BRITANSKI KUHAR

Tko je Julius Roberts? Kulinarski uzor mu je Jamie Oliver, a na Instagramu ga prati i Gwyneth Paltrow

Mladi kuhar bio je u vezi s kćeri Noela Gallaghera ​člana benda Oasis. Iz užurbanog Londona preselio se na selo, izgradio farmu, a na Instagramu redovito objavljuje ukusne recepte i fotografije svojih životinja.

Julius Roberts je 31-godišnji britanski kuhar kojeg na Instagramu prati skoro 800 tisuća pratitelja. Na društvenoj mreži je postao hit svojim raznovrsnim receptima, ali i zbog dokumentarističkih objava svog života na selu i farmi. Između ostalih, prate ga i neka slavna lica poput televizijske voditeljice Claudije Winkleman te glumica Jodie Comer i Gwyneth Paltrow. Ipak, nije mladi kuhar stekao toliko pratitelja na Instagramu isključivo zbog objava recepata, već i zbog bivše djevojke Anaïs Gallagher - čiji je otac Noel Gallagher, bivši član benda Oasis.

Gallagher i Julius vezu su započeli oko Božića 2019., a javnosti su objavili da su zajedno u lipnju 2020. godine. Anaïs je često na Instagramu objavljivala njihove zajedničke fotografije dok bi posjećivala mladog kuhara na njegovoj farmi, a u pandemiji je također većinu vremena provodila kod njega na selu. Par je ipak odlučio prekinuti 2022. nakon tri godine veze.

Njegovi fanovi su zadivljeni njegovim ukusnim receptima, ali životinjama za koje se brine te ga često uspoređuju sa slavnim britanskim kuharom Jamiejem Oliverom. Julius pak kaže kako mu je Jamie zapravo idol. Nerijetko se u komentarima na njegovim objavama mogu pronaći komplimenti na njegov izgled poput onih: "ne znam što je ukusnije, jelo ili kuhar". Nimalo ne iznenađuje da fanovi vole njegov izgled. Naime, s kovrčavom kosom i dječačkim osmijehom nije ni čudo što ga neki smatraju najzgodnijim britanskim kuharom.

Julius je jednom prilikom otkrio kako se prvotno je vidio u gastronomiji, ali nakon što je diplomirao umjetnost na fakultetu Marlboroughu, nije znao s čime bi se htio baviti. Nije bio siguran želi li graditi karijeru u umjetnosti stoga se zaposlio u jednom londonskom restoranu kao ispomoć. No, ondje je stekao zavidno kulinarsko iskustvo. Kada se menadžer restorana zaposlio u prestižnom londonskom restoranu Noble Rot, poveo je i Juliusa sa sobom. "U osam mjeseci tamo sam naučio više o gastronomiji nego deset godina što sam kuhao kod kuće. Uvijek ću žaliti što nisam ostao duže u Noble Rotu", rekao je za Table Magazine.

Dok je radio u londonskom restoranu postao je opsjednut kvalitetom namjernica britanskih poljoprivrednika. Stoga je 2016. sa samo 23 godine otišao u obiteljsku kuću na selu u Suffolku, istočnoj Engleskoj, a kuću je na kraju pretvorio u životinjsku farmu. Na njoj ima razne životinje - svinje, koze, ovce, pčele, pse, kokoši... "Želio bih da se u školama više uči o poljoprivredi i brizi o životinjama. Životinje su jako pametne, one stvaraju prijateljstva, odanost te imaju izuzetan karakter", istaknuo je Julius.

Također je autor kuharice "A Farm Table", a ima i kulinarsku emisiju na Channelu 5 "A Taste of the Country". " A Farm Table" je bestseller Sunday Times, a sadrži sto njegovih recepata. Svoju hranu opisuje kao "slavlje blagodati prirode - od hrskavih jabuka u jesen, ružičaste rabarbare zimi, šparoga u proljeće i prvih ljetnih jagoda".

Istraživajući njegov Instagram profil, pronašli smo različite ukusne specijalitete. Izbor je bio težak, ali smo se odlučili za pastu diavolu s burratom i bosiljkom.

Pasta diavola s burratom i bosiljkom:

Sastojci za dvije osobe:

  • 3 češnja češnjaka, zgnječena i oguljena
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 mali luk, vrlo sitno nasjeckan
  • malo čili papričice
  • 1 jušna žlica koncentrirane rajčice
  • 400 grama limenke rajčice
  • malo svježeg bosiljka
  • 20 grama maslaca
  • 1½ jušna žlica šećera
  • 200 grama tjestenine
  • 1 burrata

Priprema:

Na maslinovo ulje stavite češnje češnjaka i luk te pričekajte da se poprže. Zatim dodajte čili, koncentriranu rajčicu i kuhajte desetak minuta dok luk ne omekša. Nakon toga ubacite rajčice, dobro promiješajte i dodajte svježeg bosiljka. Na laganoj vatri ostavite da umak kuha 20-ak minuta.

Kada je umak dobro prokuhao, dodajte maslac i šećer - koji služi da se ublaži kiselost rajčica. Tijekom kuhanja tjestenine, posolite dobro vodu, a nakon što je gotova pomiješajte s umakom i servirajte na tanjur gdje za kraj stavite polovicu burrate. Ukrasite svježim bosiljkom i malo maslinova ulja.

Linker
06. travanj 2024 01:12