UNSPLASH
PUT POD NOGE

5 znakova po kojima ćete prepoznati putoholičara

Ako konstantno osjećate ‘crve’ u stražnjici i nesretni ste kad je vaš itinerar prazan, vjerojatno ste razvili ovisnost o putovanjima, koja za razliku od mnogih drugih primamljivih užitaka krijepi duh i oplemenjuje dušu.

Ako konstantno osjećate ‘crve’ u stražnjici i nesretni ste kad je vaš itinerar prazan, vjerojatno ste razvili ovisnost o putovanjima, koja za razliku od mnogih drugih primamljivih užitaka krijepi duh i oplemenjuje dušu.

Nekima nije dovoljno jedno putovanje za vrijeme godišnjih odmora kao većini, već počnu osjećati nemir nakon samo nekoliko tjedana životne rutine. Apstinencijska kriza traje sve dok ne rezerviraju novo putovanje, a baš poput ovisnika o drugim opijatima, sve podrede utaženju te svoje strasti. Opijenost drugim kulturama i zemljama stoga nije lako sakriti, a očiglednih znakova koji odaju nepopravljivog putoholičara je mnogo.

image
UNSPLASH

1. Njihovo omiljeno štivo su turistički vodiči i internetske stranice o željenim destinacijama koje proučavaju sa strašću istinskih pustolova. Njihova elektronska pošta je pak zatrpana brošurama o najpovoljnijim hotelima u nekom turističkom središtu, obavijestima o popustima na određene zrakoplovne karte, informacijama o popularnim festivalima i izložbama koje vrijedi posjetiti...

2. Svaki praznik i neradni dan provede na putu, pa makar do najbližeg mjesta u njihovoj okolici. Za prave putoholičare, bit života je u konstantnom kretanju i upoznavanju novog i drugačijeg.

3. Glavno pitanje u konverzaciji im je ‘’Gdje ćeš iduće putovati/Gdje ste sve putovali?’’, jer svaki ovisnik intuitivno prepoznaje druge ovisnike. Ili se barem nada da bi mogli dijeliti istu strast. Kad upozna nekog sličnog sebi, sreći nema kraja - u stanju je satima ispitivati o putovanju. Kao i satima pričati o vlastitim iksustvima na putu.

4. Često su škrti potrošiti novac u lokalnoj birtiji ili u kupovini odjeće. Putoholičar, naime, štedi svaki cent za putovanja koja su mu jedini stalni cilj, a kad dođe u odabranu destinaciju, troši ‘’kao aga’’ - ne žaleći novce jer želi iskusiti sve što mu ona može pružiti.

5. Ako im je većina svakodnevnih stvari dosadna i zamorna te vrlo rijetko izlaze u društvo, no itinerar im je isplaniran i više od godine dana unaprijed, imate posla s putoholičarem. On se, naime, jedino na putovanjima osjeća istinski slobodan, sretan i ispunjen.

Linker
26. travanj 2024 06:39