Julia Roberts žali što je u mladosti čupala obrve

 KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK
Novi film

Julia Roberts: ‘19- godišnoj sebi, danas bi rekla da hoda uspravno i ne čupa obrve toliko‘

Holivudska glumica tumači jednu od glavnih uloga u trileru ‘Leave the world behind‘ kojim se provlači premisa o kraju svijeta i poruci koju bi u toj situaciji uputila sebi u tinejdžerskoj dobi.

Holivudska glumica tumači jednu od glavnih uloga u trileru ‘Leave the world behind‘ kojim se provlači premisa o kraju svijeta i poruci koju bi u toj situaciji uputila sebi u tinejdžerskoj dobi.

Priča o tome kako se dobrostojeća njujorška obitelj nosi s nenadanim, sveopćim prekidom komunikacija na godišnjem odmoru izvan grada i groznim osjećajem da je nešto diljem svijeta pošlo po zlu, napokon stiže na Netflix. Emitiranje psihološkog trilera "Leave the world behind" nastalog na temelju istoimenog romana američkog pisca Rumaana Alama, na toj platformi počinje u petak, 8. prosinca. Tada će se napokon otkriti zašto se zvijezdi filma, Juliji Roberts, toliko svidjela premisa o svijetu koji u jednom trenutku prestane funkcionirati na dotad poznat način? Budući da se knjigom i filmom provlači premisa o kraju svakodnevice na koju smo se naviknuli i uzimali je zdravo za gotovo, Julia Roberts je tijekom razgovora o novom projektu, emotivno odgovorila na pitanje što bi u situaciji da mora "ostaviti svijet za sobom" - poručila 19-godišnjoj Juliji sada kad zna što je sve prošla odtad?

image

Glumačka ekipa trilera ‘Leave The World Behind‘ na svjetskoj premijeri 4. prosinca, u New Yorku

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

"Rekla bi sebi uspravi se, sve će biti u redu, i nemoj si čupati obrve", izjavila je iznenadivši mnoge, jer ako i jednu zvijezdu zabavljačke industrije zamišljamo kao ženu koja uvijek hoda uspravno, onda je to Julia Roberts. Iako njen novi film gledatelje može uplašiti neopipljivom, sveprisutnom jezom, Julia nije ljubiteljica horora.

"Ne volim se bojati ičeg nije mi to dobar osjećaj", kaže glumica dodajući da je kao klinka voljela rollercoastere i taj osjećaj adrenalina piše People.

Holivudska glumica nedavno je, povodom 19. rođendana svojih blizanaca Phinnaeusa i Hazel Moder, koje je dobila u 21-godišnjem braku s američkim filmskim snimateljem, Dannyjem Moderom – objavila njihovu fotografiju kad su bili mali. Mnoge je raznježila rijetka prilika zaviriti u njen obiteljski svijet.

S obzirom na to da u životu svašta može poći kako ne treba, na pitanje o tome što bi u ekstremnoj situaciji poručio svom 19-godišnjem "ja", odgovorio je i njezin kolega sa seta, dvostruki dobitnik Oscara i reper, Mahershala Ali.

"Budi strpljiv jer će se stvari odvijati kako treba. Uvijek si govorim da budem strpljiv i uporan.", izjavio je američki glumac koji tumači ulogu njujorškog financijaša G.H. Scotta. Zbog sveopćeg nestanka struje u New Yorku i slutnje da se događa nešto jako loše, s kćeri Ruth napušta gala večeru i bježi iz grada u svoju raskošnu, ladanjsku kuću. Problem je u tome što ju je iznajmio obitelji dobrostojećih Njujorčana, Amandi i Clayju Sandfordu te njihovoj djeci koji ondje provode godišnji odmor. Ulogu Amande, izvršne direktorice marketinške agencije koja je, najblaže rečeno, nezadovoljna dolaskom vlasnika kuće, preuzela je Julia Roberts, (ujedno je i koproducentica filma) dok njenog supruga glumi Ethan Hawke, piše portal Collider com.

image

Mahershala Ali tumači ulogu njujorškog financijaša

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Ispod usiljene uljudnosti bračnog para nazire se prikriveni rasizam – Sandfordi su vrlo sumnjičavi prema pridošlicama iako G.H. Scott u trenutku kad bane u vilu nosi smoking, a njegova kćer je povlaštena, dobro odgojena mlada dama – a uz to su svi zbunjeni zbog situacije u kojoj se nalaze. Jako se boje zbog onoga što donosi neizvjesna budućnost.

Film je režirao Sam Esmail, ujedno i autor scenarija. Zanimljivo je to da je ulogu tamnoputog financijaša G.H. Scotta trebao glumiti holivudska legenda Denzel Washington, no ipak je odustao.

Linker
28. travanj 2024 00:43