PULA FILM FESTIVAL

Podrška suprugu! U rijetkom pojavljivanju glumica Helena Minić Matanić vratila glamur na crveni tepih

Hrvatski natjecateljski program na ovogodišnjoj Puli završio je projekcijom Matanićevog filma ‘Zora‘. Supružnici Matanić u rijetkom pojavljivanju fotografirali su se na crvenom tepihu.

Filmski festival u Puli i šesti dan zaredom gledateljima je pripremio mnoga iznenađenja i novitete iz hrvatske filmske industrije. Red je došao na projekciju filma Zora, drugog filma iz trilogije Sunca (Zvizdan, Zora, Suton), redatelja Dalibora Matanića. S već uigranom ekipom, glumcima Tihanom Lazović i Krešimirom Mikićem u glavnim ulogama, film je prošle godine imao svjetsku premijeru u Talinnu, glavnom gradu Estonije. Priča govori o političkom ekstremizmu i obiteljskoj tragediji kroz koju prolaze protagonisti filma.

image
68. Pula Film Festival - Dalibor Matanić i Helena Mihić Matanić.
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Uoči projekcije, na crvenom tepihu Matanić se pojavio sa suprugom, glumicom Helenom Minić Matanić. Jedno od rijetkih zajedničkih pojavljivanja svakako je imalo hvalevrijedan povod, a Helena je odlučila podržati svog supruga koji je za prvu dramu trilogije, Zvidzdan, 2015. godine u Cannesu osvojio nagradu za najbolji film u sekciji „Izvjestan pogled”, najvažnijem pratećem programu najvećeg svjetskog festivala. Iako smo ovih dana na crvenom tepihu u Puli navikli gledati opuštenije kombinacije, Helena je svojom dugačkom haljinom "vratila" glamur.

image
Plisirana zelena haljina Helene Mihić Matanić
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Plisirana haljina u sedefastoj nijansi zelene boje s naglašenim dekolteom, fit glumici i majci troje djece pristaje kao salivena. Ipak, u kosu je unijela ljetni štih. Napravila je pletenicu, a zavezala ju je apsolutnim hitom u beauty svijetu, popularnim "scrunchijem". Crveni ruž, crveni nokti i zlatne okrugle viseće naušnice kombinaciji su dale potreban kontrast u bojama.

Čitajte i: Dalibor Matanić ekskluzivno o prinovi i novom početku: ‘Našu sreću ne mogu umanjiti niti besane noći‘

image
68. Pula Film Festival
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Matanić jako voli Pulu, a prije više od dvadeset godina ovdje je trijumfirao sa svojim prvijencem „Blagajnica hoće ići na more”. Osvojio je nagradu Zlatnu arenu u čak tri kategorije – za montažu, žensku epizodnu ulogu i glavnu žensku ulogu. A budući da mu je Pula donijela i privatnu sreću - ne čudi što se redatelj u tom gradu baš dobro osjeća.

Čitajte i: Glavna uloga pripala je našoj poznatoj glumici! Vatra je snimila video iz jednog kadra

Linker
28. ožujak 2024 11:41