Nekad sretan par

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Slijedi borba

Britney Spears i Sam Asghari koji bi mogao ostati bez novčića: Što krije predbračni ugovor?

Budući da se razvode nakon 14 mjeseci braka, a ugovor predviđa isplatu od milijun dolara za dvije godine braka, Sam zasad ne bi trebao dobiti ni jedan cent.

Budući da se razvode nakon 14 mjeseci braka, a ugovor predviđa isplatu od milijun dolara za dvije godine braka, Sam zasad ne bi trebao dobiti ni jedan cent.

Razvod nekadašnje pop princeze Britney Spears i njezinog uskoro bivšeg supruga, osobnog trenera i glumca u usponu, Sama Asgharija mogao bi postati sukob epskih razmjera zbog podjele bračne stečevine. Točnije, Sam Asghari mogao bi pokušati izvući više nego što se sada nudi jer ponuda s njene strane zasad iznosi - nula dolara. Toliko bi mu trebalo pripasti prema predbračnom ugovoru zbog stavke prema kojoj bi Sam trebao dobiti milijun dolara za svake dvije godine braka, s ograničenjem od 1 milijuna dolara nakon 10 godina. Izdržali su u braku četrnaest mjeseci, stoga mu ne pripada novac iz ugovora.

No, pop zvijezda je, otkako su se vjenčali u lipnju 2022., potpisala unosan ugovor s izdavačkom kućom Simon & Schuster koja će 24. listopada objaviti njene memoare "Žena u meni". Vjeruje se da je dobila 15 milijuna dolara, a uz to, objavila je i dva nova singla: novu verziju "Tiny Dancera" s Eltonom Johnom te pjesmu "Mind Your Business" s will.i.am-om. Tu je i Britneyin i Samov dom Thousand Oaks u Kaliforniji. Plaćen je 11.8 milijuna dolara: lavovski dio, ako ne i sve, došao je s njezinog bankovnog računa.

image

Sam Asghari u ožujku ove godine, u puloveru vrijednom 800 dolara, ali bez vjenčanog prstena

JISHPHOTO/SHUTTERSTOCK

Prema predbračnom ugovoru, Britney i Sam dogovorili su se da će u slučaju razvoda raskošnim posjedom raspolagati posebno društvo s ograničenom odgovornošću dok se ne dogovore kome će pripasti ili kako će podijeliti novac od prodaje. U dosad dostupnim dokumentima stoji podatak da 29-godišnji Sam Asghari traži privremenu financijsku potporu: plaća je i Kevin Costner dok se ne finalizira njegov razvod s dizajnericom Christine Baumgartner. No, oni imaju troje djece dok 41-godišnja Britney ima samo dva sina, 16-godišnjeg Jaydena Jamesa i godinu starijeg Seana Prestona iz bivšeg braka s Kevinom Federlineom. Ona i Sam nemaju djecu.

Bez obzira na tu činjenicu, njegov odvjetnik Neal Hersh zatražio je od suda uvid u Britneyjine financijske spise jer želi utvrditi činjenično stanje.

"Tek treba utvrditi punu prirodu i opseg odvojene imovinske imovine i obveza svake strane. Postoje različite stavke imovine i dugova bračne zajednice i izvanbračne zajednice, čija je puna priroda i opseg u ovom trenutku nepoznat", napisao je u podnesku u kojem se znakovito spominje i njihov zajednički život prije braka (zajedno su od siječnja 2017.).

image

Sam vozi luksuzni Mercedes, kome će sad pripasti?

JISHPHOTO/SHUTTERSTOCK

Britney je angažirala Lauru Wasser, odvjetnicu specijaliziranu za razvode celebrityja. Klijenti su joj bili Kim Kardashian i Johnny Depp, a zastupa i Kevina Costnera: pjevačica želi biti sigurna da bivšem neće morati isplatiti "poputninu".

Pa ipak, njen predbračni ugovor - u čijem je sastavljanju sudjelovao i odvjetnik Mathew Rosengart koji ju je zastupao tijekom sudske borbe za okončanje konzervatorija s ocem Jamiejem Spearsom, inače bivši savezni tužitelj i odvjetnik Ministarstva pravosuđa - ipak ima slabu točku. Riječ je o njenoj nevjeri.

