godišnja Kolumbijka koja plavu kosu boji u smeđe kako bi djelovala autentičnije latinoamerički vjerojatno nikad ne bi ostvarila cijeli taj splet unosnih poslova da nema “Moderne obitelji”, jer joj je serija donijela ne samo pozamašne honorare, koji su u posljednjoj sezoni narasli na 500 tisuća dolara po epizodi, nego i silnu popularnost kod publike - u najboljim danima seriju je redovito pratilo 12 milijuna gledatelja - a tu je popularnost unovčila na raznim stranama. “Moderna obitelj” ovog se proljeća prestala snimati nakon jedanaest sezona, ali za mnoge će Vergara zauvijek ostati Gloria Delgado Pritchett, seksi supruga Jaya Pritchetta, sklona tijesnim, dekoltiranim haljinama, galami i vatrenim ispadima.

image
Najpoznatija uloga: u serijalu ‘Moderna obitelj’ s Edom O’Neillom i Ricom Rodriguezom
FOTOGRAFIJE: ABC COLLECTION COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Sofia i Gloria po mnogočemu su slične: obje su stasite, temperamentne, svojeglave, govore glasno i s upadljivim španjolskim naglaskom, obje su rođene u Barranquilli u Kolumbiji, mlade su postale majke sinčića koji se zovu Manolo i obje su smiješno odijevale djecu kad su bila mala. - Ljudi misle za mene da sam Gloria. I ja je obožavam igrati. To je uloga mojeg života - iskreno je jednom rekla glumica, koja iza sebe ima i brojne uloge u filmovima kao što su “Totalna zbrka”, “Vruća potjera” i “Meet the Browns”, ali ni s jednom se nije tako identificirala kao s Glorijom. Gloria je iz Kolumbije došla u Ameriku da pobjegne od siromaštva i kriminala u kojem je odrasla, a premda je Sofia počela životni put u znatno boljim okolnostima, nije posve mogla izbjeći nasilje u domovini.

image
Prvo snimanje kao model - s 11 godina u rodnoj Barranquilli
FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM SOFIA VERGARA

U očaju zbog bujnog poprsja

U rodnoj Barranquilli, gdje se inače rodila i pjevačica Shakira, Sofia je rasla u dobrostojećoj katoličkoj obitelji, s petero braće i sestara (koji svi boluju od dijabetesa tipa 1) i bezbrojnim bratićima i sestričnama. Majka Margarita bila je kućanica, otac Julio uspješan i imućan uzgajivač stoke pa je mogao kćer upisati u privatnu dvojezičnu školu Marymount gdje je Sofia bila razredni zabavljač, a isticala se i ljepotom, osmijehom, visinom od 170 cm i izrazito velikim grudima. Naravno da s 13 godina bujno poprsje nije doživljavala kao prednost, nego je priopćila majci da želi na operaciju smanjivanja grudi. - Mama mi je rekla da ne pričam gluposti. “Kad ti bude 18 godina, sve će biti drukčije.” Meni su te goleme grudi išle na živce. Što god da sam stavila na sebe, izgledala sam kao striptizeta - povjerila se jednom Sofia.

image
U reklami za kupaće kostime u Kaliforniji, 2000.
FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM SOFIA VERGARA

No, s vremenom je promijenila stav, tim više što je upravo zahvaljujući izgledu dobila prvu priliku: 1989. na plaži ju je zapazio jedan fotograf i ponudio joj posao modela. Kad su je pozvali da snimi reklamu za Pepsi u kojoj se trebala na plaži skinuti u bikini, Sofiji se reklama učinila tako provokativnom da ju je htjela odbiti i pristala je tek kad ju je na to nagovorila mama. Reklama je osvojila cijelu Latinsku Ameriku i Sofiju su obasuli novim ponudama, ali ona je imala druge planove: s 18 godina se udala za Josea Gonzaleza, dečka s kojim je hodala u srednjoj školi, i upisala je stomatologiju u Bogoti. - Zapravo sam željela studirati medicinu, ali i muž i svi ostali su mi govorili da su to gluposti jer kao žena koja će jednog dana imati obitelj ne mogu biti liječnica s noćnim smjenama, dežurstvima, uvijek na raspolaganju pacijentima. Zato sam odabrala stomatologiju - objasnila je Sofia koja je ubrzo rodila sinčića Manola, ali brak nije potrajao ni tri godine, a i od stomatologije je odustala godinu prije diplome. Međutim, i danas fanatično brine o zubnoj higijeni.

