VIDEO

Vodimo vas u kreativnu oazu domaće spisateljice: Zavirite u njezin dom u centru Samobora

Spisateljica i voditeljica Emina Pršić Prasnikar od djetinjstva je živjela u kući u Zaprešiću, s dvije sestre i roditeljima. Kako je naučila na život izvan centra Zagreba, kada je sa suprugom Vedranom prije desetak godina kupovala nekretninu za svoju obitelj, imala je samo dvije želje - kuća mora imati okućnicu i mora biti u okolici glavnog grada. Ono što je željela, to je i pronašla.

Bazen, vrt, igraonica za djecu, buđenje uz cvrkut ptica, a sve to na 15-ak minuta automobilom od Zagreba. Dom spisateljice i voditeljice Emine Pršić Prasnikar u samom centru Samobora savršen je za ljubitelje kreative, ali i luksuza. U kuću se sa suprugom Vedranom uselila prije desetak godina, a zamalo im je, kaže, Emina promakla jer već je imala sigurnog kupca.

"Kada sam ušla u nju, rekla sam ovo će biti moj dom. Tako je na kraju i bilo - kupac je odustao, a mi smo se uselili. Moju umjetničku dušu najviše je privukla asimetrična arhitektura, ali i prostranost te velike staklene površine kroz koje dopire neodoljiva sunčeva svjetlost", govori nam simpatična Emina, koja nas je u svom domu dočekala u ležernom izdanju i s prefinim samoborskim kremšnitama.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Kada nam dođu gosti, kažu da se osjećaju ugodno i to mi je najveći kompliment jer upravo taj osjećaj i željela postići kroz odabir namještaja i dekoracija. Volim urednost i minimalizam", priznaje nam i dodaje kako su, iako je kuća bila namještena i useljiva kada su se doselili, kroz godine polako mijenjali po svojem guštu.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Interijer kuće sam mijenjala iz šarenih tonova, koje sam zatekla, u one mirnije pa tako sada prevladavaju bež, siva, bijela te tamno zelena boja. Najviše sam ponosna na namještaj koji sam sama crtala. Tako je među prvima u novoj kući nastala čarobna kućica, odnosno soba od kćeri Leilani. Bilo mi je bitno da raste zajedno s njom, pa je krevet u obliku drveta, a ima i svoj mali skriveni kutak, također šumske tematike", otkriva Emina koja pak je najsretnija bila što ima poseban dio kuće od 60-ak kvadrata s vlastitim ulazom u kojem je planirala napraviti kućni wellness. Kupili su saunu s planom da će prostor postupno uređivati, ali onda im je planove pomrsila Leilani i taj prostor je postao njezina oaza, prava mala igraonica u kojoj se okupljaju djeca iz cijelog kvarta. Emina i njezin suprug Vedran često u svom domu organiziraju tulume na kojima se često okupi i pedesetak ljudi.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Suprug I ja smo veliki hedonisti pa je ideja bila da uživamo s našim prijateljima ali i da prijatelji naše kćeri budu što više aktivni, a što manje na mobitelima. Naša kuća poznata je po dobrim tulumima, u njoj nikada ne nedostaje glazbe, zabave i smijeha s jedne strane, ali s druge strane nam je to i zen oaza s fontanom, zlatnim ribicama, vrtom u kojem najčešće i pišem knjige. Ipak, jedan od omiljenih kutaka mi je zid s fotografijama naših predaka, a tamo su i stare baletne papučice od bake mog supruga, dok posebno mjesto u vrtu ima drvo koje smo posadili kada je Leilani imala dvije godine i koje raste zajedno s njom", zaključuje Emina.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
Linker
05. ožujak 2024 12:38