ZAOKRET U KARIJERI

Zavirite u kuću hokejaša Toma Zanoškog: Impresivan pogled iz vile na obroncima Medvednice

Bivši igrač Medveščaka, koji je danas jednako uspješan na tržištu luksuznih stanova, otvorio nam je vrata svog doma na obroncima Medvednice, gdje živi sa suprugom Mihaelom te kćerima Emom i Rijom.

Zagreb na dlanu - danju pogled na krovove grada, a noću na svjetlom obasjanu metropolu koja se iz njihovog stana u podsljemenskoj zoni čini beskonačna. Tom Zanoški, bivši hokejaš Medveščaka, koji je nakon profesionalnog sportaša karijeru nastavio kao savjetnik u poslovanju luksuznim nekretninama u agenciji Opereta, ne bi ni za što na svijetu mijenjao taj pogled, mir, tišinu, zelenilo i cvrkut ptica. Baš kao ni njegova supruga, diplomirana ekonomistica Mihaela Zanoški. I njihove kćerkice - trogodišnja Ema i jednogodišnja Ria - uživaju u blagodatima 150 četvornih metara prostranog stana te u pogledu s dvije otvorene i jedne zatvorene terase, a prostor odgovara i engleskom buldogu Juri.

image

Kuhinja s blagovaonicom

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Impresivan pogled s jedne od terasa

VEDRAN PETEH CROPIX

“Ema i Ria su glavni razlog što smo se ovamo uselili prije godinu i pol. Naime, u ovoj urbanoj vili prvo smo kupili manji stan, u visokom prizemlju, ispod kojeg su garaže, te stan na drugoj etaži, koji smo iznajmljivali. A ovdje je bila naša prijateljica, Emina kuma. I kako nam se obitelj povećavala, shvatili smo da nam treba više prostora, a nismo željeli napustiti ovaj kvart. I kad je prijateljica rekla da prodaje stan, bili smo presretni. Brzo smo se dogovorili. Prodali smo oba stana i kupili ovaj”, pojašnjava Tom Zanoški. Sva je sreća, kaže, da zgrada s liftom ima samo četiri stana, inače bi se - kako je krenulo - svako malo selili.

image

Dnevni boravak

VEDRAN PETEH CROPIX

Tom i Mihaela zajedno su od 2012., nakon slučajnog susreta u zagrebačkom restoranu u koji je on došao s kolegama iz kluba nakon utakmice, a ona s prijateljicama. Ubrzo su počeli zajednički život u Tomovom manjem, unajmljenom stanu u središtu grada, a nakon što su se 2019. vjenčali, preselili su se na obronke Medvednice. No, život izvan centra nimalo ne smeta ni njemu ni supruzi.

image

Omiljeni kutak u kuhinji

VEDRAN PETEH CROPIX

“Rođen sam u Zagrebu, a kad mi je bilo devet godina, preselili smo se u Kanadu. Odrastao sam u gradiću Brampton u blizini Toronta i 18 godina kasnije vratio se u Zagreb. U Kanadi sam navikao da kamo god krenem, moram ići autom. Ovdje mi je pak sve blizu. Od stana do grada treba mi samo deset minuta, što je zanemarivo u odnosu na svakodnevne kanadske udaljenosti. Naravno da život u centru ima prednosti, no kako sam ja cijele dane bio u sportu, od treninga i utakmica do gostovanja u drugim gradovima i zemljama, nisam imao vremena ni osjetiti sve prednosti života u centru”, govori Tom, dodajući da su investirali i u jedan stan u centru, za dnevni najam. No, za sada ne razmišljaju o povratku u zagrebačko središte, a s tim se slaže i njegova supruga.

image

Mihaeli u ukrašavanju doma pomaže kćerkica Ema

VEDRAN PETEH CROPIX

“Odrasla sam u stanu na Jarunu, uz zelenilo i jezero. Oduvijek sam voljela sjeverni dio Zagreba, tako da smo se, vidjevši stan, zaljubili na prvu”, kaže Mihaela Zanoški. Kako imaju sličan ukus, stan su namještali zajedno, birajući komade i po katalozima i po trgovinama.

image

Panda koju je Tom kupio supruzi, a sada krasi dječju sobu

VEDRAN PETEH CROPIX

Kuhinja je izrađena po narudžbi, a Calligaris stol u blagovaonici uskoro će biti zamijenjen novim jer uz njega baš ne pašu novi stolci koje su kupili u Marnic Designu. Kuhinja je povezana blagovaonicom, na koju se nastavlja dnevni boravak i u njegovom produžetku - prostrana terasa. Zbog staklenih stijena stan je prepun svjetla, a roditelji, koji s kutne garniture tek navečer uspiju pogledati film ili seriju, žele cijelo vrijeme biti sa svojim djevojčicama pa je zato u boravku i njihov kutak.

image

Detalj iz blagovaonice

VEDRAN PETEH CROPIX

“Tu provodimo najviše vremena. U drugom, povišenom dijelu stana je zajednička dječja soba, premda u njoj za sada spava samo Ema, a Rijin je krevetić još u našoj spavaćoj sobi. Meni najdraži kutak u stanu je dio u kojem je sauna i zatvorena terasa. To je moje carstvo u kojem se volim navečer opustiti, popiti gutljaj, dva viskija i zapaliti cigaru, premda nisam pušač”, otkriva Tom, dodajući da se s posla s nekretninama vraća skoro jednako umoran kao i kad se vraćao s utakmica ili treninga.

image

Hokejaš se voli utopliti u sauni

VEDRAN PETEH CROPIX

I dok su ga gledatelji zapamtili kao hokejaša koji brzo plane i potuče se na terenu, Tom kaže da je to razdoblje iza njega. No, naglašava, upravo mu je sport - zbog razvijene discipline, prilagođavanja, posvećenosti, poštivanja rokova i upornosti te pregovora oko vlastitih ugovora u klubovima - znatno pomogao da se vrlo brzo snađe i u izazovnom poslu agenta za nekretnine.

image

Uspomene s putovanja

VEDRAN PETEH CROPIX

“Tržište se stalno mijenja, ali kako radimo s luksuznim stanovima, klijenti obično znaju točno što žele. Kao i na ledu, i ovdje moram uložiti cijelog sebe. U posao ulažem mnogo truda, a najvažnije je biti posvećen poslu jer rad s ljudima je najteži. U poslu s nekretninama također je važno povjerenje, da i kupac i prodavatelj znaju da radite za njih, da ste iskreni, da ste ažurni i da vam je najvažnije postići najbolje i za jednu i za drugu stranu, a ne samo odraditi posao. Važno je prepoznati što je za nekog najbolje i iskreno ih upozoriti ako to nije to. Tako sam se postavio i kod kupnje stanova za nas. Često kažem da se niz kupoprodaja ne bi dogodio da nema agenta koji je tampon zona između dviju strana”, priča Tom Zanoški.

I on i supruga znali su što žele i za sebe i za svoje kćerkice i nisu stali dok se nosi uselili u njima odgovarajući i najljepši stan, s najljepšim pogledom.

Linker
07. ožujak 2024 10:13