image
Sin Manolo, iz prvog braka, pratio ju je na dodjeli nagrada Emmy 2017.
FOTOGRAFIJE: KYLE ROVER/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Kao samohrana majka, Sofia se ponovno vratila snimanju reklama, a kako je u Bogoti pod vladavinom kartela postajalo sve opasnije, 1995. je prihvatila poziv TV mreže Univision da dođe u Sjedinjene Države i vodi emisiju o putovanjima i kviz na španjolskom. Sofia se s malim Manolom preselila u Miami, a kad joj je nedugo poslije na kućnom pragu u Barranquilli ubijen stariji brat Rafael u pokušaju otmice, dovela je k sebi majku, sestru Veronicu i mlađeg brata Julija te kupila veliku kuću za sve.

Iako je prirodna plavuša, kosu boji u smeđe - jer su joj rekli da je kao brineta uvjerljivija u ulogama Latinoamerikanki

Obiteljsku idilu narušili su problemi s Julijom koji se prvo propio, zatim se počeo drogirati i nakon što su ga uhitili 30 puta u deset godina, 2011. su ga deportirali natrag u Kolumbiju. - Gledati nekog kako polako umire tijekom deset godina, to je najgora kazna. On se pretvorio u nekog drugog - izjavila je Sofia, koju su tragična smrt jednog brata i muke s drugim duboko pogodile. Ali nije se predavala. - Kad se mnogo toga ružnoga događa u životu, jednostavno moraš duboko udahnuti i ići dalje - objasnila je.

image
U filmu ‘Četiri brata’ s Tyreseom Gibsonom, 2005.
FOTOGRAFIJE: PARAMOUNT PICTURES - KRAYCHYK, GEORGE - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

Tad joj je krenulo u karijeri: pojavila se u ulozi živahne konobarice u filmu “U potjeri za zavodnikom”, kao i u nekoliko humorističnih serija pa se 2005. radi posla preselila u Los Angeles. Prve serije nisu postigle uspjeh kod gledatelja, ali “Moderna obitelj” bila je hit od samog početka 2009. i Sofia je postala zvijezda. Posebno su je prihvatili Latinoamerikanci kojima se sviđalo što je Sofia pomalo karikaturalnom liku Glorije udahnula istinski život i neki ironični šarm; poslije su se, doduše, čule kritike da glumica podržava otrcane etničke stereotipe, ali Sofia se branila da je i sama upravo takva.

Najvažniji muškarac - sin

Uslijedile su nominacije za Emmyje i Zlatne globuse, kao i niz reklamnih ugovora s poznatim markama. Ponovno je snimila i reklamu za Pepsi, samo što joj je sad partner bio David Beckham i, kako je naglasila Sofia, “ovaj put su mi pošteno platili, a ne kao onda” - što je njoj važno. - Obožavam zarađivati velik novac! Jedno­stavno obožavam! - jednom je priznala. Isto ta­­ko ga voli i trošiti: posjeduje najmanje pet Hermesovih torbica koje stoje i po 60 tisuća dolara. “Kad mi knjigovođa prigovara da trošim, pitam ga zar mu nije draže da kupujem torbice nego da spiskam sve na drogu i šampanjac? Pa Hermes je investicija”, rekla je jednom. Mirno je kupila kuću na Beverly Hillsu za 10,8 milijuna dolara, a za proslavu 40. rođendana ukrcala je 108 najbližih prijatelja i članova obitelji na avion za Meksiko na tjedan partijanja u ultraluksuznom hotelskom naselju Rosewood Mayakoba i za taj gušt izbrojila malo više od dva milijuna dolara. S njom je tad slavio i njezin tadašnji zaručnik Nick Loeb, četiri godine mlađi biznismen i nasljednik bankarskog bogatstva kojeg je upoznala 2010. kad su oboje bili sami: on pred razvodom, ona bez dečka.

