Ambiciozni projekt

Oaza zelenila i luksuza: Simbioza prirode i suvremenog resorta otvara se u Salóu

Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) nastavlja širenje u Italiji i predstavlja projektne planove za novi Falkensteiner Park Resort Lake Garda u Salòu.

Inovativni projekt na obali jezera Garda, uklopljen u botanički park, koji je dizajnirao krajobrazni arhitekt Joao Nunes iz PROAP-a, uključuje hotel s 5 zvjezdica, koji će biti dio Falkensteiner Premium kolekcije, kao i 170 Premium Living apartmana. Fotografije projekta otkrivaju da je riječ o luksuznoj, zelenoj oazi u kojoj bismo voljeli bukirati barem jedno noćenje, a predstavlja suvremeni način izgradnje resorta u simbiozi s prirodom. Otvaranje će se odvijati u dvije faze počevši od 2025., a ukupna investicija iznosi 140 milijuna eura.

Za arhitektonski koncept i dizajn interijera zaslužan je arhitekt Matteo Thun, a gradi se na mjestu nekadašnje tvornice mineralne vode, u slikovitom gradiću Saló (Lombardija, Italija), samo nekoliko koraka od obale jezera Garda. Gradić na jugozapadnoj obali jezera karakterizira mediteranska vegetacija i blaga klima, što ga čini idealnim odredištem u svako doba godine. Također je vrlo dobro prometno povezan preko Milana, Verone i Venecije, kako vlakom tako i avionom.

image

Falkensteiner Hotels & Residences

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

"Dugo smo tražili lokaciju koja zadovoljava naše visoke standarde i više smo nego zadovoljni što smo pronašli savršeno mjesto u Salòu", kaže Erich Falkensteiner. U prvoj fazi, koja će biti dovršena 2025., izgradit će se hotel i 96 premium apartmana, dok će preostala 74 apartmana biti izgrađena u drugoj fazi do 2027. "Našim najnovijim projektom stvaramo vrhunski proizvod koji ne samo da će se savršeno uklopiti u regiju i dati joj dodatnu vrijednost, već će također biti izuzetno atraktivna destinacija za naša glavna tržišta - Italiju, Njemačku, Švicarsku i Austriju", rekao je Otmar Michaeler.

image

Falkensteiner Hotels & Residences

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

Hotel "za sve" s 97 soba i apartmana prikladan je za obitelji, parove i grupe prijatelja te je savršeno mjesto za opuštajući i zabavni odmor. Opsežni sportski sadržaji i kreativan kulinarski koncept zaokružuju Falkensteiner premium ponudu. U ljetnoj sezoni hotel stavlja poseban fokus na obiteljsku zabavu, uključujući Falky Land. U proljeće i jesen aktivnosti kao što su biciklizam, planinarenje, izleti brodom ili degustacije vina privlače goste u regiju, a zimi se koncept hotela s vlastitim Acquapura SPA u potpunosti fokusira na usporavanje i wellness te gostima nudi odmor od svakodnevnog života.

image

Falkensteiner Hotels & Residences

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

Zahvaljujući krajobraznom arhitektu Joau Nunesu, botanički vrt, u koji su uklopljeni hotel i apartmani, odražava bujnu biljnu biološku raznolikost regije i jezera. Autohtono drveće i biljke stvaraju zelenu oazu u kojoj zvukovi prirode čine skladnu simbiozu s jezerom. Element vode igra glavnu ulogu u hotelu - brojni bazeni i umirujući zvuk vode na svakom koraku stvaraju pozadinu koja usporava.

image

Falkensteiner Hotels & Residences

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

"Ovim projektom pokušali smo stvoriti atmosferu koja odražava jedinstvenost lokacije i regije. Lijep je zadatak i velika odgovornost stvoriti svjesnu simbiozu između arhitekture i prirode. Ovako dizajniramo izvanredno mjesto gdje svaki kvadratni metar odražava koncept botaničkog vrta", rekao je João Nunes.

Koliko je svjesno i promišljeno osmišljen cjelokupni koncept novog Falkensteiner Park Resorta Lake Garda pokazuje i LEED pred certifikacija (Leadership in Energy and Environmental Design) za ekološku gradnju, koja je potvrđena i prije početka radova. "Svjesna arhitektura maksimizira dobrobiti za društvo dok minimalizira utjecaj na okoliš. Na obalama jezera Garda novi resort će svjesno kombinirati ljudska iskustva oporavljanja s ljekovitim svojstvima prirode. Zauzimamo odgovoran pristup gradnji i dizajnu koji spaja umijeće, tradiciju, baštinu s arhitektonskim inovacijama", rekao je Matteo Thun.

image

Falkensteiner Hotels & Residences

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES
Linker
25. travanj 2024 16:12