Unsplash
VIKEND SLUŠANJE

Posvetite se sebi: 3 izvrsna podcasta o mentalnom zdravlju

Za vikend vam predlažemo tri teme: meditacija, anksioznost i rad na sebi - da poslušate, ne nužno primijenite.

Za vikend vam predlažemo tri teme: meditacija, anksioznost i rad na sebi - da poslušate, ne nužno primijenite.

Briga o sebi ima različite oblike djelovanja, a jedan je sigurno aktivno slušanje. Podcasti su sjajan medij za zaustaviti svoje misli, ne imati dodatne vizualne podražaje i naučiti nešto novo. Ovaj put vam preporučujem tri: jedan predlaže vođenu meditaciju, drugi podosta holistički pristupa fenomenu anksioznosti, a treći se protivi tzv. psihobrbljanju. Savjet: kritički slušajte savjete i analize, ovi podcasti nisu zamjena za terapijski rad kod licenciranih psihologa i psihijatara.

Meditation Minis Podcast

Meditacija iz različitih duhovnih praksi oduvijek je bila preporuka ili gotovo pa glavni sastojak ozbiljnijeg rada na sebi. Slušanje razgovora o mentalnom zdravlju je jedna stvar, a druga je, kao što znamo - primjena svakodnevnih savjetodavnih praksi. Ovaj podcast nudi mikrodoziranje u meditaciji. Svaka epizoda je savršena za 5 do 10 minuta meditacije, onda kada vam je najpotrebnija. Podcast je na ovom linku.

image
Unsplash

The Anxious Truth

Ozbiljan zadatak je ispred sebe ispostavio ovaj podcast. Naime, tematizira sve aspekte anksioznosti kao i relevantne diskusije o drugim mentalnim stanjima, uključujući tjelesni dismorfni poremećaj (BDD). Nemoguće je ne pronaći temu koja će vam biti zanimljiva. I, kao bonus: nekoliko epizoda je posvećeno pričama o uspjehu, bez pretjerane toksične pozitive. Podcast je na linku.

image
Unsplash

The Hardcore Self-help Podcast

Klinički psiholog Robert Duff u ovom podcastu analizira niz tema koje se odnose na mentalno zdravlje te dijeli i detalje iz svog života i iskustva, a sve zarad kvalitetnog, supstancijalnog razgovora. Bez tzv. psihobrbljanje, koje kako kaže, ne podnosi. Podcast je na linku.

Linker
26. travanj 2024 07:18