image
S Reese Witherspoon u filmu ‘Vruća potjera’
FOTOGRAFIJE: SAM EMERSON/METRO-GOLDWYN/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Iako je tijekom godina imala nekoliko romantičnih veza, među ostalim s pjevačem Enriqueom Iglesiasom, Tomom Cruiseom, koji ju je htio preobratiti na scijentologiju, i Markom Wahlbergom, partnerom iz filma “Četiri brata”, dugo nakon razvoda nije htjela živjeti s muškarcem. - Nisam htjela zbunjivati sina. U redu je da dijete vidi da s nekim izlazite na ručak ili u kino, ili idete na kratko putovanje, ali to nije isto kao kad netko ostaje preko noći i spava s vama u sobi - objasnila je glumica. No, kako je Manolo već dorastao do odlaska na studij, a Loeb ju je osvojio time što je bio “pun energije, marljiv, sportski tip, zabavan, a i visok i zgodan”, malo je promijenila mišljenje. Par je u jednom trenutku čak unajmio kuću u New Yorku, gdje su živjeli zajedno šest mjeseci te najavili kako će se vjenčati, a Sofia je pričala o djeci. - Zamislite mene s bebom, a Manolu je 20 godina! Ali sve se može kad je ljubav u pitanju - rekla je. No, temperamentna glumica i biznismen s političkim ambicijama jednostavno nisu bili kompatibilni i nakon nekoliko žestokih sukoba, od kojih su se neki odigrali i u javnosti pa su ih tako izbacili s dočeka Nove godine u klubu u Miamiju jer su se gotovo potukli, par se napokon razišao.

image
Dodjela zvijezde na Šetalištu slavnih 2015.
FOTOGRAFIJE: JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA

Vrlo brzo nakon toga u njezin je život ušao Joe Mangianello, pet godina mlađi glumac poznat po ulozi u seriji “Okus krvi”, za kojeg se naposljetku i udala. Nedavno mu je na Instagramu, gdje je prati 20 milijuna ljudi, objavila posvetu u povodu obljetnice početka njihove veze. “Šest godina otkako si me našao! Sretna ti godišnjica, Joe Mangianello! Ti si moj!”, napisala je glumica uz puno crvenih srca pod fotografijom na kojoj se par nježno ljubi.

Kratko je bila u vezi s tomom cruiseom, ali ga je ostavila kad ju je htio preobratiti na scijentologiju.

Upoznali su se u ljeto 2014. na svečanoj večeri za dopisnike iz Bijele kuće, gdje nije mogao skinuti oči s glumice s kojom je čak uspio i kratko pročavrljati, ali nije se nadao ničemu jer je ona tad bila zaručena za Loeba. No, ni tri tjedna poslije Sofia je prekinula zaruke i Joe joj je bez odugovlačenja telefonirao, a ubrzo i doletio u New Orleans, gdje je tad snimala, da je izvede na večeru. Izišli su u lokal Li’l Dizzy, a kako nije bilo slobodnih mjesta, završili su za stolom s velikim društvom koje je slavilo rođendan; kao pravi džentlmen, Mangianello je platio račun za sve. I odonda se više nisu razdvajali: zaručili su se krajem te godine, kad ju je on na koljenima zaprosio na Havajima, i to na španjolskom, što je prije uvježbao, a vjenčali sljedeće.

