Editorial use only. No book cover usage.
Mandatory Credit: Photo by Moviestore/Shutterstock (1651613a)
The Karate Kid, Pat Morita, Ralph Macchio
Film and Television

 MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK
šesti dio

Novog ‘Karate Kida‘ traže na javnoj audiciji: Već sada se prijavilo više od 10000 dječaka

Stiže novi nastavak popularne franšize filmova o dječaku i njegovom učitelju borilačkih vještina. Fanovi su oduševljeni jer su Ralph Macchio i Jackie Chan potvrdili da će glumiti u ovom filmu.

Stiže novi nastavak popularne franšize filmova o dječaku i njegovom učitelju borilačkih vještina. Fanovi su oduševljeni jer su Ralph Macchio i Jackie Chan potvrdili da će glumiti u ovom filmu.

Prošlo je 14 godina od posljednjeg Karate Kid filma, a popularna franšiza koja u mnogima budi nostalgiju napokon će dobiti novi nastavak. Prvi „Karate Kid” izašao je 1984. godine i zadivio gledatelje pričom o autsajderu Danielu LaRussou (Ralph Macchio) i njegovom mudrom učitelju karatea Miyagiju (Pat Morita). Iako nijedan nastavak nije dostigao uspjeh originalnog filma, mnogobrojni fanovi su s oduševljenjem iščekivali svaki novi uradak. Prije 13 godina, točnije 2010. snimljen je i remake u kojem je gospodina Hana, koji je utemeljen na liku učitelja Miyagija, utjelovio slavni Jackie Chan.

image

Prvi „Karate Kid” izašao je 1984. godine

THE LEGACY COLLECTION/THA/SHUTTERSTOCK

Osim filmova, od 2018. do 2023. godine snimana je Netflixova serija „Cobra Kai” koja je onima koji su odrastali u vrijeme 80-ih i 90-ih ponovno izmamila osmijeh na lice. Serija je dokazala da su gledatelji još uvijek zainteresirani za originalnu filmsku franšizu, što je sigurno potaknulo Sony da razmisli o novom filmu, čije je snimanje najavljeno još 2022. godine. Na žalost mnogih fanova, čekanje do novog nastavka se odužilo.

image

Sada je službeno potvrđeno da se Ralph Macchio i Jackie Chan vraćaju u ulogama LaRussoa i gospodima Hana

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Sada je službeno potvrđeno kako se 62-godišnji Ralph Macchio i 69-godišnji Jackie Chan vraćaju u ulogama LaRussoa i gospodina Hana. Macchio je glumio LaRussoa u tri od pet filmova, a Chan je glumio gospodina Hana u nastavku iz 2010. godine u kojem je glavnu ulogu igrao Jaden Smith.

Osim toga, službeno je započela potraga za novim "karate kidom", a otvorili su je Ralph i Jackie Chan i to pozvavši dječake između 15 i 17 godina iz čitavog svijeta da se prijave.

Također su napomenulli da glumačko iskustvo nije potrebno, ali poznavanje borilačkih vještina jest, što znači da bi nas u novom nastavku mogao iznenaditi potpuno novi talent. U samo nekoliko dana otkako su Ralph i Jackie poslali poziv pristiglo je više od 10000 prijava, javlja Hollywood Reporter . Film bi se trebao snimati od ožujka do lipnja 2024. godine, a za scenarij je zadužen Rob Lieber, a Jonathan Entwistle, tvorac Netflixove serije "The End of the F**king World", naći će se u ulozi režisera.

image

Godine 2010. filmovi su dobili remake u kojem je gospodina Hana utjelovio Jackie Chan

GENIN NICOLAS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Film bi prema sadašanjem planu trebao izaći 13. prosinca 2024. godine, što je šest mjeseci od planiranog datuma izlaska. Početak snimanja je odgođen zbog hollywoodskog štrajka američkih glumaca i scenarista.

Linker
13. svibanj 2024 04:56