JEDVA ČEKA

Nika Turković priprema svoj najveći koncert dosad i već je počela s pripremama

Popularna glazbenica najavila je prvi samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture 26. listopada 2024.

Jedna od najpopularnijih mladih izvođačica u Hrvatskoj Nika Turković sprema se za novi veliki korak u glazbenoj karijeri jer će održati svoj najveći koncert do sada u zagrebačkoj Tvornici kulture. "Ovo je moj najveći koncert do sada i zato imam dost’ veliku tremu, ali ga i ozbiljno apsolutno najbolje pripremam. Iza i uz mene su najbolji bend i ekipa, tako da znam da će publici ovo biti nešto najbolje što će od nas čuti i vidjeti. Jedva čekam", rekla je Nika čiji je koncert zakazan za 26. listopada.

Mnogi ju smatraju predvodnicom novog vala mladih glazbenika, a svoj nježan emotivni vokal spaja sa suvremenim aranžmanima. Krajem prošle godine predstavila je singl „Ima smisla“, kandidat za Cesaricu u prosincu, a 8. ožujka ove godine i još jednu novu pjesmu – sjajan duet s Nelom „Mogu i sama“. Zagrebački koncert bit će kruna Nikine dosadašnje karijere i mjesto na kojem će se uživo čuti još glazbe s novog studijskog albuma očekivanog do kraja godine.

Za Gloriju je u nedavnom intervjuu rekla: "Mene nekad okrene više na neku mekanu elektroniku, pogotovo kroz balade; a opet sam u zadnje vrijeme u fazi pop/rock tinejdžerskog divljanja koje mi je najviše nalik upravo na Avril i Paramore, ali i Oliviju Rodrigo, koja nam je praktički i vratila taj mindset. Ne volim se označiti, obilježiti, definirati… mislim da pripadam pop-kategoriji i da tu dobro plivam".

image
SENJA VILD

Iako u zadnjih nekoliko godina otkada započinje svoju glazbenu karijeru neprestano niže uspjehe, javnost ju je još bolje upoznala kao najmlađu članicu žirija glazbenog spektakla "Superstar". "Svidjelo mi se što je show isključivo glazbene prirode - jer je to tema u kojoj se osjećam ugodno progovarati s neke stručne strane, kao i činjenica da ne moram nikome biti mentor, jer sam poprilično sigurna da to ne bih znala odraditi kako treba. Ali ono što znam sa sigurnošću jest čuti i prepoznati ono nešto, znati kad preda mnom stoji netko tko je vrijedan truda i kome je neka vrsta usmjeravanja i pomoći potrebna da bi ispunio svoj potencijal" ispričala je za Gloriju Glam Nika.

Ulaznice za Tvornicu kulture nalaze se u prodaji po cijeni od 13 eura za early bird. Nakon što se ovaj ograničeni kontingent rasproda cijena se diže na 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 18 eura. Osim u listopadu u Zagrebu, publika će glazbenicu moći uživo čuti i već 18. svibnja u riječkom Pogonu kulture, kao i na trogirskom Kula Kula festivalu, koji se održava od 2. do 4. kolovoza. Što još Nika sprema doznat će se uskoro.

Linker
18. travanj 2024 13:12