VOGUE/FERRARI/PROFIMEDIA
Recept za deset

Tako to radi Gwyneth Paltrow: Na ova jaja ‘padaju‘ i najveći gurmani

Kuhajući nedavno za Vogue, nekadašnja glumica otkrila je recept kojim je impresioirala svog supruga na početku njihove veze.

Kuhajući nedavno za Vogue, nekadašnja glumica otkrila je recept kojim je impresioirala svog supruga na početku njihove veze.

Dok ne smišlja svijeće s mirisom vagine i seksualna pomagala, nekadašnja glumica vrijeme provodi u kuhinji. Ili je to barem činila na početku veze s današnjim suprugom, tv producentom Bradom Falchukom kada mu je subotom ujutro pripremala doručak. Naime, kako je nedavno demonstrirala za američko izdanje Voguea, Gwyneth Paltrow fritaju priprema na malo drugačiji način nego što smo mi naviknuli, a u nju ne idu šparoge ili, primjerice, gljive, već krumpir i špinat. No, prava tajna leži u... Ma najbolje da sami provjerite u čemu. U slast!

image

Prije nego umućena java ulijete u tavu, pričekajte da špinat malo ‘uvene‘.

VOGUE/FERRARI/PROFIMEDIA

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 2 žlice pročišćenog maslaca (Ghee)
  • 1 glavica luka manja
  • 1 veliki krumpir
  • 6 šnita pureće šunke
  • 230 g svježeg špinata
  • sol i papar
image

Nakon što je kratko zagrijete na tavi, prebacite fritaju na pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu.

VOGUE/FERRARI/PROFIMEDIA

Priprema:

  1. Zagrijte veliku tavu na srednje niskoj temperaturi i otopite Ghee, dodajte mu luk i pustite da se lagano prži dok se ne karamelizira.
  2. U loncu zakuhajte vodu sa solju i dodajte krumpir narezan na kockice. Je li kuhan, provjerite vilicom. Kad je kuhan, ocijedite ga i stavite na stranu.
  3. U drugoj tavi popržite šunku dok se ne zarumeni. Kad je pečena, narežite je na manje komade.
  4. Zagrijte pećnicu na 190°C.
  5. Na veliku tavu, u luk, dodajte krumpir, šunku i špinat. Sve sastojke dobro izmiješajte i pustite da špinat lagano uvene. Kad špinat uvene, dodajte razmućena jaja i pustite da se sve zajedno peče par minuta, a zatim prebacite u pećnicu na najviše 10 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Iako ovu fritaju Paltrow priprema za doručak, odlična je ideja za međuobrok, ali i laganiji ručak ili večeru, a uz nju možete poslužiti salatu ili sir i vrhnje.

Linker
27. travanj 2024 17:51