DA, MOGUĆE JE

Ovo je najjednostavniji i najslasniji cheesecake bez pečenja. Evo kako ga pripremiti

Ovaj recept za kremastu tortu od sira idealan je za početnike ili one koji vole pripremati slastice, ali im nedostaje vremena.

Želite se okušati u pripremanju slastica, a s pećnicom baš i niste na "ti"? Ili možda samo tražite brži i jednostavniji način pripremanja popularnog cheesecakea? U oba slučaja, ovaj je slasni recept pravo rješenje za vas.

Popularna engleska Youtuberica koja stoji iza kanala Sally‘s Baking Recipes tvrdi kako je osmislila recept za najfiniji i najjednostavniji kremasti cheesecake bez pečenja. Za pripremu je ključno jedino dobro zamutiti šlag te ostaviti tortu da se stvrdne i ohladi u hladnjaku preko noći.

image

Važno je ostaviti tortu u hladnjaku preko noći

ISTOCK

Sastojci:

Za koru:

2 šalice (240 g) mrvica keksa (Sally je koristila Graham kreker, ali može poslužiti i Petit Beurre)

1/3 šalice (67 g) svijetlog ili smeđeg šećera

1/2 šalice (8 žlica; 113 g) neslanog maslaca, otopljenog

Za kremu od sira:

1 i 1/4 šalice (300 ml) vrhnja ili vrhnja za šlag

680 g punomasnog krem ​​sira, omekšanog na sobnoj temperaturi

1/2 šalice (100 g) granuliranog šećera

2 žlice (15 g) slastičarskog šećera

1/4 šalice (60g) kiselog vrhnja, sobne temperature

2 žličice soka od limuna

1 žličica čistog ekstrakta vanilije

Priprema:

Pomiješajte sastojke za koru i ulijte u kalup. Što čvršće pritisnite kako se torta ne bi raspala prilikom rezanja. Zamrznite na 10-20 minuta dok pripremate nadjev.

Ručnim mikserom ili stalnim mikserom opremljenim nastavkom za mućenje, mutite hladno vrhnje u čvrsti šlag na srednjoj do visokoj brzini, oko 4-5 minuta. Staviti na stranu.

Koristeći ručni mikser ili mikser opremljen pjenjačom, istucite zajedno krem ​​sir i granulirani šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane savršeno glatka i kremasta. Dodajte slastičarski šećer, kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije. Tucite 2-3 minute na srednjoj do visokoj brzini dok smjesa ne bude glatka i sjedinjena. Pazite da nema velikih grudica.

Mikserom na maloj brzini umiješajte šlag u nadjev za tortu od sira dok se ne sjedini. Izvaditi koru iz zamrzivača i rasporedite punjenje u kalup. Lopaticom zagladite vrh torte. Čvrsto pokrijte plastičnom ili aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 6-8 sati, a najviše 2 dana.

Linker
05. ožujak 2024 17:04