AMY MUIR/SHUTTERSTOCK
JASNO PRAVILO

Emily Blunt otkrila da će odbiti svaku ulogu ako pročita ove četiri riječi

Kada pročita četiri riječi odmah zna da to nije uloga za nju i zatvara scenarij

Kada pročita četiri riječi odmah zna da to nije uloga za nju i zatvara scenarij

Iako je ljetos uzela jednogodišnju pauzu zbog obitelji, pojasnivši fanovima da je sve u redu i da će se vratiti na posao, britanska glumica Emily Blunt i dalje intrigira javnost. Budući da je nakon uloge Kitty Oppenheimer u filmskoj biografiji o životu Roberta Oppenheimera, prorijedila istupe u javnost, ponovno se interpretiraju njene izjave iz prijašnjih intervjua, ali u drugačijem svjetlu.

Poznato je da je željna provesti kvalitetno vrijeme s kćerima Hazel (9) i Violet (6) koje ima sa suprugom, glumcem i redateljem Johnom Krasinskim, no nije tajna da je na odluku da uzme dugi odmor utjecala zasićenost Hollywoodom. Ili bolje rečeno, zasićena je stereotipnim scenarijima u američkoj filmskoj prijestolnici zbog kojih, priznala je u prijašnjem razgovoru za Telegraph, koluta očima, priznajući da ima jedan specifičan kriterij. Rekla je da će odmah odbiti ulogu ako tvidi četiri riječi jer po njima već zna da joj neće odgovarati.

„Najgora je stvar ikada, koju vidite kada otvorite scenarij, pročitati riječi ‘snažna ženska glavna uloga‘. Zbog toga zatvaram skript. Te uloge su mi dosadne, pisane su nevjerojatno stoički, cijelo vrijeme se ponašate oštro i govorite teške stvari", pojasnila je. Umjesto "stoičkih", glumici koja se proslavila u hitu "Vrag nosi Pradu", draže je glumiti misteriozne likove, prenosi Daily Mail. Bila je tajna agentica FBI-ja u akcijskom filmu "Sicario" a u kriminalističkoj drami "Pain Hustlers" tumači lik samohrane majke Lize Drake koju sumnjiva farmaceutska tvrtka uvlači u mrežu prodavanja lijeka oboljelima od raka, s vrlo opasnim nuspojavama.

Prije odlaska na dugi godišnji odmor, osvrnula se na holivudski pritisak na žene da na velikom platnu i izvan njega uvijek budu "tople i simpatične", dok se muškarci ne moraju "držati tog standarda". Objasnila je da se žene, kada energično izražavaju svoje mišljenje, "smatra preambicioznima" ili previše "emocionalnima".

image

Sa suprugom Johnom Krasinskim u u rujnu, New Yorku

JOHN NACION/SHUTTERSTOCK

"Mislim da još uvijek postoji pritisak da budemo simpatične, i nekako tople, dok kod muškaraca to nije važno. Nikoga nije bilo briga je li Leonardo DiCaprio simpatičan u ‘Vuku s Wall Streeta‘", rekla je za The Guardian.

Na pitanje zašto žene nisu otvorenije u izražavanju onoga što žele, rekla je: "Da, mogla bih generalizirati i reći da mnoge žene obično pokušavaju zaobilaznim putem reći što misle ali im se treba omogućiti platforma na kojoj će govoriti iskreno. Ili ste preambiciozni ili emocionalni ako snažno iznosite svoje mišljenje", zaključila je razgovor o tome kako vidi Hollywood danas.

Emily Blunt trenutačno možemo gledati u novoj Netflixovoj drami "Pain Hustlers", koja je - iako nema visoku ocjenu - jedan od hitova jesenske sezone streaming servisa, a Emily Blunt dobila je pohvale za svoju izvedbu u filmu o opioidnoj krizi u SAD-u.

Linker
27. travanj 2024 06:32