Neka igre počnu!

Najglamuroznija noć: Nakon tri godine, Met Gala se vratila u punom sjaju

Najvažniji modni događaj vratio se u svibanjski termin, i to s temom koja nas vraća u prošlost i donosi najbolje kostime povezane sa zlatnim dobom New Yorka.

Počinje najiščekivaniji događaj godine, i to samo osam mjeseci nakon prethodne Met Gale koja je održana u rujnu 2021. godine. Ovogodišnja tema U Americi: Antologija mode nastavlja se na prošlogodišnju koja se fokusirala na modni leksikon.

Baš kao svake godine, događaj se održava u njujorškom Metropolitan Museum of Art, s ciljem prikupljanja sredstava za muzejski Institut za kostime, a posvećena je američkim dizajnerima.

Ovogodišnja Met Gala naglašava inkluzivnost u modi, a uzvanici su zasjali u kreacijama kakve su se nosile posljednjih godina 19. stoljeća, s obzirom na dresscode koji glasi: Pozlaćeni glamur i bijela kravata. Tema se prvenstveno odnosi na Mark Twainov termin zlatno doba, koje je trajalo od 1870. do 1890. godine, a predstavlja vrijeme prosperiteta, industrijalizacije i rasta.

Čitajte i: Strah i trepet modnog svijeta: Pripreme za Met Galu ne mogu proći bez suludih zahtjeva Anne Wintour

Met Galu otvorila je, kao i uvijek, modna legenda Anna Wintour u Chanelovoj kreaciji by Virginie Viard, a njezino je elegantno izdanje upotpunila tijara.

Čini se kako su zaštitni znak ovogodišnje Met Gale upravo tijare, a jedan od voditelja, Hamish Bowles, nosio je onu dizajniranu 1957. godine za Betsey Whitney s potpisom brenda Verdura. Ova je tijara posljednji put nošena iste godine kada je kreirana, i to u Buckhingamskoj palači.

image

Hamish Bowles

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na event godine zvijezde su počele pristizati, a među prvima je zadivila voditeljica događanja, Vanessa Hudgens u crnoj kreaciji modne kuće Moschino, kao i Blake Lively koja je pristigla sa suvoditeljem i suprugom, Ryanom Reynoldsom.

image

Vanessa Hudgens

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Blake Lively i Ryan Reynolds

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Očekivano, Blake ni ove godine nije razočarala, a pristigla je u haljini s potpisom modne kuće Versace koja je skrojena samo za nju. Blake je blistala u kreaciji bez naramenica s prošivenim perlama i satenskom mašnom, dok je Ryan blistao u baršunastom odijelu s bijelom leptir mašnom. Ipak, posebnu je pažnju privukla tranformirajući haljinu nakon što je odvezala mašnu i otkrila raskošni šlep. Glumica je otkrila kako je ovo izdanje posveta New Yorku, njegovoj arhitekturi i slobodi.

image

Blake Lively

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Blake Lively

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na događaj je stigla i manekenka Kaia Gerber koja je blistala u srebrnoj kreaciji, a iznenadila je i bujnom frizurom s kovrčama.

image

Kaia Gerber

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Met Galu još je jednom posjetila Sarah Jessica Parker, a ni ovoga puta nije razočarala. Osim raskošnom haljinom, SJP je poglede plijenila zahvaljujući velu i instalaciji nalik šeširu. Ovogodišnjim lookom, Sarah odaje počast Elizabeth Hobbs Keckley, koja je ušla u povijest kao prva tamnoputa modna dizajnerica u Bijeloj kući.

image

Sarah Jessica Parker

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Poglede je plijenio i glumac Austin Butler kojega ćemo uskoro gledati u ulozi Elvisa Presleya, a za ovu prigodu odlučio je kršiti pravila, stoga je umjesto bijele leptir mašne ili kravate, izabrao onu odvezanu, i to u crnoj boji.

image

Austin Butler

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Najposebnija modna izdanja pogledajte u galeriji:

Linker
18. travanj 2024 12:35