Keith Richards i Patti Hansen u braku su 40 godina

 STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK
Poseban datum

Dvostruka sreća: Keith Richards proslavio 80. rođendan i 40 godina braka s Patti Hansen

Legendarni glazbenik družio se sa suprugom te dugogodišnjim prijateljem Ronnijem Woodom i njegovom suprugom Sally na plaži.

Legendarni glazbenik družio se sa suprugom te dugogodišnjim prijateljem Ronnijem Woodom i njegovom suprugom Sally na plaži.

Rijetke su ljubavi u svijetu rock‘n rolla koje se mogu mjeriti s osjećajima Keitha Richardsa i njegove supruge, Patti Hansen. Dokazuju to fotografije s putovanja u tropske krajeve gdje su obilježili njegov 80. rođendan te impresivnu, 40. godišnjicu braka. Na proslavu rubinskog pira (rubin je dragi kamen koji svojom prelijepom crvenom bojom simbolizira četiri desetljeća braka), gitarist "The Rolling Stonesa" i nekadašnja američka manekenka te glumica, poveli su njegovog prijatelja iz benda, Ronnieja Wooda, suprugu Sally te njihove sedmogodišnje blizanke, Gracie Jane i Alice Rose.

Upravo je Sally Wood objavila zajedničku fotografiju sa slavljenicima na svom Instagram profilu, snimljenoj na pješčanoj plaži. Nasmiješen Keith Richards grli 67-godišnju suprugu, ležerno odjeven u majicu i prugaste kratke hlače. Oboje su bosi, ona je raspustila kosu, pridržava njihovog ljubimca dok drugom rukom drži stiliziranu gusarsku zastavu koja je, čini se, bila lajtmotiv dvostrukog slavlja organiziranog) na bajkovitoj, tropskoj lokaciji, piše Daily Mail.

Keith i Patti su se vjenčali su se 18. prosinca 1983. na njegov 40. rođendan. Roker je nedavno na svom Instagram podijelio fotografiju sa svadbe. "Za Patriciju, sretna 40. godišnjica! Volim te. Keith", napisao je uz objavu.

O tome kako su se zaručili postoje dvije verzije, njegova (otkrio ju je u svojim memoarima "Life as a Rolling Stone") i Pattina, ispričana 2010. u razgovoru za Vogue. Keith Richards napisao kako je Patti zaprosio u Cabo San Lucasu, u Meksiku te da je ona bila toliko sretna da mu je skočila na leđa i slomila nožni prst. Kasnije se pokazalo da je Keith prosio Patti nekoliko puta prije nego li je pristala, što je ona ispričala u jednom intervjuu.

image

Bračni par 1986., u Londonu

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Kako god bilo, i danas zaljubljen bračni par upoznao se početkom 1979., u kultnom njujorškom klubu "Studio 54", na proslavi njezinog 23. rođendana. Devet mjeseci kasnije, Jerry Hall, tadašnja djevojka Micka Jaggera, pozvala je Patti na proslavu 36. rođendana Keitha Richardsa, a ostalo je povijest, piše People.

U dugom i sretnom braku dobili su danas odrasle kćeri, Theodoru (38) i godinu dana mlađu Alexandru. Obje su bile modeli, no Theodora danas vodi talk show na SiriusXM-u pod nazivom "Off the Cuff" gdje razgovara s glazbenim legendama i zvijezdama u usponu. Njezina mlađa sestra je DJ i umjetnica. Budući da je mlađa kći zatvaranje tijekom pandemije Covida-19 provela s roditeljima, uvjerila se da su sada zaljubljeniji nego ikada.

image

Keith Richards 2012. i kćeri Theodora te Alexandra

DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK

"Oni su kao djeca. Njihova ljubav raste iz dana u dan, kao da su se tek jučer upoznali. Stvarno su preslatki," otkrila je Alexandra prije tri godine za televizijski kanal "Access Hollywood”.

Treba dodati i to kako je njihova majka pobijedila rak dojke, a kasnije i karcinom mokraćnog mjehura. Zloćudna nakupina stanica Patti je prvi put otkrivena 2005., na rutinskoj mamografiji. No dvije godine kasnije, bolest se vratila, stoga je prošla kroz kemoterapiju te histerektomiju. Liječnici su joj također morali odstraniti mjehur i slijepo crijevo, piše People.

image

Patti Hansen 2007. sa starijom kćeri Theodorom, koja joj jako nalikuje

MARION CURTIS/STARPIX/SHUTTERSTOCK

"Kemoterapija je stvarno užasna. Ne znam kako ljudi prolaze kroz to. Imam prijatelje koji su na tim opakim stvarima gotovo pa cijeli život. To je tako iscrpljujuće, toliko depresivno. Moraš se svaki tjedan priključiti na to, sjediš tamo i misliš: ‘Bože, ne mogu vjerovati da stavljam ovaj otrov u sebe.‘ Ali to je smanjilo tumor", ispričala je za Vogue Patti Hansen.

Linker
28. travanj 2024 02:43