MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
‘Bring Me To Life‘

Hit iz 2003. ponovno se nalazi na vrhu glazbenih ljestvica. Evo zašto

I dok se stari hitovi nađu na playlistama mlađe publike obično nakon što se pojave u nekom filmu ili seriji, s velikim hitom Evanescencea to nije slučaj.

I dok se stari hitovi nađu na playlistama mlađe publike obično nakon što se pojave u nekom filmu ili seriji, s velikim hitom Evanescencea to nije slučaj.

Stari hitovi doživljavaju svoju novu slavu, tako bi se mogla nazvati pojava koju otkrivaju glazbeni streaming servisi. Svaki od njih precizno prati koje su pjesme najslušanije kod njihovih korisnika i time mnogo otkrivaju o trendovima. Tako je sada, nakon nepobjedive Kate Bush i njenog hita "Running up that hill", također jedan stari hit zavladao streamingom, točnije iTunesima.

Pjesma "Bring Me To Life" benda Evanescence bio je veliki hit 2003. kad je i izašla, no američki iTunes otkrio je da je upravo ta pjesma najslušanija i danas - punih 19 godina kasnije. O svemu se oglasio bend na svojim društvenim mrežama.

"19 godina i još uvijek je jaka! Bring Me To Life je #1 na iTunesu. Hvala vam na ljubavi", napisali su glazbenici oduševljeni činjenicom da je njihov hit nakon 19 godina uspio pobijediti Nicki Minaj ili Harryja Stylesa.

Bend, koji osim frontmenice Amy Lee čine Terry Balsamo, Tim McCord, Will Hunt i James Black (ex Finger Eleven) osvojio svijet prvim albumom Fallen, na kojem se nalazi i pjesma "Bring Me To Life", bend je te godine dobio dva Grammyja, a album i pjesma bili su neviđeni hitovi i prije streaming platformi.

I dok se stari hitovi nađu na playlistama mlađe publike obično nakon što se pojave u nekom filmu ili seriji, baš kako je Kate Bush nakon 37 godina ponovno zavladala ljestvicama zahvaljujući pojavljivanju u ‘Stranger Thingsu‘, s velikim hitom Evanescencea to nije slučaj.

Pjevačica benda Amy Lee, pridružila se na pozornici bendu Korn na njihovom nastupu 16. kolovoza u Denveru. Jonathan Davis, frontmen Korna i Amy Lee izveli su jednu od najpoznatijih Kornovih pjesama "Freak On A Leash“. Njihov zajednički nastup dobio je izvrsne kritike, obožavatelji su oduševljeni ovim ujedinjenjem snaga na zajedničkoj turneji Evanescencea i Korna te su internet i mreže preplavili snimkama s koncerta. Pretpostavlja se da je to probudilo i nostalgiju za Evanescenceovim hitom iz 2003.

Linker
29. travanj 2024 07:18