Intervjue je gledao kao nužno zlo, samo se htio vratiti svirati
 Saša Burić
OLIVEROVIH 70

Nikad viđene snimke Olivera Dragojevića na Pula Film Festivalu

Film o čovjeku kojeg su mnogi voljeli, a on im je uzvraćao onako kako je najbolje znao – pjesmom.

Film o čovjeku kojeg su mnogi voljeli, a on im je uzvraćao onako kako je najbolje znao – pjesmom.

"To je moja želja inače bila, govorio sam ka dite da bi trebao s jednim ogromnim orkestrom svirati i pivati, da ja samo zatvorim oči i da me oni prate. To se sad ostvaruje.", riječi su Olivera Dragojevića izgovorene za vrijeme priprema koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom koji je održan u zagrebačkoj Areni 11. ožujka 2017. godine. Slavljeničko raspoloženje povodom 70. rođendana dodatno su oplemenili ugledni glazbeni gosti, vrsni instrumentalisti Stjepan Hauser, Matija Dedić, Antonio Serrano i Elvis Stanić, a sve pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

U subotu, 20.srpnja s početkom u 21.30 sat prikazat će se film "OLIVERovih 70", mala priča od velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu koji je nastao iz materijala snimljenih uoči i za vrijeme najvećeg i ujedno posljednjeg Oliverovog koncerta u zagrebačkoj Areni.

Redatelji filma su Branko Drakulić i Lea Dekleva, a producent je Neno Drobnjak. "Drago mi je da sam u životu imao priliku surađivati s Oliverom, žao mi je što nismo uspjeli napraviti više, pogotovo koncerte u Splitu kojima se uistinu veselio. Pregledavajući snimke shvatili smo da je i to malo materijala što imamo dragocjeno, te da bi to trebali prikazati Oliverovoj publici", ustvrdio je producent filma.

Priča je to koja nije bila planirana, ali je preranim odlaskom ovog glazbenog velikana prerasla u dokumentarni zapis. Suradnici na njegovom posljednjem koncertu željeli su nesebično podijeliti trenutke s Oliverom te pokloniti publici njegova životna razmišljanja. U njima govori o temama koje su ga zaokupljale, a sve u svojem prepoznatljivom tonu, nepretenciozno i skromno kakav je i sam bio. Iako u trenutku snimanja nitko pa ni sam Oliver nije znao što će uslijediti, on gotovo proročanski govori o životu i onome što slijedi. Film će publici prvi puta biti predstavljen 20. srpnja na Pula Film Festivalu.

Linker
30. travanj 2024 03:08