SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA
OMILJENA TRAČERICA

Svih šest sezona omiljene serije "Tračerica" ponovno dostupno na Netflixu

Prošlo je više od 11 godina od posljednje epizode serije koja ima ukupno šest sezona, a od ovoga je mjeseca ponovno dostupna i na Netflixovoj listi.

Prošlo je više od 11 godina od posljednje epizode serije koja ima ukupno šest sezona, a od ovoga je mjeseca ponovno dostupna i na Netflixovoj listi.

Američka tinejdžerska dramska serija "Tračerica", odnosno "Gossip Girl" vratila se na Netflix dvije i pol godine nakon što su je globalno povukli s te streaming platforme. Dostupno je svih šest sezona s ukupno 121 epizodom. Temeljenu na seriji istoimenih knjiga autorice Cecily von Ziegesar, seriju su kreirali Josh Schwartz i Stephanie Savage, a svoju je premijeru imala na američkoj televizijskoj mreži CW, 19. rujna 2007. godine te je kasnije počela s međunarodnim emitiranjem i vrlo brzo postala omiljena serija mnogima. Snimala se do 2012. godine.

Glumica Kristen Bell posudila je svoj glas liku "Tračerice" koja se u seriji nikada nije vidjela, već isključivo čula, pričajući o tračevima koje piše na svom blogu (Gossip Girl), a radnja je uglavnom fokusirana na dramatične i raskošne živote tinejdžera koji pohađaju privatne škole u New Yorku.

Baš tijekom ljeta, Netflix je svoju publiku iznenadio povratkom serije kako bi obožavatelji Serene, Blair, Chucka, Dana i Natea ponovno gledali njihove avanture. U seriji glume Blake Lively, Chace Crawford, Ed Westwick, Leighton Meester i Penn Badgley. Sporedne uloge imaju, između ostalih, Taylor Momsen, Kelly Rutherford, Jessica Szohr, Michelle Trachtenberg, Connor Paolo i Matthew Settle.

Serija koja je počela sa svojim prikazivanjem kada je izašao i prvi iPhone, 2007. godine te se emitirala idućih pet godina, u Hrvatskoj je s prikazivanjem započela 15. ožujka 2010. godine na HRT-u. "Tračerica" je ocijenjena na IMDb-u s ocijenom od 7.5, dok na Rotten Tomatoes ima ocjenu od 84%. Dobila je i mnogobrojne nominacije za televizijske nagrade od kojih je osvojila čak 18 Teen Choice Awards. Godine 2008. The New York Times objavio je da je serija imala znatan utjecaj na prodaju, istaknuvši da je "Tračerica" vjerojatno "prva serija koja je dijelom kreirana kao marketinški stroj za modu", a i "serija s najviše utjecaja kad je u pitanju kultura za tinejdžere". Dana 26. siječnja 2012. godine u čast 100. epizode, gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg posjetio je set i proglasio taj dan "Danom Tračerice", istaknuvši njezin kulturni utjecaj i utjecaj na ekonomiju samog grada.

Inače, originalna serija dostupna je i na HBO Maxu, a oni su kreirali i spin-off seriju istog imena koja je premijerno prikazana 8. srpnja 2021. godine. Posljednjih mjeseci, mnogi distributeri koji su prethodno povukli svoje serije i filmove s Netflixa, ponovno su ih vratili, a među njima je i "Tračerica"

Linker
28. travanj 2024 03:16