image
Za glumca Joea Mangianella udala se 2015.
FOTOGRAFIJE: GOTHAM GC IMAGES

- I nismo pogriješili. Moj instinkt nije me prevario. Oboje smo u stanju želje onog drugoga staviti ispred svojih, a na tome se sve temelji - rekao je nedavno Mangianello. Par je prisilnu izolaciju proveo u raskošnoj kući koju su nedavno kupili za 38 milijuna dolara, uglavnom čitajući i uživajući uz serije i filmove: odgledali su cijeli opus Davida Finchera i Johna Milliusa, a Sofia je prvi put gledala “Momke s Madisona” i “Obitelj Soprano”, neke od Mangianellovih omiljenih serija, koje se sad mogu vidjeti samo u reprizi jer su se odavno prestali snimati novi nastavci, isto kao odnedavno i “Moderna obitelj”. Sofia je priznala da joj se nije lako pomiriti s tim da je njezinoj omiljenoj ulozi došao kraj. - Zašto ne bi trajalo kao “Zakon i red”? Bio je to posao iz snova i da mogu, sve bih ponovila i ništa ne bih mijenjala. Sve je bilo savršeno, scenarij, glumci, pisci… Postali smo obitelj i srce mi se para što se moramo oprostiti od projekta. Pred kraj je bilo strahovito teško snimati jer smo svi bili žalosni. Nedostajat će mi ti ljudi, nećemo se više viđati svaki dan, a u ovom poslu gubi se kontakt. Već mi nedostaju! - tužno je rekla Sofia, ali isto tako je s veseljem prihvatila “novu obitelj” emisije “Američki supertalent”. Kako je jednom izjavila, kad je teško, udahni i idi dalje.

U borbi sa zloćudnom bolesti

Sofiji je 2000. dijagnosticiran rak štitnjače, i to gotovo slučajno, jer je odvela sina na testiranje za dijabetes, a liječnik je usput pregledao i nju i našao joj izraslinu na vratu. - Nikad se nisam drogirala, nisam pušila, prestala sam jesti crveno meso kad sam se doselila u Ameriku. Osjećam se odlično, a onda mi odjednom kažu da imam rak? Strašno sam se uplašila - priznala je Sofia, ali se nije predavala. Prošla je operaciju i zračenje, a osim što mora svaki dan popiti tabletu koja joj regulira metabolizam i svaka tri mjeseca vaditi krv, ne osjeća nikakve posljedice bolesti.

image
Obiteljsko druženje za vrijeme korone: s mužem, sinom i nećakinjom
FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM SOFIA VERGARA

Sin Manolo maneken i glumac

Sofiji je bilo tek 20 godina kad je rodila sinčića i podigla ga je kao samohrana majka, ali danas je sretna i kaže da su se sve žrtve isplatile jer je 28-godišnji Manolo Gonzales Vergara naočit momak koji je uspješno diplomirao na sveučilištu Emerson u Bostonu, a sad radi kao maneken, postupno se probija i na filmu i aktivan je na Instagramu, gdje njegove duhovite objave i atraktivne fotografije prati više od 400 tisuća ljudi. Veliki je obožavatelj pjevačice Cher na čiji ga je koncert prvi put odvela baka kad je bio mali dječak, a lani je on počastio baku koncertom i još je k tome odveo iza pozornice da upozna Cher. Prije dvije godine udomio je čivavu kojoj je dao ime Baguette, a obožava je čak i Sofia, koja inače uopće ne podnosi pse. - Ponaša se kao da joj je to unučica - kaže Manolo.

image
Vjenčanje iz snova
FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM SOFIA VERGARA

Svadba za tri milijuna dolara

Par se vjenčao u studenom 2015. u resortu Breaker u Palm Beachu na Floridi. Mladenka je nosila vjenčanicu dizajnera Zuhaira Murada i buket orhideja, mladoženja odijelo Johna Varvatosa, svećenik je čitao iz Biblije na engleskom i španjolskom, a nakon obreda su se mladenci i 400 uzvanika, među kojima su uz članove obitelji i bliske prijatelje bili i kompletne ekipe serija ‘Moderna obitelj’ i ‘Okus krvi’ te glumice Reese Witherspoon i Channing Tatum, živahno zabavljali do ranih jutarnjih sati. U svadbenom slavlju koje je stajalo tri milijuna dolara Sofia i Mangianello očito su mislili na sve pa je tako drugi dan mamurne goste dočekala medicinska ekipa koja je nudila intravenoznu hidraciju onima kojima je potrebna okrepa.

Linker
19. travanj 2024 20:33