TOP LISTA

Doktorica Anđela Prolić otkriva kako održava formu, kojim tretmanima je vjerna, ali i da se opušta u - ribolovu

Donosimo vam top listu doktora koji su spojili medicinu, estetiku i smisao za biznis: ne samo što rade, oni žive svoj posao i zbog toga njihove zdravstvene ustanove neprestano rastu i razvijaju se. Predstavljamo vam doktoricu Anđelu Prolić, vlasnicu Poliklinike Dermamed.

Oduvijek sam voljela prirodne ljekovite supstance i biljke, stoga sam završila srednju farmaceutsku školu, a potom sam se odlučila za studij medicine. Nakon što sam diplomirala na Medicinskom fakultetu u Splitu, završila sam poslijediplomski magistarski studij iz biomedicine na riječkom Medicinskom fakultetu te doktorski poslijediplomski studij na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. Liječničku praksu započela sam u području hitne i obiteljske medicine, a nakon nekog vremena prešla u farmaceutsku industriju. Godinama sam se usporedno s poslom u farmaceutskoj branši usavršavala u renomiranim estetskim klinikama diljem Europe i Amerike. Naposljetku sam zaključila da se u potpunosti želim baviti estetskom medicinom, i to posebice nekirurškim tretmanima koji daju svjež i prirodan izgled.

Otvorila sam polikliniku...

... 2015. u Splitu. Uz injekcijske tretmane poput botoksa, ilera, mezoterapije i skinboostera, u prvi plan stavila sam tretmane najmodernijim svjetskim uređajima i vrhunsku dermokozmetiku. Takav sveobuhvatan pristup postao je moj prepoznatljiv zaštitni znak. Pacijenti se dolaskom u našu polikliniku mogu pomladiti od glave do pete i smatram da je upravo to jedan od razloga što je Dermamed u kratko vrijeme postao najomiljeniji estetski centar ne samo u Dalmaciji nego i mnogo šire. Prije osam godina počela sam raditi s dvije medicinske sestre koje su i dalje sa mnom. Ove godine otvorili smo zagrebačku podružnicu koja je nadmašila i najoptimističnija očekivanja. Danas splitski i zagrebački Dermamed ukupno imaju 19 djelatnika, među kojima su tri liječnika, a ostatak tima čine iskusne medicinske sestre i kozmetologinje.

Timski rad...

... je ključan za uspjeh. Pritom nije dovoljna samo stručnost, već i međusobno povjerenje te raspodjela posla tako da svatko radi ono u čemu je najbolji. Razmjenjujemo i iskustva stečena na vlastitoj koži, jer sve što nudimo najprije sami isprobamo. Na taj način razvijamo posebne, još učinkovitije protokole rada s uređajima i preparatima koje koristimo. Pokrenuti vlastiti posao... ... nije jednostavno, treba hrabrosti i vjere u ono što radiš. Naučila sam da treba imati konkretan plan, ali i širu sliku. Inzistirati na izvrsnosti, konstantno se usavršavati i prilagođavati potrebama tržišta i trendovima koji se mijenjaju, a da nit vodilja - što je u našem slučaju prirodan i njegovan izgled - ostane ista. Trud i zalaganje itekako vrijede, a učenje nikad nije gubitak vremena. Zahvaljujući takvim temeljima u svoje 44 godine doista sam puno postigla i ponosna sam na sebe i svoju obitelj. Ono što su me roditelji naučili nastojim prenijeti svojoj djeci i beskrajno se ponosim njihovim postignućima. Kći Daniela je na četvrtoj godini studija medicine, a sin Jakov na drugoj godini ekonomije.

image

Dr. Anđela Prolić, estetska liječnica, Poliklinika Dermamed Split i Zagreb

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Poseban mi je izazov...

... pronalaziti najsuperiornije uređaje s kojima se mogu dobiti rezultati kakvi su inače mogući samo s kirurškim zahvatima. Osobito me oduševljava novi Intralifting Therma D.A.S. tretman pomlađivanja čiji se učinak može usporediti s kirurškim faceliftingom. Riječ je o radiofrekvencijskom uređaju s kanilom kojom se, uz kontroliranu temperaturu, ulazi pod kožu kako bi se ona podigla i zategnula. Kontrola temperature ispod kože je izuzetno bitna jer na taj način izbjegavamo oštećenje tkiva. Tretman je siguran, bezbolan i izrazito učinkovit - dovoljno ga je učiniti samo jednom za temeljitu regeneraciju kože.

Vulvovaginalno pomlađivanje...

... važan je dio neinvazivne estetske medicine. Pomoću naprednog radiofrekvencijskog tretmana ThermiVa i stolice za magnetnu stimulaciju i jačanje mišića zdjeličnog dna revitaliziramo tkivo i mišiće u genitalnom području. Time se rješavaju problemi sa suhoćom, opuštenom kožom i inkontinencijom što inače često nastaju kao posljedica porođaja ili uslijed starenja.

Zajednička radost...

... najveći je dobitak u mom poslu. Divan je osjećaj vidjeti kako su pacijenti nakon tretmana ispunjeni veseljem i samopouzdanjem.

Najbolje se opuštam...

... u ribolovu. Kad s društvom u barci isplovim na more, to mi je melem za dušu. Uživam i u putovanjima koja me pune novom energijom.

Naučila sam da u vlastitom poslu treba imati konkretan plan, ali i širu sliku. Inzistirati na izvrsnosti, konstantno se usavršavati, prilagođavati potrebama tržišta i trendovima, ali da nit vodilja ostane ista

Održavam se u dobroj formi...

... šetnjama, aktivnim treningom i revitalizirajućim tretmanima. Povremeno stavim botoks, a među medicinsko-estetskim uređajima najveći su mi favoriti pomlađujući MultiFrax laser, umirujući Lumixa LED svjetlosni tretman, Inini RF kombinacija microneedlinga i radiofrekvencije za zatezanje lica te Accent Prime spoj ultrazvuka i radiofrekvencije kojim se iznimno brzo rješavam viška masnog tkiva i zategnem kožu tijela.

Moja linija dermokozmetike...

... Dermamed by Anđela Prolić na bazi peptida i antioksidansa nastala je kao odgovor na vlastite probleme s osjetljivom kožom podložnom stresu, kao i razne probleme mojih pacijenata, poput suhoće i hiperpigmentacija. Potražnja je tolika da su nam zalihe brzo planule i već imamo dugu listu predbilježbi za sljedeću turu koja uskoro dolazi.

Linker
15. travanj 2024 15:37