Učinak zaglađivanja brzo je vidljiv
 SHUTTERSTOCK
Inovativna tehnologija

Novi tretman razbija celulit pomoću zvučnih valova

Postupak je neinvazivan, traje od 45 do 60 minuta, a učinak zaglađivanja vidljiv je već nakon jednog tretmana, pokazalo je istraživanje

Postupak je neinvazivan, traje od 45 do 60 minuta, a učinak zaglađivanja vidljiv je već nakon jednog tretmana, pokazalo je istraživanje

Celulit pogađa oko 90 posto žena, bez obzira na tjelesnu težinu ili boju kože, a često je toliko tvrdokoran da se borba protiv njega nekada čini uzaludnom. No, potpuna novost na tom polju je, piše New Beauty, inovativni tretman u kojem aparat nazvan Resonic koristi zvučne valove kako bi izgladio izbočine i udubine, i to neinvazivno. Ovaj tretman prvi uopće upotrebljava tehnologiju Rapid Acoustic Pulse (RAP), koju je odobrila FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) u svrhu poboljšanja izgleda celulitom zahvaćenih područja na stražnjici i bedrima, neinvazivno, već nakon jednog postupka.
Brzi rezultati
RAP tehnologija dizajnirana je za sigurno emitiranje brzih, visokotlačnih akustičnih udarnih valova, brzinom do stotinu impulsa u sekundi kojima razbija vlaknaste „pregrade” ispod kože koje uzrokuju celulit. Pritom ne oštećuje okolna područja.
Dr. Elizabeth Tanzi, dermatologinja iz Washingtona, glavna istraživačica za Resonic, izjavila je da tretman traje od 45 do 60 minuta te da je prilično ugodan za pacijenta jer nema zagrijavanja. „Namijenjen je svim tipovima i bojama kože. Drugačiji je od dosadašnjih, a značajna poboljšanja celulitom zahvaćene kože vidimo kroz razdoblje od mjesec dana. Gotovo da vidimo 'prekrajanje' kože, a taj učinak zaglađivanja vidljiv je nakon samo jednog tretmana, što ohrabruje”, rekla je dr. Tanzi i dodala da se uočeno poboljšanje nastavilo i do 12 mjeseci nakon tretmana te da je u tom trenutku 93 posto njenih pacijentica još bilo zadovoljno rezultatima. Tijekom studije sudionicama je bila tretirana samo jedna strana stražnjice, pa su bile nestrpljive i stalno zapitkivale doktoricu kada će i druga polutka doći na red.
Ubrzava 'brisanje' tetovaža
FDA je prvo odobrila tretman za kratkoročno poboljšanje stanja celulita, no iz Solitona, matične tvrtke Resonica, poručili su da rade i na dugoročnim indikacijama, što temelje na rezultatima dvanaestomjesečne studije. „Starenje, izlaganje suncu, životni stil itd. imat će ulogu u trajnosti rezultata”, rekao je Brad Hauser, predsjednik i izvršni direktor Solitona.
Uređaj Resonic ima dvije platforme te se može koristiti i za ubrzavanje procesa uklanjanja tetovaža, što je FDA također odobrila. „Koristi se kao dodatak Q-switch laserima tako što zvučnim valovima razbija čestice tinte. Tradicionalno uklanjanje tetovaže može zahtijevati deset i više tretmana, no Resonic značajno ubrzava proces, jer pomaže brže raspršiti pigment, pa je moguće i potpuno ukloniti tetovažu u tri tretmana. Uklanjanje tetovaža traži puno vremena, novca i energije”, dodala je dr. Tanzi. Novi tretman od ljetos je dostupan u nekim ordinacijama u SAD-u, a puno lansiranje planirano je za iduću godinu.

Linker
01. svibanj 2024 19:00