Mandatory Credit: Photo by Dave Hogan/Hogan Media/Shutterstock (14243560ah)
Adam Driver
‘Ferrari‘ film premiere, London, UK - 04 Dec 2023

 DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK
nije oduševio

Adam Driver na "meti" fanova zbog glavne uloge u filmu "Ferrari"

I dok je film na premijeri dobio ovacije koje su trajale više od 7 minuta. Publika i kritika sada i nije potpuno oduševljena. Smeta ih jedna stvar.

I dok je film na premijeri dobio ovacije koje su trajale više od 7 minuta. Publika i kritika sada i nije potpuno oduševljena. Smeta ih jedna stvar.

Film "Ferrari" u hrvatskim kinima možemo gledati od 28. prosinca, a glavnu ulogu Enza Ferrarija tumači 40-godišnji američki glumac Adam Driver. I dok je film na predstavljanju na venecijanskom festivalu dobio 7-minutne ovacije, publika koja je dosad pogledala film i nije potpuno oduševljena. Naime, korisnici društvene mreže X, prije poznate kao Twitter, raspisali su se kako nisu potpuno zadovoljni. A komentirali su i ulogu Shailene Woodley, koja u filmu glumi Linu Lardi - Enzovu ljubavnicu.

image

Adam kao Enzo Ferrari

PROFIMEDIA

"Trebaju pothitno otpustiti onoga tko je odobrio talijanske naglaske Adama Drivera i Shailene Woodley u filmu "Ferrari", "Vrlo je smiješno da se neki najbolji filmski redatelji odlučuju za Adama Drivera i kažu: ‘Angažirat ćemo glumca čiji talijanski naglasak zvuči kao iz crtića‘. Pretpostavljam da je Adam na neki način Al Pacino ove generacije - koji je dobivao uloge Kubanaca iz 80-ih" samo su neki od komentara fanova.

A ni filmski kritičari nisu oduševljeni. Kritičar John Bleasdale s Britanskog filmskog instituta također se dotaknuo Driverove uloge. "Adam je premlad da glumi Ferrarija, a sam njegov izgled je neuvjerljiv kako i talijanski naglasak", napisao je.

Ipak obožavatelji filma su pohvalili Penelope Cruz. "Jedina osoba koja zvuči kao Talijanka je Penelope Cruz, koja glumi Ferrarijevu suprugu Lauru", napisao je jedan gledatelj na X-u.

Radnja filma smještena je u 1957. u vrlo turbulentnu godinu Enza Ferrarija. Supružnicima je brak u krizi zbog smrti sina jedinca, koji je trebao prema obiteljskim planovima postati Enzov nasljednik, a i njihovom poslovnom carstvu prijeti bankrot.

Osim za ovu ulogu, američki glumac je također dobio i kritike zbog naglaska u filmu "Dinastija Gucci" - gdje je glumio nasljednika modnog carstva Maurizija Guccija, kojeg ubije njegova supruga Patrizia Reggiani (utjelovila ju je Lady Gaga).

Linker
28. travanj 2024 05:13