Silk

Savršeni interijer: Novo mjesto u Zagrebu za uživanje u azijskoj kuhinji

Svojim gostima restoran Silk spremno će ponuditi samo najbolje od panazijske kuhinje, jer donosi fuziju različitih istočnjačkih kuhinja.

Svojim gostima restoran Silk spremno će ponuditi samo najbolje od panazijske kuhinje, jer donosi fuziju različitih istočnjačkih kuhinja.

Nije ništa neobično i novo da azijska kuhinja uživa ogromno oduševljenje i divljenje diljem svijeta, jer nam donosi nešto drugačije na što do sada nismo naviknuli. A istovremeno je ukusno, neobično i tako neodoljivo za sva osjetila. Slatko-kiseli umak, soja umak, teriyaki i wasabi, te riža i rezanci, samo su neke od zvijezda istočnjačke kuhinje koje danas već svi dobro poznamo.

A istinske ljubitelje ovakve gastronomije i specifičnih okusa, kao i one koji uvijek vole probavati nešto novo, zasigurno će oduševiti vijest da je u samom centru Zagreba otvoren azijski fusion restoran Silk.

Svojim gostima restoran Silk spremno će ponuditi samo najbolje od panazijske kuhinje, jer donosi fuziju različitih istočnjačkih kuhinja. Panazijska kuhinja podrazumijeva najpoznatija i najbolja, no često pojednostavljena azijska jela koja su svoju popularnost stekla diljem Amerike i Europe. Silk se pri tome najviše ističe svježim sastojcima i namirnicama, od kojih se neke svježe ribe dostavljaju svaki dan. Restoran izdvaja i profesionalna kuharska postava koja dolazi iz azijskih zemalja, čime su autentični i originalni okusi zagarantirani.

Kada pogledate jelovnik u ovom restoranu primijetit ćete da se sastoji od nekoliko sekcija – sushi, glavna jela, mali zalogaji i dim sum, veći zalogaji, jela iz woka te juha. Cijeli doživljaj pojačava i netipična filozofija posluživanja pa tako primjerice možete naručiti tartar od tune za predjelo i Pad Thai za glavno jelo. No to ne znači nužno da ćete jela dobiti tim redom. Ovdje neće ostati žedni izvornih okusa, jer u Silku se poslužuju raznoliki azijski whiskeyi i ginovi, kao i Tsingtao, pivo druge najveće pivovare u Kini.

Osim same hrane, Silk osvaja i svojim predivnim interijerom u kojem je spojeno naizgled nespojivo - japanske stolice kombinirane s masivnim stolom od hrasta, te oslikani zidovi koji su rad hrvatske slikarice Anite Genc. Cijeli dojam naglašavaju neonski natpisi i tradicionalni japanski elementi, a čitav koncept osmislio je vlasnik lanca restorana, Čileanac sa švicarskom adresom i hrvatskim korijenima, Dennis Bandack. Zahvaljujući uspješnom lancu flagship restorana i boutique hotela na Korčuli, ovaj je poduzetnik odlučio Hrvatsku staviti na svjetsku mapu turizma i gastronomije.

Ovo nije prvi Silk restoran u Hrvatskoj, jer Silk u Zagreb stiže nakon što je prethodno osvoji brojna nepca na Korčuli, Hvaru, Splitu, te u švicarskom Verbieru. A uz Zagreb, od ove godine za ovaj jedinstveni restoran bogatiji je i Dubrovnik.

image
GLEFOTKA FRANO OZBOLT
image
GLEFOTKA FRANO OZBOLT
Linker
01. svibanj 2024 21:33