HAVANA, CUBA - MAY 03: A model walks the runway during Chanel Cruise Collection 2016/2017 on May 3, 2016 in Havana, Cuba. (Photo by Thomas Concordia/Getty Images)
 Getty / Getty Images
UV ZAŠTITA

Kreme za sigurnu šetnju sunčanom stranom

Šetnja sunčanom stranom ulice tako je ugodno iskustvo… jer dok je na licu krema s visokim zaštitnim faktorom, znakovi fotostarenja – kao što su bore, hiperpigmentacija, gubitak elastičnosti i dehidracija – nisu vaš problem.

Pripremite se za sunčane dane uz četiri savjeta i preporučene kreme:

  1. Tamnopute osobe manje su podložne UVB zrakama koje su odgovorne za crvenilo i opekline. No ne i UVA, koje prodiru kroz staklo i oblake, a upravo one uzrokuju fotostarenje i oštećenja stanica, koja vode do raka kože.
  2. Stručnjaci ističu da je SPF 15 najmanji zaštitni faktor koji smanjuje rizik nastanka melanoma i preuranjenog starenja: Oni nižeg spektra samo sprečavaju da koža ne izgori.
  3. Dokazano najučinkovitiji proizvodi sadrže mineralne filtre, titan-dioksid i cink-oksid, koji za razliku od kemijskih filtara djeluju trenutno te se ne apsorbiraju u kožu, već je štite stvarajući reflektirajući štit.
  4. S obzirom na to da su lice, ruke i dekolte izloženi UV zračenju, važno ih je svakodnevno štititi. Kremu treba nanijeti u izdašnijem sloju (količina zrna graška nikako nije dovoljna), i to nekoliko puta ako dulje boravimo na otvorenom.

U izlogu pronađite za sebe kremu, zaštitu u sticku ili tonirani proizvod i bezbrižno uživajte u sunčanim danima!

Napisala Nikolina Šubašić

Linker
27. travanj 2024 18:19