PROMO
Gibonni, Urban...

Poznati hrvatski glazbenici nastupaju na koncertu "15 nam je godina već"

Koncert "15 nam je godina već" zaklade "Hrvatska za djecu" donosi poznata imena s hrvatske glazbene scene.

Koncert "15 nam je godina već" zaklade "Hrvatska za djecu" donosi poznata imena s hrvatske glazbene scene.

Svečani koncert "15 nam je godina već" Zaklade "Hrvatska za djecu“ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se u četvrtak, 12. listopada u 19.30 sati. Svoje najveće hitove izvest će pjevači hrvatske glazbe Gibonni i Damir Urban te mladi glazbenici Mia Dimšić i Matija Cvek. Cijeli koncert pod glazbenom je palicom Nikše Bratoša, a medijski partner koncerta je Hanza Media. "Oduvijek vjerujem da je svako ljudsko biće koje sam upoznao bilo po nečemu posebno i da svi do jednog posjedujemo neki dar kojim možemo graditi i koji će graditi nas", rekao je Gibonni. Dodao je da je važno djecu naučiti da budu ono što jesu te da im je potrebno pružiti priliku.

image
PROMO

Damir Urban je poručio da privatno i kao javna osoba osjeća potrebu da ovu zemlju i društvo učini boljim mjestom za život. "Imam želju uzvratiti ono dobro što sam i sam dobio od zajednice, a što mi je napokon omogućilo da se u životu bavim onime sto najviše volim", izjavio je Urban. Poručio je da je počašćen što će imati priliku postati dio ovakve jedne humanitarne akcije. "Vjerujem da je najvažniji zadatak svih nas, pokušati osigurati svoj djeci što bolju startnu poziciju i time im pomoći da u budućnosti razviju sve svoje ideje i ostvare talente", kazao je Urban.

image

Damir Urban

PROMO

Glazbenik Matija Cvek rekao je da se s radošću odazvao na sudjelovanje u koncertu. "Želim im puno uspjeha u njihovom nesebičnom radu", poručio je Cvek. Mia Dimšić kazala je da zaklada "Hrvatska za djecu" radi neumoran posao na boljim uvjetima za odrastanje djece kojima je takva pomoć najpotrebnija. "Meni je čast što svojom glazbom mogu barem malo pridonijeti tom radu i pomoći da se njihov glas jače čuje", istaknula je Dimšić.

image

Matija Cvek

PROMO
image

Mia Dimšić

PROMO

U 15. godina Zaklada je pružila podršku više od sto tisuća djece i mladih u Hrvatskoj te dodijelila gotovo 16 milijuna eura pomoći. To uključuje 4,5 milijuna eura za fizičke osobe, 4,4 milijuna eura za pravne osobe, 5 milijuna eura za stipendije, 1,9 milijuna eura za prehranu djece u školama.

Renata Gubić upraviteljica Zaklade, rekla je da će ovaj put gledište Hrvatskog narodnog kazališta ispuniti mladi iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. "Isto tako, tu su i partneri Zaklade koji nam pomažu te ljudi koji su svojim djelovanjem omogućili da ove godine možemo obilježiti 15 godina. Upravo svima njima Zaklada, kao i glazbenici koji nastupaju besplatno te HNK poklanjaju ovaj koncert", izjavila je Gubić.

Zaklada Hrvatska za djecu također se istaknula brojnim samostalnim projektima, od kojih je istaknut projekt "I ja putujem", a on je ove godine omogućio ljetovanje za 18 potrebitih obitelji. Tu su i projekt "Moja maturalna večer", koji već niz godina potrebitim maturantima omogućuje nezaboravno iskustvo prave maturalne večeri u kreacijama hrvatskih dizajnera, te projekt "Naša zelena uspomena", koji vodi djecu iz udomiteljskih obitelji na zajedničko putovanje, omogućujući im da na uzbudljiv i edukativan način upoznaju ljepote naše zemlje.

Linker
26. travanj 2024 00:49