BILJANA BLIVAJS CROPIX
GLOW

Splićanka koja je osvojila makeover na dan priznaje: "Ovo danas sam nova ja"

Smiljana Tudor, koja je u našem nagradnom natječaju "Makeover na dar" osvojila lifting lica i vrata kod primarijusa Siniše Glumičića, u nekoliko tjedana doživjela je potpunu preobrazbu svog lika i psihe te u dobi od 63 godine postala otvorena za razne životne izazove.

Smiljana Tudor, koja je u našem nagradnom natječaju "Makeover na dar" osvojila lifting lica i vrata kod primarijusa Siniše Glumičića, u nekoliko tjedana doživjela je potpunu preobrazbu svog lika i psihe te u dobi od 63 godine postala otvorena za razne životne izazove.

Sedam mjeseci otkako se prijavila za makeover lica, što smo ga darovali u suradnji s Poliklinikom Glumičić Medical Group, četiri mjeseca otkako je saznala da će upravo ona doći u ruke uglednog kirurga Siniše Glumičića - koji joj je krajem rujna napravio facelifting - i dva mjeseca nakon zahvata, Smiljana Tudor postala je druga osoba. Ne samo fizički, nego i psihički: kad smo se upoznali, Smiljana je bila plaha i izgledala je nekako tužno, a Smiljana koju smo početkom studenog ugledali u ordinaciji primarijusa Glumičića prštala je od energije, veselja i samopouzdanja.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Znate, cijeli sam život stavljala potrebe drugih ispred svojih pa nisam na pravi način rješavala bore, pigmentacijske mrlje ni sve drugo što dolazi s godinama. I jednog dana mi se prestalo sviđati ono što sam vidjela u ogledalu: spuštene kapke, duboke nazolabijalne bore, blagu asimetriju cijelog lica, što je bila posljedica lošeg zagriza jer dugo nisam imala zube. Znala sam da je facelifting, koji mi je primarijus Glumičić ponudio kao brzo i eikasno rješenje, jedino što može dati konkretan i trajan rezultat. I doista, ovo danas sam - nova ja! Nekako sam oživjela, želim nadoknaditi mnoge propuštene prilike, a za početak izvesti samu sebe na večeru", govori Smiljana Tudor, 63-godišnja Splićanka koju je primarijus Glumičić odabrao među desecima kandidatkinja našeg natječaja “Makeover na dar”.

Smatrao je, kaže, da je ona idealna osoba za to jer je ušla u godine kada taj zahvat može pokazati svoj puni potencijal - osvježiti lice i vrat, a pritom zadržati prirodni izgled. Uz to su konstitucija njezina lica i tijela te stanje njene kože i muskulature bili najpovoljniji za SMAS lifting lica i vrata. Riječ je o operativnom zahvatu kojim se muskulatura lica i vrata vraća u nekadašnji položaj, koža se rotira prema prirodnim crtama lica u gornji položaj, a višak se uklanja.

"Na taj smo način kreirali lijepu liniju donje čeljusti, dobili napetiji i ravan vrat te radikalno smanjili opuštenost kože cijelog lica. Nakon desetak dana aplicirali smo u točno određene točke injekcije Sunekosa, biostimulatora koji u sljedećim mjesecima potiče proizvodnju prirodnog kolagena pa će kvaliteta kože tek doći do izražaja. Vjerujem da su cijeli postupak i oporavak za Smiljanu bili posve bezbolni te da je već nakon osam dana pila kavu u omiljenom kaiću", objašnjava Siniša Glumičić.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Istina, nisam osjećala bol, samo zategnutost lica. Ni jedan analgetik nisam popila! Ovo mi je bilo prvi put da sam primila opću anesteziju i očekivala sam da ću jako dugo spavati, no zapravo je to bio osjećaj omamljenosti i nije mi trebalo puno vremena da dođem k sebi", opisuje Smiljana, inače zaposlena u knjigovodstvu jedne splitske tvrtke, pa je zbog operacije morala koristiti dva tjedna godišnjeg odmora. Toliko joj je, naime, trebalo da se posve oporavi i da se bez ijednog podljeva ili nekog drugog znaka “da je nešto radila” vrati u ured.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Tijekom oporavka strogo sam se držala doktorovih uputa - bez naglih pokreta, spavanje na povišenom, konzumacija jela i pića isključivo sobne temperature, s tim da sam pila na slamku i jela kašastu hranu. Pet dana imala sam povez preko lica, tako da sam mogla dodirivati samo vrat, no odmah sam osjetila da je jako gladak i napet. A kad su mi skinuli povez, naravno da sam bila otečena... ali te su otekline svaki dan bile sve manje i blaže. Kad sam se vratila na posao, kolege su primijetili promjenu na meni i pohvalili - moju novu boju kose", smije se Smiljana, no upravo u tome i jest bit dobro obavljenog zahvata. Da drugi primijete kako osoba izgleda bolje, ali ne da joj je promijenjen “lični opis”. A što se zapravo dogodilo na njezinu licu nakon zahvata?

"Nema više natečenih kapaka, kao da mi se otvorio vid", kaže Smiljana Tudor. "Nazolabijalne bore, zbog kojih sam izgledala uvijek tužno, znatno su pliće, gotovo da ih nema. Zbog toga sam sada najzadovoljnija svojim osmijehom. Obožavam se smijati, a prije sam imala osjećaj da mi te bore još više dolaze do izražaja kad usne razvučem u osmijeh", govori. Čak je i njezin sin primijetio da više nema “ono oko usana”. Kad se u Splitu vratila uobičajenim aktivnostima, i samu ju je iznenadilo koliko zapravo ljudi primjećuje njen pomlađen izgled. Frizerka je, primjerice, bila zadivljena pedantnošću kojom su napravljeni minijaturni rezovi iza ušiju. Jedina osoba koja je trebala primijetiti drastičnu promjenu - a nije - bio je njen suprug. No, kako je primarijus Glumičić najavio, puni učinak ovog zahvata postat će vidljiv nakon šest mjeseci, a Smiljana se nada da će suprug do tada nešto primijetiti.

A što nakon zahvata

Nakon face&neck liftinga mirni ste zasigurno osam do 12 godina, a i tada ćete izgledati svježije i mladolikije od vršnjakinja koje nisu napravile taj zahvat. Nakon tog vremena može se sve ponoviti bez ikakvog problema, no to nije nužno. Imam podosta pacijentica koje su kod mene napravile već dva faceliftinga, uvijek u razmaku od 10 i više godina, a neke od njih se spremaju i za treći. Efekt tog zahvata ne može se mjeriti ni s kojom metodom, kao niti s filerima ili botoksom. Facelifting istinski vraća sat starenja unazad za 10 i više godina, no kako ćete izgledati za 10 godina - ovisi o tome koliko pažnje posvetite njezi kože. Mi za svaku pacijenticu, ovisno o tipu kože, definiramo što bi od tretmana bilo dobro koristiti kad prođe određeno vrijeme od operacije, primjerice Jetpeel ili neke druge koje nudimo, a sve kako bi koža lica i vrata izgledala što zdravije i svježije u godinama koje dolaze.

PRIM. DR. SINIŠA GLUMIČIĆ

Linker
26. travanj 2024 01:03