U nedavno podnesenom Asgharijevom zahtjevu za razvod stoji da su njihovom braku presudile nepomirljive razlike, no pravi razlog mogla bi biti njezina navodna afera. Uskoro bivšem suprugu sumnjiva je njena video snimka u kojoj se pojavljuje oskudno odjevena, a snimio ju je član njenog osoblja s kojim ga navodno vara. Uz to, u javnost su dospjele informacije da je ga je tukla, Sam je navodno dobio masnice, a američki mediji raspisali su se o situaciji u kojoj je "zaradio" šljivu na oku jer ga je fizički napala dok je spavao.

Predbračni ugovor i klauzula o tajnosti odnosa s Britney sprečavaju Sama da kaže više. Stoga je u nedavnoj objavi na svom Instagram profilu, diplomatski napisao: "Nakon 6 godina ljubavi i predanosti jedno drugome moja supruga i ja odlučili smo završiti naše zajedničko putovanje. Pridržavat ćemo se načela ljubavi i poštovanja koje imamo jedno prema drugome i želim joj sve najbolje uvijek. Shit happens".

image

Od pop zvijezde svi bi samo htjeli novac

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Prema saznanjima tabloida TMZ-a, zaprijetio je uskoro bivšoj supruzi da će reći sve što zna o njoj ne isplati li mu odgovarajući iznos. Pokušaj iznude nije dobro odjeknuo. Britneyina prijateljica, Oscarom nagrađena glumica Octavia Spencer oglasila se na društvenim mrežama porukom: "Iznuda je ilegalna". A kada su se Britney i Sam 2021. zaručili, glumica je poručila pjevačici na društvenim mrežama: "Natjeraj ga da potpiše predbračni ugovor".

Stoga ne čudi što je Samov odvjetnik naposljetku pomirljivo poručio:

"Postoje mnoge tvrdnje da Sam osporava predbračni ugovor i prijeti da će iskoristiti videozapise protiv svoje supruge. Međutim, sve su te tvrdnje lažne i nijedna negativna namjera nikada nije bila usmjerena prema njoj i nikada neće biti. Sam ju je uvijek i uvijek podržavao".

Pa ipak, vjeruje se da sada slijede pregovori odvjetnika Britney i Sama kako bi pjevačica bivšem ispisala jednokratni ček na nekoliko stotina tisuća dolara ne bi klauzula o povjerljivosti ostala na snazi, piše Daily Mail. Sve ima cijenu, pa i ljubav. Pjevačica koja u posljednje vrijeme ne ostavlja baš dobar dojam zbog začudnih objava na svom Instagram profilu - one su, navodno, razlog zbog kojeg su se njezini sinovi sa svojim ocem odselili na Havaje - doista nema sreće kad je riječ o srcu, emocijama, ljubavi.

image

Britney Spears sa sinovima Seanom and Jaydenom 2015., kad su bili mali

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Svi od nje očekuju novac, pa i sinovi koji žele što duže primati njenu financijsku potporu. Uz alimentaciju od 20.000 dolara mjesečno po djetetu, Britney plaća njihovom ocu i njima skupi smještaj nakon preseljenja u saveznu državu u kojoj se alimentacija za djecu plaća do njihove 23. godine. Da su ostali u Kaliforniji, uskoro bi primali manje. Prema kalifornijskom zakonu, alimentacija se plaća dok dijete ne navrši 18 godina ili 19 ako dijete nije rođeno u braku i redovno pohađa srednju školu, a njenom starijem sinu Seanu Prestonu sada je 17 godina. Njihove (javne) optužbe da se mama, navodno, drogira, nisu potkrijepljene dokazima. S obzirom na to što su joj priredili vlastiti sinovi, pitanje je što bi mogao poduzeti njen uskoro bivši suprug ne bi li ipak dobio izdašnu otpremninu?

Linker
27. travanj 2024 10:32